Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Madridul şi-a manifestat interesul pentru organizarea unui Grand Prix de Formula 1

Publicat

in

Comunitatea municipală din Madrid a transmis managerului general al Formulei 1, Stefano Domenicali, „marele interes” al regiunii de a organiza un Mare Premiu de Formula 1, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„După cum ştiţi, regiunea Madrid traversează o dezvoltare economică şi socială remarcabilă în contextul social european, cu o eficientă infrastructură a transporturilor, o climă agreabilă, o cultură, gastronomie şi atracţii turistice de primă clasă”, se arată în scrisoarea transmisă.

„Iar cel mai important lucru, madrilenii sunt deschişi să primească vizitatori”, a transmis ministrul Preşedinţiei, Justiţiei şi Internelor comunităţii Madrid, Enrique Lopez, în scrisoarea către responsabilul Formulei 1, adăugând totodată voinţa guvernului condus de Isabel Diaz Ayuso de „a face posibilă găzduirea unei curse din Campionatul Mondial”.

De asemenea, primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, a precizat că există deja o serie „de contacte” preliminare pentru organizarea unui Grand Prix de Formula 1.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, de Ziua Națională: Cifrele anunțate de MAI

Publicat

in

De

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, dată în care celebrăm Ziua Națională a României. 60.360 de români s-au născut pe data de 1 decembrie. 31.407 dintre aceștia sunt de sex feminin și 28.953 de sex masculin.

Potrivit datelor transmise de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, 9.274 dintre românii născuți pe 1 decembrie au vârstele cuprinse între 0 și 17 ani, 3.837 au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 35.507 între 25 și 65 de ani și 11.742 au peste 65 de ani.

Ministerul Afacerilor Interne le urează La Mulți Ani celor născuți pe 1 decembrie, dar și tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii fac prăpăd în Ucraina: prima dată le-au furat operele de artă, apoi au bombardat tot Muzeul de Artă

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele Consiliului Regional Herson, Iuri Sobolevski, a raportat, miercuri, că armata rusă a atacat muzeul de artă din centrul regional, informează Rador.

„În această dimineață, a fost bombardat Muzeul de Artă ‘Oleksi Șovkunenko’ din Herson. Clădirea a fost avariată – ferestrele au fost sparte, pereții au fost distruși” – a scris oficialul pe o rețea socială.

Ukrinform notează că, în timpul ocupaţiei, rușii au furat cele mai valoroase exponate din muzeele din Herson. Din Muzeul de Artă, armata rusă a furat aproximativ 80% din numărul total de exponate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend