Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LUPTA ANTICOVID s-a lăsat cu SUTE DE AMENZI! 150 firme si 2000 de argeșeni verificați în ultima zi

Publicat

in

  • – Aproape 150 de societăți comerciale, peste 1.900 de persoane şi aproximativ 150 de mijloace de transport persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore.
  • – Activităţile desfăşurate de poliţişti, împreună cu celelalte forţe cu care se acţionează în sistem integrat, se menţin la aceeaşi intensitate.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 24 de acţiuni punctuale, dintre care 21 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.
Aproape 2.000 de persoane, precum și 139 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 140 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.500 de lei, după cum urmează:

  • 194 de sancțiuni, în valoare de 14.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
  • 24 de sancțiuni, în valoare de 1.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașelor Costești și Mioveni, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii economici cu obiect de activitate ,,alimentație publică”, pe raza orașelor Costești și Mioveni.
Modul de acțiune este adaptat categoriei agenților economici verificați, obiectivul principal fiind respectarea regulilor de acces impuse consumatorilor, în contextul măsurilor de combatere a coronavirusului.
Au fost verificate nouă astfel de obiective, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție.
De asemenea, au fost prelucrate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1090/2021, (publicată în Monitorul Oficial nr. 962/07.10.2021), ale Legii nr. 55/2020 și ale Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

Pe raza municipiului Pitești, polițiștii Secțiilor de Poliție 1-4 Pitești, precum și polițiștii Biroului Rutier Pitești, au desfășurat 4 acțiuni punctuale.
Aceștia au verificat aproximativ 50 de societăți comerciale și 40 de mijloace de transport în comun.
De asemenea, au fost verificate peste 250 de persoane și au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție.

În ziua de 19 octombrie a.c.,, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.
Au fost verificare 8 societăți comerciale, precum și 5 autovehicule care efectuau transport de persoane.
În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, cu avertisment, conform Legii 55/2020.
De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.
Au fost verificare 4 societăți comerciale, precum și 20 de autovehicule, dintre care 4 pentru transport public de persoane.
În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1290 de lei, dintre care 9 sancțiuni conform Legii 55/2020, o sancțiune în valoare de 290 de lei, conform OUG 195/2002 și două sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991.
De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2, în special pe raza comunelor Poienarii de Argeș și Ciofrângeni, unde a fost instituită carantina săptămânală.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut anunțul! Acești angajați își vor primi banii de salarii. ‘Cei responsabili pentru situația asta ar trebui să răspundă’

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Florin Spătaru, a anunțat că bugetele majorității operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare au fost deblocate, astfel încât plățile salariale aferente nucleului industriei de apărare să poată fi realizate până la sfârșitul anului.

Potrivit unui comunicat al ME, ministrul de resort, Florin Spătaru, a avut o întrevedere cu membrii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA) pentru a găsi soluţii la problemele urgente ale acestui sector industrial. Cel mai important aspect ridicat în cadrul întâlnirii a fost neaprobarea de la începutul anului a bugetelor de venituri şi cheltuieli a majorităţii operatorilor economici din portofoliul Ministerului Economiei, fapt ce a dus la zero investiţii şi, mai grav, la imposibilitatea plăţii salariilor.

„Am decis ca, imediat după întâlnirea cu liderii sindicatelor, să semnez aprobarea bugetelor care erau blocate fără niciun motiv întemeiat, de la începutul acestui an. Nu putem cere performanţă de la oameni care nu-şi primesc nici măcar salariile. Fără bugete aprobate, banii pentru nucleu, adică banii prevăzuţi prin lege pentru personalul din industria naţională de apărare, nu puteau să ajungă la oameni. Astfel de situaţii nu sunt admisibile şi cei responsabili pentru situaţia asta ar trebui să răspundă. Anul 2021 este primul an din istoria acestui minister când în industria de apărare s-au făcut ZERO investiţii. A fost cu adevărat un an negru pentru industria naţională de apărare”, a spus ministrul Economiei.

Florin Spătaru a subliniat că industria naţională de apărare reprezintă un capitol important din noul program de guvernare şi a anunţat că, în urma analizării capabilităţilor acesteia, va propune Guvernului un plan investiţional strategic.

Totodată, acesta a adăugat că va demara discuţii cu MApN pentru a identifica noi oportunităţi de colaborare.

„Industria de apărare din România este supusă unor provocări şi probleme stringente, în această perioadă, fără precedent. Finanţarea acestui sector lăsat până acum în eşalonul doi este esenţială, dacă ne dorim o industrie de apărare competitivă şi performantă”, a susţinut şeful de la Economie.

La rândul lor, liderii sindicatelor au subliniat necesitatea unei strategii de atragere de forţă de muncă tânără şi specializată în industrie, precum şi crearea unei grile de salarizare, în conformitate cu condiţiile speciale de muncă.

„Veniturile din industria de apărare trebuie corelate cu oportunităţile de dezvoltare pe care aceste companii le pot oferi tinerilor, astfel încât aceştia să fie motivaţi să rămână şi să se specializeze pe domeniile lor de activitate”, este de părere ministrul.

De asemenea, întâlnirea a evidenţiat necesitatea unui cadru legislativ special dedicat industriei de apărare. În plus, Florin Spătaru s-a pronunţat în favoarea unui plan sustenabil de atragere de comenzi din partea statului român.

„Avem nevoie de o schimbare de atitudine în relaţiile parteneriale şi o mai strânsă colaborare între companiile româneşti din industria de apărare şi instituţiile statului român care beneficiază de aceste produse”, a afirmat ministrul Economiei, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend