Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban, EXTREM de încântat de suplimentul fabricat de Institutul Cantacuzino: ‘Reglează anticorpii în organism şi întăreşte imunitatea’

Avatar

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni la Institutul Cantacuzino despre produsul OROSTIM-HV lansat pe piaţă, că acest produs reglează anticorpii în organism şi întăreşte imunitatea. Şeful Executivului a vorbit şi despre faptul că a fost crescută capacitatea de testare a institutului după dotarea cu un extractor automat, putând fi făcute acum 1.200 de teste pentru COVID-19 pe zi.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: ‘M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!’

„În vizita anterioară la Institutul Cantacuzino, am discutat cu echipa de cercetare şi cu domnul director general al Institutului legat de lansarea acestui imunomodulator OROSTIM şi împreună am convenit ca atunci când va fi gata, voi fi prezent împreună cu domnul ministru Ciucă. Este rezultatul unei munci asidue a unei echipe pe care o vedeţi alături de noi. Eu nu am, recunosc, niciun merit. Are Ministerul Apărării că a finanţat toată cercetarea pentru a putea scoate din nou pe piaţă un produs extrem de util. Acest produs poate fi folosit pentru reglarea cantităţii de anticorpi, pentru că de aceea îi spune imunimodulator. Practic reglează anticorpii în organism şi întăreşte imunitatea organismului”, a afirmat Ludovic Orban, luni la conferinţa de presă organizată la Institutul Cantacuzino cu ocazia lansării pe piaţă a primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM-HV, relatează News.ro.

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, Florin Oancea, a declarat că suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, este primul produs lansat pe piaţă, după preluarea Institutului de către MApN, relatează Agerpres.

“Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din Departamentul de Cercetare-Dezvoltare au reuşit într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul OROSTIM. Iată că prin munca asiduă a celor care lucrează în acest institut am reuşit să scoatem pe piaţă acest produs imunomodulator OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obţinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipient. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii, în special ale tractului respirator superior. OROSTIM-HV se administrează în perioadele cu risc de apariţie a acestor infecţii respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii recurente, persoanelor de vârsta a treia şi celor cu stări de imunitate scăzută”, a precizat Florin Oancea, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Institutului Cantacuzino.

Citește și: Rusia, ENERVATĂ de anunțul Maiei Sandu privind retragerea trupelor din Transnistria: ‘Poate duce la o destabilizare gravă’

Premierul a precizat că a făcut din nou o vizită la laboratul de testare al Institutului care în prezent are o capacitate de testare de 1.200 de teste, zilnic.

„Am revizitat laboratorul de testare al Institutului Cantacuzino, care a fost dotat cu un extractor automat care a crescut capacitatea de testare semnificativ. Un extractor automat care are capacitatea de a identifica într-un interval de timp mai mic de o oră a 96 de probe prelevate şi care a dus la o capacitate crescută de testare a Institutului Cantacuzino care poate atinge 1.200 de teste pe zi. Pot să vă spun că pentru noi Institutul Cantacuzino reprezintă o instituţie fundamentală în cercetarea medicală românească, o instituţie pe care o vom sprijini, o instituţie pentru care vom încerca să asigurăm finanţări serioase pentru atingerea obiectivelor ambiţioase care au fost stabilite de conducerea Institutului”, a completat Orban.

Potrivit unui comunicat al MApN, OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

Citește și: Dan Petrescu, primele explicații despre plecarea de la CFR Cluj: ‘Nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia’

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie pentru producţia în serie a produsului. OROSTIM-HV se va putea achiziţiona începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alexandru Rafila: Eu cred că circa 20% dintre români au trecut deja prin infecție

Avatar

Publicat

in

De

Reprezentantul României la OMS, deputatul Alexandru Rafila (PSD), a declarat vineri la Antena 3 că în opinia sa aproximativ 20% din populația României a fost infectată cu noul coronavirus.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

Rafila a spus că, dacă la începutul epidemiei se estima că la fiecare caz depistat mai sunt încă 10 cazuri nedepistate, numărul infectaților fiind în realitate de circa zece ori mai mare decât numărul din statisticile oficiale, în prezent proporția s-a schimbat. „Probabil că este undeva de 1 la 5 acum, adică sunt de vreo 4-5 ori mai multe cazuri în realitate decât cele confirmate prin teste de laborator”, a indicat acesta.

„Eu cred ca circa 20% dintre romani au trecut deja prin infecție”, a adăugat Alexandru Rafila.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Deputy PM Barna: Fast, efficient implementation of National Recovery and Resilience Plan essential

Avatar

Publicat

in

De

At this moment, ensuring an as fast and efficient as possible implementation of the National Recovery and Resilience Plan is “essential” for the Romanian authorities, Deputy Prime Minister Dan Barna said at his meeting today with Istvan Jakab, acting head of the European Commission’s Representation in Romania.

“We appreciate the involvement of the European Commission in ensuring a coordinated management of the aspects related to the COVID-19 pandemic and we are further counting on this involvement. As far as we are concerned, at this moment it is essential that we ensure an as fast and efficient as possible implementation of the National Recovery and Resilience Plan. We want to build a plan that is not only technically accepted by the Commission, but also makes a major contribution to combating the effects of the economic crisis we are going through,” Barna said, as cited in a government release.

The European official assured the Deputy Prime Minister of the full openness of the EC Representation to strengthening cooperation with the Executive in Bucharest.

“I assured Deputy Prime Minister Dan Barna that there is full openness on the part of the European Commission’s Representation to strengthening cooperation with the Romanian government, so that Romanians can benefit from all the advantages deriving from the status of European Union citizens,” declared Istvan Jakab.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend