Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MADE IN CHINA: COVID-19 ȘI PACTUL CU DIAVOLUL sau cum am devenit prizonierii Chinei

Avatar

Publicat

in

Nu există persoană pe planetă care să nu poarte ceva îmbrăcăminte ori să aibă un obiect pe care să nu scrie „Made in China”. Dacă nu îmbrăcăminte, atunci încălțăminte, ochelari, ceas ori alte lucruri similare. Nu există casă ori familie niciunde pe planetă în care să nu existe un lucru, aparat, obiect care să nu fi fost „made in China”. După cum nu mai există nicio persoană ori casă de pe întreaga planetă care să nu fi auzit de ultimul produs „Made in China” care a apărut pe piața mondială și care s-a extins în toată lumea cu viteza sunetului: coronavirusul, COVID-19. Dar este un produs cu care China nu se poate mândri.

Covid-19, Made in China

Începem să ne obișnuim și să ne revenim încet, încet, din amețeala cauzată de rapiditatea cu care „the Chinese virus”, cum spunea dl Trump, continuă să se extindă în toată lumea. Și asta ne ajută să ne cristalizăm gândurile, să tragem câteva concluzii, la rece, privind acest gigant al istoriei contemporane, China comunistă și ultimul produs Made in China pe care l-a dat ea omenirii – cea mai mare panică globală cunoscută istoriei. Nu cea mai letală, în comparație cu epidemiile de acum sute ori mii de ani, dar cea mai bine cunoscută și extinsă în toată lumea și care a panicat întreaga omenire.

Publicitate

Am putea spune că noi, occidentalii și europenii, suntem în principal vinovați pentru turnura radicală înspre rău pe care China a luat-o în ultimii ani și care a culminat în exportul lui COVID-19? Tindem sa spunem ca da. Aceasta este perspectiva din care vom analiza azi pandemia coronavirusului.

E anul 2020. Acum 30 de ani, in jurul anului 1990, China comunistă a început să se deschidă către restul lumii, adoptând politica folosită de Lenin și sovietici în ani 20 ai secolului trecut, când rușii mureau de foame. Au adoptat the New Economic Policy / Noua Politică Economică, care a deschis Orientul Îndepărtat / Far East pentru investițiile corporațiilor americane și occidentale. Așa a apărut Occidental Petroleum, azi cunoscută ca Oxy Chemical. Au apărut și altele. Au fost corporații care au ținut în viață sistemul comunist sovietic, au prevenit colapsul lui, l-au finanțat, și au exportat propagandă sovietică în Occident. Rusia Sovietică, spuneau ele, este o țară pașnică și comunismul nu e chiar atât de rău. Din acest târg ori pact cu diavolul au câștigat sovieticii și corporațiile globale de atunci.

Pactul cu diavolul

Chinezii comuniști au făcut la fel. Lipsa de educație, foametea, subdezvoltarea, creșterea demografică i-au forțat pe comuniștii chinezi să-și deschidă porțile, la început timid, pentru corporațiile mondiale să dezvolte China. Pe la mijlocul anilor 80 în cursurile de comerț internațional era la moda să se învățe despre „how to do business in China / cum să faci afaceri în China”. China era ultima frontieră globală unde corporațiile puteau face profituri enorme. Au făcut și ele un pact cu diavolul, la fel cum au făcut cu sovieticii.


Din asta a câștigat toată planeta. Fiecare dintre noi. Fără excepție. Platforma industrială a planetei, cu toată mizeria ei, poluarea, condițiile insalubre, a fost transferată în China comunistă. Aerul nostru a devenit mai curat, iar al lor mai nesănătos. Produsele de consum au devenit mai ieftine. Noi, occidentalii, ne-am profilat pe servicii și financing, făcând profituri enorme din speculațiile financiare, din comerțul global, în timp ce produsele de consum și industriale erau făcute în China.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani, ori poate chiar mai mult, de când dăinuie acest pact cu diavolul. În acești 30 de ani ne-am obișnuit să închidem ochii la toate agresiunile Chinei, abuzul drepturile omului, persecuția creștinilor, persecuția musulmanilor, a tibetanilor. În timp ce America și restul lumii erau îngrijorate de Coreea de Nord, China a devenit aliatul acestui stat paria, făcând practic imposibil să previi agresiunea comuniștilor nord-coreeni.


Ne-am deschis și universitățile pentru studenții chinezi, iar ei, când s-au întors acasă, au făcut ceea ce chinezii știu să facă cel mai bine: să imite ceea ce au văzut și învățat în Occident. Am acceptat și acest târg, pentru că studenții chinezi aduceau cu ei sute de milioane de dolari în universitățile americane anual. Așa au învățat cele mai delicate detalii ale biologiei moleculare și ale altor ramuri ale științei și cercetării, modificarea genomului uman, mutațiile virusurilor etc. La întoarcerea acasă s-au apucat de lucru. Tulpina COVID-19 e un rezultat al acestui furt intelectual care, din nefericire, a scăpat de sub control.

Am devenit (cu toții) prizonierii Chinei

Iar acum, am devenit cu totii prionierii Chinei. Peste noapte și subit. O ironie și o surpriză mai mare a istoriei decât aceasta nu putea fi anticipată. Anul acesta China se va îmbogăți masiv, iar Occidentul va sărăci. Se va produce cel mai mare transfer internațional de capital din ultimele decenii. Ironic, transferul va fi din Occidentul capitalist către China comunistă. Întreaga lume se uită spre China să producă materialele de care avem cu toții nevoie pentru a combate coronavirusul: măști, ventilatoare, medicamente, kituri de testare a celor cu simptome de COVID-19.

Știați că, de exemplu, 95% din piața americană de medicamente e dominată de China, medicamentele fiind produse în China de marile companii farmaceutice americane? Până recent nu se accentua acest lucru. Presa nu ne-a informat când trebuia să fim informați și să luăm măsuri.

În timp ce noi sărăcim, China se îmbogățește. Datele specifice încă nu au fost făcute public, dar vor fi. Ceva date preliminare însă există, date care confirmă că ne îndreptăm spre o situație de dependență și mai acută de China, nu doar economică, dar și politică. Locurile de muncă din Europa și America au fost exportate în China cu acordul guvernelor occidentale. Chinezii fac fabrici în Europa cu profitul făcut de pe urma comerțului cu Occidentul.
În martie, America a alocat 9% din PIB-ul ei, în jur de 2.2 trilioane de dolari, pentru a combate și supraviețui pandemiei chinezești. Acum trei saptamini a alocat încă jumătate de trilion de dolari pentru a preveni colapsul economiei, în special al firmelor mici. Germania a alocat o sumă aproape identică, de aproape 2 trilioane de euro. Iar acum citeva saptamini, Uniunea Europeana a alocat un trilion de euro pentru a preveni colapsul economic al Uniunii.

Declinul economiilor occidentale

Sumele acestea și altele similare din alte țări ale lumii deja ne-au băgat în datorii, vor continua să adâncească datoriile deja existente, vor stresa sistemul economic, bancar și financiar, dar vor deveni și o povara și o sursă de sărăcie pentru generația tânără. Economiștii nici măcar nu îndrăznesc să ne spună când ne vom reveni financiar din criza pandemiei chinezești.

FMI ne spune că ne confruntăm cu cea mai gravă criza economică de după 1929. Anul acesta economia globală se va reduce cu până la 9%. În Germania se anticipează că economia va scădea cu 6% în 2020. Un articol recent din Spiegel International afirmă că „Germany’s economy has written-off the first half of the year / Economia Germaniei a fost redusă pentru prima jumătate a anului”.

În SUA, toate locurile de muncă create în 11 ani au dispărut peste noapte, în doar ultimele două luni: aproximativ 26 de milioane de locuri de muncă. Economia Scandinaviei va descrește cu 6.3% până la 6.8% în acest an. Alte modele economice dau un pronostic și mai grav de 10% până la 12%. Iar acum o lună publicația financiara Bloomberg afirma că „the euro zone is sinking into the biggest economic crisis in its history / Zona euro se scufundă în cea mai mare criză economica a ei”.


Pentru asta nu suntem responsabili noi sau guvernele occidentale. În primul rând, responsabilă e China. Muncitorii chinezi muncesc, dar occidentalii sunt fără locuri de muncă. Tocmai când ne făceam impresia că ne-am revenit din criza financiară și economică din 2008, lucrurile se îndreaptă spre și mai rău.

Nu, China nu e inocentă în această portretizare sumbră a situației globale. Unii comentatori se întreabă dacă nu cumva COVID-19 a fost o criză intenționată a dictatorului Xi pentru a proiecta China ca putere globală în locul Statelor Unite. Nu se știe încă, dar vom afla. Cert e că muncitorii chinezi muncesc din răsputeri. Conturile băncilor din China se îngroașă cu dolari și euro, în timp ce ale noastre seacă. Cert e că am devenit, cu toții, cel puțin pentru moment, prizonierii Chinei.

via AFR – Alianta Familiilor din România

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor

Avatar

Publicat

in

De

Răsturnare de situație în cazul uciderii lui Florin Mototolea, zis Emi Pian!

Ciprian Pian și Vasile Duduianu, zis Grațian Pian, frații lui Emi Pian, sunt suspectați de tentativă de omor.

Publicitate

Vezi și SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Amintim că, săptămâna trecută, Bugetul.ro a prezentat, în exclusivitate, o altă variantă în cazul uciderii lui Emi Pian, anume că Richard Rinu l-ar fi tăiat pe Emi Pian, după ce Grațian Pian l-ar fi luat la bătaie.

<<După ce inițial s-a scris că Emi Pian s-ar fi bătut cu Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, iar acesta din urmă l-ar fi înjunghiat pe celebrul lider al Duduienilor, acum Bugetul.ro a intrat în posesia unor informații care răstoarnă tot ce se știa până acum.

Sursele noastre ne-au dezvăluit, în această dimineață, că Emi Pian a fost enervat în timpul jocului de barbut de „un copil (n.r. – Richard Emanuel Gheorghe) care îi vorbea în nas”. Cum Emi Pian nu a fost bun la bătaie, spun sursele Bugetul.ro, el i-a cerut sprijinul fratelui său, Vasile Duduianu, cunoscut drept Grațian Pian. El ar fi sosit la casa din cartierul Giulești și, după ce a fost enervat de Richard al lui Rinu, i-ar fi dat acestuia „doi-trei pumni”, care l-ar fi trimis la podea pe tânărul din Colentina.

Când s-a ridicat, Richard Emanuel Gheorghe ar fi pus mâna pe cuțit și l-ar fi tăiat pe Emi Pian, informează sursele Bugetul.ro>>, dezvăluiam la 7 august.

‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Emi era la o partidă de barbut, s-a drogat extraordinar de mult, iar copilul care l-a tăiat îi vorbea în nas.

Emi n-a fost niciodată cu bătaia și l-a sunat pe Grațian și i-a zis ‘Grațiane, vino-ncoace, că am probleme cu ăștia. Ia și tu doi-trei băieți!’. A venit Grațian cu oamenii, s-au dus acolo. Au stat au băut și s-au drogat în continuare și, la un moment dat, ăla a început să vorbească urât.

Grațian s-a enervat, a luat masa și a aruncat-o în sus, de nervi și i-a zis ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’ și de acolo s-au luat. Ăla i-a mai zis ceva lui Grațian. Apoi, Grațian i-a dat doi-trei pumni și ăla a căzut pe jos. Ăla s-a ridicat și a dat cuțitul și l-a tăiat pe Emi pe picior”, au declarat sursele Bugetul.ro.

Precizăm că Richard Emanuel Rinu, zis Richard Rinu sau Piticu’, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian,

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ȘI-A SCHIMBAT PĂRUL, DAR NĂRAVUL, BA ! Liberalul Mitrofan, slujbaș la stat… degeaba, și-a angajat fiul tot la stat !

Avatar

Publicat

in

De

Liberalul Cristian Mitrofan, de aproape un sfert de secol slujbaș la stat… degeaba, fost la PSD si ALDE dar actual candidat la Primăria Curtea de Argeș, ne demonstreaza cu tupeu ce intelege el prin bum simț, sloganul cu care sta atarnat pe stalpii Electricii liberale din oras. Practic, liberalul plimbăreț, cunoscut drept Cristi Păcănele, se dă exemplu chiar pe el. De aproape 25 ani isi duce viata pe banii statului , stand la mila acestuia cu beneficiile de rigoare. Din păcate, daca il intrebati ce a realizat in acesti ani, va ridica din umeri in ceea ce priveste comunitatea, cetatenii, sau, probabil, in plan personal va enumera masinile, barurile, plimbarile – inclusiv cele politicie dar si scandalurile cu alergaturi sub ochii politiei prin centrul orasului. De departe , marea sa realizare pornita de pe vremea cand era viceprimar, e reprezentata de barurile cu pacanele , activitate culturala ce i-a adus si renumele de Cristi Pacanele. Tot la capitolul realizari personale mai putem adauga faptul ca a plagiat in tentativa de a deveni masterand. Și nu pricum, ci printr-un furtișag ordinar cu accente penale.

Atat de mult bun simt are candidatul PNL cu un sfert de secol in slujba statului… degeaba, incat presa a readus in discutie cazul fiului sau, demarat de ceva ani tot de presa si de o fosta angajata care demonstra cu acte cum, din banii statului, Mitrofan și-a plătea studiile fiului prin Anglia. E drept ca dupa numai un an in UK, fiul s-a intors acasa… la stat, la Brasov iar taticul liberal a trebuit sa faca pe dracu in patru pentru a achita taxele de scolarizare prin comuna Manchester. Si cum tăticu a avut numai satisfactii in cei aproape 25 de ani in carca statului, a zis să-și cocoațe fiul tot in carca statului. Initial l-a angajat pe la primaria Cicanesti pe unde nu prea l-a vazut mai nimeni muncind. Cum anul trecut, PNL a venit in prim plan iar Mitrofan deja avea promisiuni de functii ba pe la Ministerul Culturii , ba prin diplomație – fără concurs, desigur – actualul candidat la primaria Curtea de Arges, v-a mai dat o mostră de bun simț: și-a mutat fiul tot la stat, ot fara concurs, la Administraţia Fondului pentru Mediu. Căci, doar, dădea ca naiba ca taticul să fie mare șef la stat iar copchilul sa se cazneasca pe la privat sau pe dealurile Cicanestiului. Asta da bun simț, probabil ăla cu care atarna pe stalpi Mitrofan. Și uite așa, cel cunoscut drept Cristi Păcănele, ne demonstreaza că la PNL Argeş se poartă angajările la stat și nepotismele fără perdea. Da, da, Cristi Păcănele, omul care ba iubea, ba nu iubea „Ciuma Roşie” şi cel care condamna acţiunile PSD-iştilor, nepostismul şi şmecheriile, a ajuns în postura de a-şi angaja fiul la stat. Același fiu care il mai adusese pe prima pagina a ziarelor cand, tot cu ajutorul statului… degeaba pe la Casa de Cultura, o fosta angajata dabd in vileag toate matrapazlacurile cu banul statului ale lui Cristi Pacanele, cel care cu mult tupeu va promite acum BUN SIMȚ ! Oare ce or spune creditorii sai, fostii angajati sau parteneri de afaceri care știu ce hram poarta candidatul PNL la Primaria Curtea de Argeș ? Poate nu intereseaza, important este ca oamenii simpli care merg la vot sa nu bage in seama numele celor care de zeci de ani traiesc boiereste pe carca statului iar acum vin sa va promită bun simț, voua celor care truditi zi de zi in fabrici si uzine, in mai mici sau mai mari afaceri private muncind pentru a avea o viata de bun simt, vouă celor care va platiti taxele si impozitele pentru a ca indivizi precum Mitrofan sa traiasca boiereste pe carca statului, pe banii vostri obtinuti prin trudă. Ăsta da bun simț ! Votați Cristian Mitrofan ! Mai are rude, mai vrea inca doua, trei baruri cu pacanele, o mașină nouă, cateva plimbari prin tari exotice…săracul Mitrofan. Omul e la ananghie, votați-l să mai prinda inca 4 ani la stat… degeaba pe banii vostri! Și-a schimbat și parul pentru voi pentru un mizilic de cateva mii de euro. Dar naravul ?

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend