Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban explică eșecul alianţelor de dreapta: ‘Întotdeauna și-a băgat dracul coada’

Publicat

in

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, de ce alianţele de dreapta nu funcţionează şi apar disensiuni.

“Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta, care în general au fost pe alianţă. În timp ce PSD a guvernat aproape singur sau a avut diferite partiduleţe satelit, întotdeauna pe dreapta a fost Convenţia Democratică, în 97-2000, cu mai multe partide: PNŢCD – PNL – PD, după aceea a fost şi Alianţa DA care a presupus şi UDMR şi PC, soluţie imorală, dacă vă aduceţi aminte, pentru formarea majorităţii. Din păcate, fostul Partid Comunist, care a îmbrăcat mai multe haine – FSN, FDSN, PDSR, PSD – a avut o strategie perversă, dar foarte eficientă, de a-şi menţine un electorat foarte larg tocmai din acei oameni cărora le-a refuzat dreptul la civilizaţie, la dezvoltare, la un nivel de viaţă decentă, pe care i-a ţinut în sărăcie tocmai pentru a-i putea manipula şi pentru a le putea obţine votul. Despre asta este vorba”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat de ce dreapta politică nu reuşeşte să rămână unită.

El a menţionat totodată că, “în timp ce formaţiunile de dreapta au trebuit să facă alianţe destul de dificile în momentul în care au ajuns la guvernare, de regulă avatarurile Partidului Comunist au guvernat din poziţie dominantă”.

“Acum hai să ne uităm la actorii de dreapta. După părerea mea, există o singură formaţiune de centru – dreapta, dreapta în România, şi aceasta e Partidul Naţional Liberal. În rest, celelalte partide sunt partide fără identitate, nici măcar PSD nu e de stânga. PSD-ul e aşa, un partid care domină prin mesaje către un public care este diferit de cei care populează PSD-ul. Singura forţă de dreapta e PNL. Celelalte forţe, indiferent dacă ele se revendică sau nu, nu au identitate clară de dreapta, cu valori liberale, conservatoare, creştine şi aşa mai departe. Noi suntem dreapta românească”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat de jurnalişti cine este “dracul care îşi bagă coada” în guvernarea românească de dreapta, liderul PNL a replicat: “Stânga”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Programul pe zile – Când ar putea fi învestit Guvernul Ciucă (surse)

Publicat

in

De

Guvernul minoritar PNL-UDMR, condus de generalul (r) Nicolae Ciucă ar putea învestit săptămâna viitoare, cu sprijinul parlamentar al PSD. Social-democrații și-au anunțat indirect intenția de a susține cel puțin până în februarie un guvern minoritar, sub condiția includerii în programul de guvernare a unor măsuri.

Constituția prevede un termen de 10 zile de la desemnarea candidatului de prim-ministru, în care acesta trebuie să depună la parlament programul de guvernare și lista miniștrilor propuși.

Potrivit unor surse politice, sâmbătă și duminică au loc negocieri și consultări cu privire la programul de guvernare și echipa de miniștri pentru Guvernul Ciucă. Este practic etapa cea mai dificilă, nu doar pentru că trebuie asigurat sprijinul parlamentar, ci și pentru că în joc sunt orgoliile din PNL, care trebuie depășite pentru a se definitiva lista miniștrilor.

Ziua de luni este dedicată adoptării oficiale, în forurile partidelor, a deciziilor privind echipa de miniștri, programul de guvernare și susținerea parlamentară. În aceeași zi va fi anunțată oficial lista Cabinetului Ciucă și programul de guvernare.

Marți, premierul desemnat va depune la parlament lista miniștrilor și programul de guvernare, potrivit procedurii constituționale. Miercuri, miniștrii ar urma să fie audiați în comisiile de specialitate, pentru emiterea avizelor consulative, iar joi ar trebui să fie planificat votul în plenul reunit al celor două camere ale parlamentului. Dacă totul merge conform planurilor, joi seara Guvernul Ciucă ar trebui să ajungă la Cotroceni, pentru depunerea jurământului de investitură, ceremonie urmată de o primă ședință de guvern.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Kelemen Hunor, după discuţiile de la Palatul Victoria: UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii

Publicat

in

De

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare. Liderul UDMR a precizat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalităţii, scrie news.ro. ”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta a făcut referire la discuţiile de la Palatul Victoria: ”În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”.

Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare:

– aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii;

– program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii;

– program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;

– bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;

– extinderea programelor de tip after school;

– facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend