Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban confimă INTERZICEREA cumulului pensie-salariu: ‘Nu este normal ca să beneficieze şi de pensie și de salariu de la stat’

Avatar

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban s-a declarat de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat, argumentând că nu este normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sistemul public

Întrebat dacă este de acord cu intenţia Miniterului Muncii de a interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, Orban a replicat: ”Cum să nu. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public. E vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat – e vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani, cu o pensie peste medie – să cumuleze cu salariul din sectorul public”.

Publicitate

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat sâmbătă, la Digi 24, că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.

Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

“Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”. a opinat ministrul.

Violeta Alexandru a menţionat că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o “propunere coerentă”, pentru a decide asupra formei finale şi a modului de promovare a legii.

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

Guvernul Boc a adoptat în decembrie 2008 un act normativ similar, OUG 230, pentru care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională.

CCR a admis, în ianuarie 2009, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, argumentând că OUG afecteaza drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie.

Citește și: Dacian Cioloș : “Ne propunem să organizăm un prim congres al diasporei – PLUS”! .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Acţiunile europene au închis luni în creştere cu peste 2%, susţinute de titlurile bancare

Avatar

Publicat

in

De

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere cu peste 2%, susţinute de avansul puternic al titlurilor bancare, după cea mai slabă evoluţie săptămânală consemnată de la jumătatea lunii iunie, investitorii ignorând creşterea numărului cazurilor de coronavirus şi evoluţiile politice, transmite CNBC preluat de news.ro

Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 2,3%, iar componenta bancară cu 5%, toate sectoarele şi toate bursele importante încheind ziua în teritoriu pozitiv.

Publicitate

Săptămâna trecută, indicele Stoxx 600 a înregistrat un declin de 3,7%, pieţele globale fiind perturbate de revenirea cazurilor de coronavirus în Europa şi restul lumii.

Cu toate acestea, pieţele au fost susţinute luni de semnele de intensificare a redresării economiei chineze.

În Europa, o reprezentantă a Băncii Angliei, Silvana Tenreyro, a afirmat într-un interviu publicat weekendul trecut că o investigaţie a băncii centrle referitoare la o posibilă contribuţie dobânzilor negative la redresarea economică a dat rezultate ”încurajatoare”.

În sectorul corporativ, directorul general al grupului Daimler, Dieter Zetsche, a anunţat în timpul weekendului că nu mai doreşte să obţină funcţia de preşedinte al grupului german, investitorii dorind să numească un independent la conducerea consiliului de supraveghere.

Commerz Bank l-a numit director general pe Manfred Knof, fost director pentru retail banking la Deutsche Bank. Acesta îl va înlocui pe Martin Zielke, care a demisionat în iulie alături de preşedintele Stefan Schmittmann, la presiunea investitorilor activişti.

Siemens Energy a debutat luni la bursa din Frankfurt, după separarea de grupul Siemens, dar acţiunile au scăzut uşor de la preţul de listare de 21,6 euro pe unitate.

Acţiunile HSBC au urcat cu 9,2%, în urma anunţului companiei chineze Ping An Insurance că îşi va mări participaţia deţinută la cea mai mare bancă din Europa.

Creşterea s-a extins la nivelul sectorului bancar, titlurile Deutsche Bank, Standaard Chartered, Barclays şi Credit Agricole avansând cu peste 5%.

Reuters a relatat duminică, citâd surse, că grupul metalurgic ArcelorMittal discută o fuziune a activelor sale americane cu Cleveland-Cliffs, cel mai mare producător de pelete de minereu de fier din SUA. Acţiunile ArcelorMittal au urcat cu 10%.

În schimb, acţiunile producătorului de motoare de avioane Rolls-Royce au continuat să scadă, cu 3,6%.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 1.46%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,22%. Indicele FTSE MIB al bursei din bursei din Milano a urcat cu 2,47%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 2,46%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 29 septembrie

Avatar

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 29 septembrie

Ortodoxe
Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

Publicitate

Greco-catolice
Sf. cuv. Chiriac Sihastrul

Romano-catolice
Ss. Mihail, Gabriel şi Rafael, arhangheli

Sfântul Cuvios Chiriac Sihastrul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 29 septembrie.

A trăit în vremea împăraţilor bizantini Teodosie II (408-450) şi Leon (457-474).

Sfântul Chiriac era din Corint, fiul unui preot pe nume Ioan şi nepotul episcopului cetăţii, Petru. La optsprezece ani a plecat la Ierusalim şi s-a făcut monah, trăind până la vârsta de şaptezeci de ani în diferite obşti monahale.

În timpul cât a fost călugăr sub ascultare, Sfântul Cuvios Chiriac spunea despre sine că, fiind canonarh într-o mănăstire (membru al clerului a cărui principală îndatorire este supravegherea respectării ordinii canonice şi tipiconale a sfintelor slujbe), nu l-a văzut vreodată soarele mâncând, nici mâniindu-se pe cineva.

S-a retras la şaptezeci de ani în pustie, împreună cu ucenicul său, făcându-se vestit pentru darul pe care îl avea de tămăduire a bolnavilor.

În pustia Hatufa, unde s-au aşezat, nu aveau însă cu ce să se hrănească, căci verdeţurile care erau aici erau foarte amare.

Sfântul Chiriac s-a rugat atunci lui Dumnezeu şi, crezând bunătăţii lui, i-a spus ucenicului să adune din acele plante şi să le fiarbă, iar Dumnezeu, pentru rugăciunea sfântului, a prefăcut amărăciunea verdeţurilor acelora în dulceaţă şi părinţii s-au hrănit aşa patru ani.

Odată, când primiseră pâine de la un pelerin, ucenicul a fiert verdeţuri fără binecuvântarea bătrânului şi, când a gustat din ele, erau atât de amare, încât şi-a pierdut glasul din atâta amărăciune. Stareţul, înţelegând pentru ce şi-a pierdut vocea, s-a rugat deasupra capului lui şi i-a dat din Prea Curatele Taine şi aşa şi-a revenit.

Aflat în pustie, Cuviosul Chiriac a fost rugat de monahii uneia din mănăstirile ctitorite de Sfântul Hariton, care erau înfricoşaţi de lipsurile şi bolile ce veniseră asupra lor, să se stabilească în aceea mănăstire, crezând ei că dacă Sfântul Chiriac va fi în lavră, se va întoarce de la dânşii mânia lui Dumnezeu. Şi aşa a fost.

Mergând Cuviosul Chiriac în mănăstire, după dorinţa fraţilor, a vieţuit într-o peşteră sihăstrească, în care a stat Sfântul Hariton. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend