Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LUPTA ANTICOVID în ARGEȘ: 2000 argeșeni verificați, 183 firme și sute de amenzi, în doar 24 ore

Publicat

in

Poliţiştii argeşeni sunt în continuare la datorie, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 24 de acţiuni punctuale, dintre care 21 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.
Aproape 2.000 de persoane, precum și 178 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 183 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 224 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.500 de lei, după cum urmează:

  • 194 de sancțiuni, în valoare de 11.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
  • 28 de sancțiuni, în valoare de 1.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;
  • două sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantinare.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului și a celor sanitar-veterinare, la trei societăți comerciale din categoria restaurantelor/barurilor, nefiind constatate nereguli.
De asemenea, au fost prelucrate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1090/2021, (publicată în Monitorul Oficial nr. 962/07.10.2021), ale Legii nr. 55/2020 și ale Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.
Au fost verificare 4 societăți comerciale, precum și 14 autovehicule, dintre care 3 pentru transport public de persoane.
În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale toate cu avertisment, dintre care 4 sancțiuni conform Legii 55/2020 și o sancțiune conform OUG 195/2002.
De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2, în special pe raza comunelor Poienarii de Argeș și Ciofrângeni, unde a fost instituită carantina săptămânală.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și polițiștii Secției nr. 1 Poliție Pitești, au acționat pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, în zona adiacentă a trei unități de învățământ de pe raza municipiului Pitești.
Polițiștii au acționat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID–19 la intrarea/ieșirea elevilor de la cursuri, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice sau stații pentru transport în comun.
În urma celor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, persoanelor depistate că nu purtau masca de protecție.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.
Au fost verificate șapte săli de jocuri de noroc, precum și spațiile publice aglomerate, ocazie cu care au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au acționat și pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2 și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.
Polițiștii au depistat un bărbat de 57 de ani, care efectua transport de persoane, pe raza localității Cerbu, fără a purta masca de protecție.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențiomal cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr care efectuau verificarea la domiciliu a persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de izolare/carantină, au constatat că un bărbat de 36 de ani, din Stoenești, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr care efectuau verificarea la domiciliu a persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de izolare/carantină, au constatat că un bărbat de 34 de ani, din Stoenești, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire a lui Florin Roman: ‘Cu siguranță va exista acea ordonanță care va îngheța salariile demnitarilor’

Publicat

in

De

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, a precizat că pensiile speciale ale aleșilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor vor fi înghețate.

Întrebat ce se va întâmpla cu intrarea în vigoare a prevederii din Codul Administrativ privind pensiile aleşilor locali, Florin Roman a afirmat că ”cel mai probabil, vor fi prorogate, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi sau trei ani, prin acea ordonanţă care prorogă termenele de intrare în vigoare a unor legi sau articole din Codul Administrativ”.

Sunt convins că şi anul acesta va fi o discuţie serioasă privins salariile din sectorul public. (…) Nu pot să le anunţ ca o decizie, sunt convins că vom avea această discuţie, practic  avem şi acea majorarea a salariului minim, cu siguranţă va exista acea ordonanţă care va îngheţa salariile demnitarilor”, a spus ministrul PNL.

El i-a criticat pe cei de la USR care au făcut un subiect din pensiile primarilor. ”Nu s-a plătit niciun ban pentru primari. Nu a spus nimeni că se dau. Este vreo pensie în plată? Nu este”, a afirmat Florin Roman. 

Luni, Liderul USR Dacian Cioloş a afirmat că „orice creştere de pensii speciale sau introducere de pensii speciale, aşa cum face acum PNL-PSD, ar însemna în primul rând imposibilitatea creşterii pensiilor mai mici”.

El a solicitat alianţei de guvernare să emită o ordonanţă de urgenţă, în următoarele trei săptămâni, astfel încât să nu apară o nouă categorie de privilegiaţi şi a precizat că pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean ar intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar impactul bugetar ar fi de peste 600 milioane lei, conform news.ro.

Vezi și:

Lovitură pentru aleșii locali! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Se amână acordarea de pensii speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend