Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban face lista liberalilor care l-au “părăsit” înainte de congresul PNL: “Eu nu am nevoie de o poză cu oameni în spate”

Publicat

in

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat sâmbătă un atac la adresa Ralucăi Turcan, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, care s-au aliniat în spatele premierului Florin Cîțu, în competiția pentru șefia partidului: “PNL nu are nevoie de oameni care astăzi votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor”.

Aflat la Botoșani, în turneul în care încearcă să convingă filialele să îl voteze pentru un nou mandat la conducerea PNL, Ludovic Orban a amintit momentul negocierilor pentru formarea actualei coaliții de guvernare, când spune că a fost “părăsit” și lăsat singur.

  • “Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.
  • Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, le-a spus Orban liberalilor din Botoşani, potrivit News.ro.

Orban s-a referit și la momentul lansării candidaturii lui Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL și la celebra fotografie în care mai mulți liberali sunt strânși în spatele acestuia.

  • “Multă lume m-a întrebat de ce nu am făcut şi eu poză cu oameni în spate (ca Florin Cîţu – n.r.). Ştiţi foarte bine că nu am nevoie de o poză cu oameni în spate. Pentru că eu fac o poză cu oamenii în toate localităţile, în toate judeţele unde mă duc şi fac cu fiecare individual. Pentru mine chiar şi cei care au fost în poza respectivă sunt colegii mei de partid şi partenerii mei, indiferent de deznodământul acestor alegeri interne. Şi aşa au fost.
  • Să ne uităm puţin: dintre cei care sunt acolo, în poză, eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit în ei. Unde s-a mai văzut într-un partid ca un secretar general (Robert Sighiartău – n.r), care este propus de preşedintele PNL, să se întoarcă împotriva preşedintelui PNL, dar să se agaţe în continuare să fie secretar general al partidului. Nu există aşa ceva în niciun partid politic. Dar am acceptat acest lucru. Până la urmă, oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare”, a afirmat Ludovic Orban.

El i-a îndemnat pe liberalii din Botoşani să judece ei, spunând că el nu îşi permite.

  • “Încrederea se câştigă foarte greu şi se pierde foarte, foarte uşor. PNL are nevoie de democraţie şi mai ales de lideri care respectă democraţia. Nu are nevoie de oameni care conduc organizaţii şi care astăzi votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor”, a adăugat liderul PNL.

Congresul PNL va avea loc în 25 septembrie, iar în competiţia pentru şefia partidului au intrat Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Premierul și-a anunțat candidatura la șefia PNL în 30 mai, iar alături de el în momentul anunțului s-au aflat nume grele din partid, printre ei fiind: Emil Boc, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Alina Gorghiu.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Seri de vară muzicale în Parcul Romniceanu

Publicat

in

De

Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache organizează în perioada 6-8 august evenimentul Summer Lounge, în Parcul Romiceanu.

Pe toată durata evenimentului, începând cu ora 18:00 şi până la ora 23:00, publicul va asculta cele mai îndrăgite melodii româneşti din anii ’90, dar şi hituri internaţionale din aceeaşi perioadă.

Timp de 3 zile, invitaţii se vor bucura de o atmosferă relaxată, cu ateliere de creaţie inedite – codiţe împletite, brăţări magnetice, dreduri, tatuaje cu henna.

Summer Lounge este un eveniment dedicat persoanelor cu vârste între 0 şi 99 de ani.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile și se va face în ordinea sosirii, până la ocuparea locurilor.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Muzeului Judeţean Buzău deschide expoziția inedită despre Armata Română în Primul Război Mondial

Publicat

in

De

Expoziţia “Armata Română în Războiul cel Mare 1916-1918” se va deschide marţi, de la ora 10,00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău, arată Agerpres.

Expoziţia este dedicată împlinirii, în luna august, a 105 ani de la intrarea României în Primul Război Mondial şi de la înfiinţarea Armatei a II-a, ale cărei tradiţii au fost preluate de către Divizia a II-a “Getica”, cu comandamentul în Buzău, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Demersul muzeografic comun propune publicului o întâlnire cu ostaşii români care au luptat pentru întregirea naţională, prin intermediul imaginilor, documentelor şi obiectelor de patrimoniu din depozitele Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I”, Bucureşti.

Un loc special în cadrul expoziţiei îi este rezervat personalităţii mareşalului Alexandru Averescu, comandantul Armatei a II-a în anii 1916-1917, de numele căruia se leagă victoriile de la Mărăşti şi Oituz.

Organizată de Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”, în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău şi al Diviziei 2 Infanterie “Getica”, expoziţia poate fi vizitată până pe 15 ianuarie 2022.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend