Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

MAE de la Kiev, de Ziua Comemorării şi Reconcilierii: ‘Regimul lui Putin a depăşit Al Treilea Reich al lui Hitler prin metodele barbare’

Publicat

in

Regimul lui Putin a depăşit Al Treilea Reich al lui Hitler prin metodele barbare, iar impactul războiului este resimţit la nivel mondial, deoarece periclitează securitatea statelor UE, precum şi securitatea alimentară prin blocarea porturilor ucrainene, afirmă Ministerul de Externe al Ucrainei într-un comunicat emis cu ocazia Zilei de Comemorare şi Reconciliere în memoria soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în Al Doilea Război Mondial. Ministerul ucrainean de Externe face o comparaţie între Coaliţia anti-Hitler şi unitatea pe care statele democratice au afişat-o în faţa provocărilor comune la adresa valorilor comune. De asemenea, Rusia ”a încălcat cu brutalitate angajamentele internaţionale” şi ”a arătat că nu respectă ordinea internaţională bazată pe norme”, afirmă MAE de la Kiev.

”Astăzi, îi comemorăm pe toţi cei care şi-au dat viaţa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în numele păcii, prosperităţii şi securităţii lumii. Cel mai mare tribut adus sacrificiului lor a fost angajamentul nostru comun de a ne asigura că tragedia nu se va mai repeta niciodată. Cu toate acestea, prin declanşarea războiul său neprovocat pe scară largă împotriva Ucrainei, Rusia a încălcat cu brutalitate acele angajamente, a periclitat securitatea mondială şi a a arătat că nu respectă ordinea internaţională bazată pe norme”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, războiul Rusiei a ucis deja mii de civili şi apărători ucraineni, care s-au alăturat voluntar Forţelor Armate cu scopul de a proteja suveranitatea Ucrainei şi dreptul poporului ucrainean de a-şi alege viitorul şi de a urma calea europeană.

De asemenea MAE ucrainean aduce un omagiu tuturor acestor, inclusiv celor 225 de copii, ale căror vieţi au fost luate de invadatorii ruşi, conform news.ro.

”Prin metodele sale barbare, regimul lui Putin a depăşit deja Al Treilea Reich al lui Hitler. Atrocităţile armatei ruse în acest război au şocat lumea, iar investigaţiile asupra crimelor armatei ruse sunt deja în desfăşurare pentru a-i aduce pe toţi cei responsabili în faţa justiţiei. În plus, impactul războiului este resimţit la nivel mondial, întrucât Rusia pune în pericol deschis pacea ţărilor UE şi pune în pericol securitatea alimentară globală, în timp ce fură cereale ucrainene, blochează transporturile din porturile ucrainene şi ameninţă agricultura”, se mai precizează în comunicat.

Oficialii de la Kiev consideră că, la fel ca în cazul Coaliţiei anti-Hitler de acum 80 de ani, lumea democratică este acum unită din nou în faţa provocărilor comune la adresa valorilor noastre comune.

„Ministerul de Externe al Ucrainei îşi exprimă recunoştinţa din partea întregii naţiuni ucrainene faţă de cei care s-au dovedit a fi prietenii şi aliaţii noştri adevăraţi, care au introdus sancţiuni devastatoare, au oferit poporului ucrainean sprijin militar, umanitar şi financiar decisiv pentru a opri această nouă ameninţare globală a Rusiei lui Putin şi şi-au împărţit casele cu acei ucraineni, pe care războiul i-a forţat să fugă temporar până când se pot întoarce pentru a reconstrui tot ce au distrus ruşii”, se mai arată în comunicat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CE Tenis de masă: Bernadette Szocs, calificare dramatică în sferturi – A revenit de la 0-3 la seturi și a salvat trei mingi de meci

Publicat

in

De

Bernadette Szocs a obținut vineri calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul Campionatului European de tenis de masă de la Munchen.

Bernadette SzocsFoto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

În optimi, Szocs a învins-o pe Ni Xia Lian (sportiva care reprezintă Luxemburg), scor 4-3 (0-11, 16-18, 9-11, 11-8, 11-8, 11-7, 16-14).

Condusă cu 3-0 la seturi, Szocs a reușit să revină, a egalat la 3 și a ratat trei mingi de meci la 10-7 în setul decisiv. Au urmat momente foarte tensionate, sportiva noastră a salvat și ea trei mingi de meci ale adversarei și s-a impus până la urmă cu 16-14.

În faza următoare, Szocs o va întâlni, tot vineri, pe austriaca Sofia Polcanova, alături de care a câştigat medalia de aur la dublu feminin, în urmă cu o zi.

Bernadette Szocs a mai câştigat la Munchen medalia de argint la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Romanian firefighters mission in France comes to an end

Publicat

in

De

The action that 77 Romanian firefighters have carried out for a week in France has come to an end, the General Inspectorate for Emergency Situations (IGSU) announced on Friday.

According to the source, the Romanian rescuers participated in firefighting missions in the south-west of France, under special weather conditions, the missions of the RO-GFFF-V module consisting in identifying and liquidating the hidden outbreaks, as well as protecting the houses in the vicinity from possible other existing outbreaks, Agerpres.

„The efforts of the Romanian military firefighters were supported by the extraordinary involvement of the authorities and volunteers from France who, in all this period, have shown solidarity in the fight to extinguish the fires recorded in their country. The aid that Romania granted to the French authorities was based on the request for international assistance issued by the Government of the French Republic through the European Mechanism of Civil Protection,” IGSU says.

Part of the module is expected to return to the country on Friday, with an aircraft of the Ministry of National Defense, and the other rescuers, together with the intervention technique, will arrive in the country by land.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend