Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LUPTA ANTI COVID ÎN ARGEȘ – 1000 persoane verificate – Șoț și soție, fugiți din izolare

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 996 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate patru amenzi pentru cei care nu au respectat măsura izolării. Într-un prim caz este vorba despre doi soți, de 34 și 35 de ani, dintr-o comună din Argeș, care nu au fost găsiți la domiciliu cu ocazia verificării, fiind sancționați cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei. În al doilea caz, o femeie de 28 ani, dintr-un oraș din județ, a fost identificată în afara locuinței unde figura în izolare, fiind sancționată cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Un tănăr de 21 de ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, a fost amendat cu 3000 lei.

Polițiștii argeșeni au efectuat verificări la 19 societăți comerciale, cu activitate în domeniul alimentației publice și turismului, precum și în zona piețelor, hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc și mijloacelor de transport în comun. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 lei, pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise. Jandarmii au dat și eu un avertisment pentru nepurtarea măștii de protecție în interiorul unui magazin.

Angajații ISU Argeș au efectuat și ei controale pentru a verifica aplicarea prevederilor Legii 55/2020, a stării de urgență. Au fost verificate 3 societăți comerciale și 68 de persoane, 4 dintre acestea fiind depistate fără mască de protecție în spații închise. Pompierii au aplicat, în cazul lor, amenzi în valoare totală de 500 lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

APIA a finalizat plata rentei viagere pe 2019; aproape 47 de milionane de lei

Avatar

Publicat

in

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat plata rentei viagere agricole aferente anului 2019, suma totală plătită către cei 37.532 de rentieri ridicându-se la 46,75 milioane de lei, a anunţat, miercuri, APIA.

“În perioada următoare, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2020, vor fi autorizaţi la plată şi moştenitorii care au solicitat plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2019, până la data decesului acestuia, conform documentelor depuse până la data de 15 octombrie 2020, în condiţiile legislaţiei specifice”, precizează agenţia într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moştenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente.

Potrivit sursei citate, bugetul naţional a fost sursa de finanţare a rentei viagere agricole aferente anului 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Deputații au votat ca suporturi pentru biciclete să fie montate obligatoriu lângă școli, clădiri publice, gări și piețe

Avatar

Publicat

in

Dotarea cu suporturi pentru biciclete va deveni obligatorie în cazul clădirilor publice/de utilitate publică și nu numai, dacă o propunere legislativă adoptată marți la Camera Deputaților va deveni lege. Autoritățile care nu vor lua măsuri vor risca amenzi de câteva mii de lei.

Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice, trecut marți de Parlament, va obliga autoritățile și instituțiile publice să aloce bani proprii pentru dotarea cu suporturi pentru biciclete a clădirilor publice/de utilitate publică, școlilor și grădinițelor de stat, piețelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor și stațiilor de cale ferată pentru traficul de călători. Nici clădirile istorice nu vor scăpa de obligație.

Cel puțin zece biciclete vor trebui să poată fi parcate concomitent la fiecare dintre acestea, stabilește propunerea. De asemenea, sistemele metalice vor trebui să permită și montarea sistemelor antifurt pe perioada cât bicicletele sunt staționate.

Dacă propunerea va deveni lege, în cel mult două luni de la intrarea în vigoare a prevederilor ei, Guvernul trebuie să emită norme metodologice de aplicare, iar în alte șase luni, sistemele vor trebui montate.

Există și o sancțiune pentru autoritățile/instituțiile care nu vor lua măsuri: amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. Contravențiile vor fi constatate și sancționate de către personalul autorizat al agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Ea are nevoie de promulgarea prin decret prezidențial și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend