Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ludovic Orban atrage atenția taberei Cîțu cu privire la PNDL 3: ‘Nimeni nu trebuie să își facă campanie pe acest proiect’

Publicat

in

Președintele PNL, Ludovic Orban, îi atrage atenția lui Florin Cîțu că PNDL3 nu ar trebui să fie folosit în campania internă din interiorul partidului.

“Nimeni nu trebuie să își facă campanie pe acest proiect. PNL are aproape 1.300 de primari, dar nu e vorba numai de primarii PNL, ci și de primarii celorlalte formațiuni pentru că sunt comunități locale care au nevoie ca de aer de dezvoltarea infrastructurii.

Fără infrastructură nu poate exista o dezvoltare reală și o șansă pentru o viață mai bună pentru comunitățile locale respective. Nimeni nu trebuie să își facă campanie.

Acest plan de investiții este pentru cetățeni. Sunt convins că toți primarii PNL vor decide după alte argumente decât după încercarea unora de a-și face capital electoral din acest proiect”, a spus Ludovic Orban, conform b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu lansează un nou ‘atac’ la adresa PSD: Pentru investiții nu a alocat 7% din PIB nici după această rectificare

Publicat

in

De

Fostul premier și lider al Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîţu, a transmis joi pe pagina sa de facebook că PSD a crescut taxele de la 1 august iar pentru investiţii nu a alocat 7% din PIB nici după această rectificare.

„Fapte, nu vorbe! PSD a crescut taxele de la 1 august iar pentru investiţii nu a alocat 7% din PIB nici după această rectificare”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, joi, după adoptarea rectificării bugetare, în şedinţa de Guvern, în contextul criticilor venite dinspre Consiliul Fiscal, prin care deficitul bugetar estimat este de 7% din PIB, că execuţia la 6 luni a arătat că pot să ţină deficitul sub control, iar ccopul pe care şi-l asumă este să menţină deficitul la 5,84%, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: Prin rectificarea bugetară, cheltuielile pentru investiții cresc cu 3,4 miliarde de lei

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, joi în şedinţa de Guvern, că prin rectificarea bugetară, cheltuielile pentru investiții cresc cu 3,4 miliarde de lei, scrie news.ro

Ministrul Finanţelor a declarat că pentru această rectificare s-a avut în vedere în primul rând modul în care sunt finanţate pachetele de măsuri pe care Guvernul le-a aprobat de-a lungul anului.

”Pentru această rectificare s-a avut clar, în vedere, pe de o parte, modul în care au fost finanţate pachetele de măsuri (..) şi în mare parte ceea ce vedem în această rectificare vedem finanţarea acestor pachete”, a spus el.

Câciu a anunţat că, prin rectificarea bugetară, cheltuielile pentru investiţii cresc cu 3,4 miliarde de lei, ajungând la 93,1 miliarde de lei, o creştere cu 0.1% din PIB, de la 6,7% din PIB, la 6,8% din PIB.

Deficitul bugetului general consolidat se menţine ca procent din PIB la acelaşi nivel ca bugetul iniţial, respectiv 5,84% din PIB, iar ca valoare nominală creşte de la 76,9 miliarde de lei la 80,1 miliarde de lei.

”Principalele sume care sunt suplimentate pentru ordonatorii de se regăsesc la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, cu o suplimentare per sold cu 5,25 miliarde de lei din care Asistenţa socială primeşte 7,3 miliarde de lei, destinate drepturile de asistenţă socială pentru familii şi copii, compensarea preţurilor la energie şi indemnizaţiilor şi drepturilor cu effect raparatoriu ca efect al măsurilor aprobate în acest an”, a spus ministrul Finanţelor.

El a arătat că aici este şi o creştere a veniturilor din contribuţii de asigurări sociale, faţă de estimarea iniţială, ceea ce a determinat diminuarea transferurilor pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale cu suma de 1,94 miliarde de lei.

De asemenea, au fost majorate transferurile din bugetul de stat către bugetul asigurărilor pentru şomaj, cu suma de 418.7 miliarde de lei, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend