Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lukoil: ‘Incendiul de la rafinăria Petrotel Ploieşti nu a reprezentat niciun risc pentru angajaţi, iar procedurile de alertă ISU au generat panică’

Publicat

in

Incendiul de la rafinăria Petrotel Ploieşti nu a reprezentat niciun risc pentru angajaţi şi pentru locuitorii din jurul rafinăriei, iar procedurile de alertă ISU au generat panică, se arată într-un comunicat al Lukoil, remis, marţi, AGERPRES.

“Astăzi, 21 septembrie, în cadrul Rafinăriei Petrotel-Lukoil a avut loc un incendiu la instalaţia Cocsare, incendiu stins în primele 16 minute, fără victime, fără alte implicaţii care să reprezinte un risc pentru angajaţi şi pentru comunitate! Angajaţii şi comunitatea din preajma rafinăriei nu au fost niciun minut în pericol. Pentru că procedurile de alertă ISU au generat panică, dorim să va asigurăm că nu există riscuri şi nici depăşiri pe staţiile de mediu, angajaţii desfăşurându-şi activitatea în mod normal. În prezent se efectuează cercetări privind cauzele declanşării acestui incendiu”, spun oficialii companiei petroliere.

Totodată, Garda Naţională de Mediu a anunţat că a demarat o acţiune de control, potrivit Agerpres.ro.

“Astăzi, 21.09.2021, în jurul orelor 11:04, pe amplasamentul Rafinăriei Petrotel Lukoil SA Ploieşti, a izbucnit un incendiu care s-a manifestat cu degajare de fum, caracteristic arderii libere de produse petroliere. Incendiul s-a produs la baza coloanei de fracţionare a instalaţiei cocsare, fiind lichidat, în circa 16 minute, de forţele proprii de intervenţie ale rafinăriei. Imediat după ce au fost anunţaţi despre acest incident, comisarii de mediu ai GNM – CJ Prahova, împreună cu comisarul şef, s-au deplasat pe teren în vederea evaluării situaţiei. A fost demarată procedura de control de specialitate în situaţii de incidente în amplasament SEVESO”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii instituţiei.

Concomitent, în cadrul rafinăriei Lukoil, comisarii GNM CJ Prahova desfăşoară acţiunea de control privind verificarea Rafinăriei din punctul de vedere al legislaţiei specifice privind controlul riscurilor, acţiune de control dispusă prin ordinul comun al miniştrilor Mediului, Apelor şi Pădurilor, M.A.I, Ministerului Dezvoltării regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

ISU Prahova a comunicat, anterior, că a fost afectată de flăcări o suprafaţă de aproximativ 400 mp.

La faţa locului au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere, 2 de descarcerare, 1 autoscară, 2 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă. Până la sosirea echipajelor de pompieri au acţionat 4 autospeciale de la Serviciul privat al rafinăriei.

Din cauza fumului dens, a fost emis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, se mai arată în comunicatul ISU.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Pentagonul anunță un exercițiu naval NATO în Marea Mediterană / Rusia anunță și ea exerciții de amploare

Publicat

in

De

Pentagonul a anunțat vineri lansarea unui exercițiu naval de amploare NATO în Mediterana, luni, cu participarea portavionului american USS Harry Truman, în plină tensiune cu Rusia, care a anunțat ea însăși manevre navale în același timp, potrivit AFP.

„Neptune Strike 22 va dura până pe 4 februarie și are scopul de a demonstra capacitatea NATO de a integra forța de atac maritimă sofisticată a unui grup aeropurtat în sprijinul eforturilor de descurajare și apărare ale Alianței”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a dat asigurări că acest exercițiu se pregătește din 2020 și că nu are nimic de-a face cu tensiunile actuale din jurul Ucrainei, deși „Neptune Strike 2022” nu se afla pe lista exercițiilor planificate în 2022 publicată pe 14 decembrie de NATO pe site-ul său.

„Exercițiul în sine nu este conceput pentru a contracara genul de scenarii care ar putea apărea în jurul Ucrainei”, a spus el. „Este într-adevăr un exercițiu naval al NATO (…) menit să testeze o gamă largă de capabilități navale pe care dorim să fim siguri că le vom consolida în continuare”, a anunțat Kirby.

Rusia a anunțat joi exerciții navale complete. Peste 140 de nave de război și aproximativ 10.000 de soldați vor lua parte în lunile ianuarie și februarie la aceste exerciții desfășurate în Atlantic, Arctica, Pacific sau Mediterana.

Kirby a recunoscut că situația tensionată cu Rusia a stârnit discuții cu aliații cu privire la desfășurarea acestui exercițiu naval. „După discuții cu aliații noștri NATO, s-a decis să mergem mai departe”, a spus el.

USS Harry Truman și grupul său aeropurtat se află în Marea Mediterană de la jumătatea lunii decembrie.

Portavionul urma să se alăture zonei de operațiuni a comandamentului central (Centcom) dar ministrul american al Apărării Lloyd Austin a decis la sfârșitul lunii decembrie să-l țină în Mediterana pentru a-i „liniști” pe europeni în fața fricțiunilor cu Rusia.

Fără a menționa tensiunile din jurul Ucrainei, unde Kievul și aliații săi occidentali acuză Moscova că a adunat 100.000 de soldați la granițele țării în așteptarea unei posibile invazii, Pentagonul a subliniat că această schimbare a rutei „reflecta necesitatea unei prezențe continue în Europa”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Şeful ONU ''convins'' că nu va fi o invazie rusă în Ucraina

Publicat

in

De

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat vineri că este “convins” că o invazie sau o incursiune militară rusă în Ucraina “nu se va întâmpla” exprimându-şi speranţa că diplomaţia va rezolva criza în curs, în special dintre Rusia şi Statele Unite, notează AFP, potrivit Agerpres.

“Nu ar trebui să fie o intervenţie militară acolo”, a spus şeful ONU în cursul unei conferinţe de presă. “Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla” şi “sper cu convingere să am dreptate”, a adăugat el.

“Cred că diplomaţia este calea de a rezolva problemele, a mai subliniat Antonio Guterres, insistând că este necesar “să evităm ce este mai rău”.

Miercuri, preşedintele american Joe Biden a estimat că omologul său rus, Vladimir Putin, care a desfăşurat trupe în apropierea frontierelor Ucrainei, “nu doreşte un război pe scară largă”. Dar “cred că va intra” într-un fel sau altul în Ucraina, “va trebui să facă ceva”, a adăugat el, fără alte detalii.

Rusia susţine că nu intenţionează să intervină militar în Ucraina, în pofida amplasării de soldaţi şi armament la graniţa cu această ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend