Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Maeştrii în feng shui prezic un An al Câinelui marcat de conflicte / Predicţiile pentru Trump, relaţia SUA – Coreea de Nord, precum și detalii despre mariajul dintre prinţul Harry cu Meghan Markle

Publicat

in

Maeştrii în feng shui din Hong Kong prezic un An al Câinelui marcat de conflicte în ceea ce îi priveşte pe liderii lumii, cu câteva zile înainte de debutul acestei perioade din zodiacul chinezesc.

Născut într-un alt An al Câinelui, în 1946, preşedintele american Donald Trump va trece printr-o perioadă nefastă, potrivit maeştrilor în feng shui, întrucât semnul său zodiacal intră în conflict cu tema noului an chinezesc.

Advertisements

Feng shui – tradus „vânt-apă” – este un set de principii potrivit cărora formele şi mediul ambiant pot influenţa viaţa, norocul, averea oamenilor şi este foarte popular în multe părţi ale Asiei.

Potrivit principiilor feng shui, toate evenimentele din viaţa unui om sunt influenţate de variaţiile de echilibru între cinci elemente care formează universul: metal, lemn, apă, foc, pământ.

Data naşterii lui Trump îl face pe acesta un Câine de Foc, însă anul 2018 este sub semnul Câinelui de Pământ, rezultând o nepotrivire de elemente.

Thierry Chow, specialistă în feng shui, este de părere că sănătatea lui Trump va fi afectată, în timp ce vorbele sale – focul este elementul care reprezintă şi discursul – pot provoca reale probleme, cu consecinţe grave.

Chow foloseşte sistemul „stelei zburătoare” pentru a-şi face predicţiile, pe baza poziţiilor constelaţiilor, iar anul acesta prevede şi mai multe tensiuni între SUA şi Coreea de Nord.

Aceasta mai spune că vor fi conflicte şi între SUA şi China, pe chestiuni legate de comerţ şi economie. „Cea de-a şaptea steaa cade în partea estică – steaua afectează comunicarea, provoacă bârfă şi neînţelegere”, spune Chow.

În Hong Kong, feng shui guvernează viaţa multor oameni, aceştia apelând la specialişti înainte de luarea unor decizii importante, precum alegerea datei nunţii şi cumpărarea unei case.

Companiile mari angajează proprii specialişti în feng shui, pentru sfaturi privind decorarea birourilor şi investiţii.

În fiecare an, firma de brokeraj CLSA publică propriul Index Feng Shui, cu predicţii legate de afaceri care acoperă următoarele 12 luni.

În 2018, firma a prezis un an bun pentru domenii precum internet, infrastructură şi tehnologie.

Perioada cea mai favorabilă pare a fi între lunile mai şi iulie, spun experţii.

Totuşi, având în vedere fluctuaţiile la bursă, specialiştii recomandă luarea unor decizii cu capul foarte limpede.

„Câinele reprezintă datoria şi loialitatea şi este semn al protecţiei”, potrivit experţilor CLSA.

„Antreprenorii ar trebui să îşi păstreze clienţii cei mai loiali, iar investitorii sunt sfătuiţi să nu muşte mai mult decât pot mesteca”, mai spun aceştia.

În afară de predicţiile legate de politică şi finanţe, Chow mai spune că mariajul prinţului Harry al Marii Britanii şi al actriţei americane Meghan Markle, care va avea loc pe 19 mai, va fi unul fericit.

Elementul pământ reprezintă regalitatea în calendarul chinezesc, iar, în combinaţie cu lumânarea asociată lunii mai în zodiacul tradiţional, indică o zi a celebrării.

„Cred că va aduce lucruri foarte bune ţării şi energie pozitivă lumii”, a spus Chow despre această căsătorie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Studiu de ultim moment: ‘Poluarea aerului conduce la creșterea cazurilor de coronavirus’

Publicat

in

De

Potrivitu unui studiu recent poluarea aerului favorizează creșterea semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările și rata deceselor.

Potrivit studiului, expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creşterea cu 10% a infecţiilor şi spitalizărilor, iar rata mortalităţii are o creştere de 15%. Studiul a luat în calcul alţi peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populaţiei, vârsta, spaţiul locativ, ocupaţiile şi obezitatea.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de acord că poluarea aerului probabil conduce la creşterea cazurilor de coronavirus şi a severităţii simptomelor, dat fiind că aerul poluat inflamează plămânii, cauzând boli respiratorii şi cardiace. Dar nu toţi sunt de acord că dovezile de până acum sunt suficient de puternice pentru a demonstra un impact puternic.

Advertisements

Dar echipa care a realizat studiul a concluzionat: „Prin utilizarea datelor detaliate, am descoperit dovezi puternice că există un raport pozitiv între poluarea aerului, mai ales a prezenţei particulelor fine, şi cazuri de Covid-19, internări şi decese. Acest raport se menţine şi după aducerea sub control a unei serii largi de factori explicativi”.

„Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, afirmă profesorul Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham, coordonatorul studiului. Concluziile cercetării au fost examinate de savanţi independenţi şi vor fi publicate în revista Environmental and Resource Economics.

Cel mai relevant studiu precedent fusese realizat de Universitatea Harvard şi depistase o creştere cu 8% a ratei mortalităţii din cauza poluării.

„Noi am folosit date mai exacte, mărimea medie a 355 de localităţi olandeze fiind de 95 de kilometri pătraţi, faţă de 3.130 de kilometri pătraţi în cazul districtelor din SUA. Acest lucru înseamnă că sunt analizate mai bine caracteristicile fiecărei regiuni, inclusiv expunerea la poluare”, argumentează profesorul Matthew Cole. Studiul a fost efectuat în Olanda deoarece poluarea este mai accentuată în zonele rurale decât în oraşe, în contextul fermelor de animale.

Citește și:

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE MAXIM INTERES! UNDE poți face TESTUL REAL TIME PCR în ARGEȘ ca să poți pleca în vacanță – COSTĂ 285 lei

Publicat

in

De

Așa cum se știe, în acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienții care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite țări sau pentru contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși. Argeșenii pot face acest test la o clinica privată iar costul testării Real Time PCR este de 285 lei. Este vorba de Synevo România care recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre de recoltare, amplasate în 36 de orașe, inclusiv în Pitesti, pe strada Teiuleanu.

Argeșenii care au nevoie de aceste teste pentru a putea pleca in vacanta trebuie sa stie ca testele se pot realiza doar cu programare prealabila online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din țară. Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei.

Advertisements

CLICK AICI PENTRU A FACE PROGRAMARE LA TEST REAL TIME PCR

Prelevarea probelor se face prin exsudat nasofaringian. Rezultatele sunt disponibile online. Buletinul de analize poate fi eliberat în limba engleză, dacă se face o solicitare în recepție, în momentul recoltării. Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.

Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de orașe din țară, șapte din acesteafiind localizate în București. Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în anul 1995 (www.medicover.com).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend