Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ludovic Orban tună și fulgeră: ‘Suntem obligați să plătim cele mai mari prețuri la energie doar pentru că suntem conduși de un guvern incapabil’

Publicat

in

 Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, susţine că în România criza energetică este provocată de Guvern, pe care îl cataloghează „incapabil”.

„Criza energetică din România este provocată de Guvern. Pentru că nu ia măsuri de creştere a producţiei de energie (deşi puterea instalată este de 18.306 MWh, se produc maxim 7.200 MWh). Pentru că instituţiile guvernamentale blochează sau întârzie investiţii private în energie verde de aproape 5.000 MW. Pentru că instituţiile guvernamentale blochează finalizarea a 17 obiective de investiţii hidroenergetice cu o putere instalată de peste 800 MW.

Pentru că Guvernul derulează în ritm de melc programul Casa Verde Fotovoltaice (mai puţin de 4.000 de dosare aprobate într-un an din 45.000 de solicitări). Pentru că Guvernul s-a împotmolit în toate proiectele de investiţii derulate de companiile de stat pentru a creşte producţia de energie (vezi centralele pe cogenerare de la Iernut, Halânga, Constanţa, Mintia, reactorul 3 şi 4 de la Cernavodă etc.). Pentru că Guvernul refuză să sprijine producţia de energie prin aplicarea unor invenţii româneşti care pot asigura producţia de energie din deşeuri sau din biomasă. Pentru că blochează pe cei care vor să devină prosumatori prin investiţii proprii”, a scris, marţi, Orban pe Facebook.

El susţine că „toate balivernele guvernanţilor pe tema crizei energetice sunt apă de ploaie”.

„Suntem obligaţi să plătim cele mai mari preţuri la energie doar pentru că suntem conduşi de un guvern incapabil. Asta în condiţiile în care România este pe locul 3 în Europa din punct de vedere al independenţei energetice şi are la dispoziţie miliarde de Euro fonduri nerambursabile pentru investiţii în energie”, mai spune Ludovic Orban, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Pregătim programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local! Avem bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare

Publicat

in

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunţat marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local, precizând că la sfârşitul anului 2023 România bifează inclusiv obligaţia din PNRR.

”Aveţi posibilitatea ca până săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, să veniţi cu o informare legată de modul în care putem să continuăm programul Rabla şi dacă există, de asemenea, posibilităţi pentru modificarea în bine a acestor programe” a spus premierul Nicolae Ciucă. Ministrul mediului a anunţat că ”a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local”.

Tanczos Barna a afirmat că în cazul Programului Rabla Clasic, care oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea cumpărării de maşini clasice, noi, au bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare.

”Aşa cum şi dvs aţi discutat la Dacia, cu ocazia vizitei pe care aţi efectuat-o, avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023. În acelaşi timp, creştem bugetul pentru maşinile electrice. Conform discuţiilor cu producătorii de mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate şi o evoluţie predictibilă în timp. Am stabilit cu dânşii acum doi ani, pe 4 ani, un program care ajută atât sectorul cât şi cetăţenii în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi.

Anul trecut s-au constatat evoluţii absolut pozitive pe piaţa auto din România, a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice, datorită programelor derulate prin AFM, s-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după mulţi ani, deci parcul auto din România se întinereşte”, a spus ministrul Mediului.

Tanczos Barna a arătat că ”am putea spune că la sfârşitul anului 2023 bifăm inclusiv obligaţia din PNRR”. ”Ne-am asumat că vom scoate peste 25.000 de maşini vechi din circulaţie, cred că la sfârşitul anului 2023 deja ţinta pentru 26 va fi atinsă”, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Jurnalistul Cornel Nistorescu: ‘Un președinte care tace nu este folositor țării noastre. Ne trebuie un cetățean capabil care să le vorbească cetățenilor români’

Publicat

in

Jurnalistul Cornel Nistorescu spune că trebuie să alegem un președinte care să fie o voce a României.

„Președintele trebuie să fie voce României, un simbol, să fie un ordonator de valori. Președintele trebuie să își spună părerea despre lucrurile importante din țară. 

Un președinte care tace nu este folositor țării 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend