Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ludovic Orban atrage atenția: ‘România chiar are nevoie de îmbunătățirea calitativă și cantitativă în domeniul diplomației’

Publicat

in

 România are nevoie de „îmbunătăţirea calitativă şi cantitativă” în domeniul diplomaţiei, iar reprezentarea ţării trebuie să se facă la toate nivelurile de interacţiune şi comunicare, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, la a cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei Bucharest Model NATO.

„În lumea modernă, orice ţară, ca să conteze, are nevoie să fie reprezentată de oameni foarte bine pregătiţi, are nevoie să fie reprezentată de oameni care au inteligenţă socială deosebită, de oameni care să înţeleagă echilibrele, jocul de interese, care să aibă capacitatea să influenţeze deciziile care se iau la diferitele niveluri. Diplomaţia în mare parte se bazează pe capacitatea celor care reprezintă o ţară de a construi punţi, de a-şi face prieteni de a dezvolta relaţii personale cât mai bune, de a înţelege diferitele momente, diferitele obiective, interese”, a afirmat liderul PNL.

Potrivit acestuia, diplomaţia este o ştiinţă, o artă şi pentru foarte mulţi oameni este chiar „o adevărată vocaţie”, iar în acest domeniu foarte importantă este cunoaşterea partenerului, precum şi capacitatea de a lega prietenii.

„Capacitatea de a influenţa deciziile depinde de calitatea oamenilor şi de foarte buna pregătire pe care o au oamenii noştri care ne reprezintă. (…) Noi trebuie sa ne pregătim viitori diplomaţi încă de pe băncile şcolii. Cel mai important lucru este să poţi comunica cu ceilalţi.. (…) În funcţie de tipul de diplomaţie, care poate fi politică, economică, (…), reprezentarea intereselor ţării trebuie să se producă multi-strat, pe toate nivelurile de interacţiune şi de comunicare. (…) România chiar are nevoie de îmbunătăţirea calitativă şi cantitativă în domeniul diplomaţiei, de diplomaţi care să aibă cu adevărat toate calităţile necesare pentru a putea reprezenta interesele României pe plan internaţional”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela face scut în jurul lui Ludovic Orban: ‘Guvernul condus de președintele PNL a dovedit competență, curaj și patriotism. A avut priceperea să salveze vieți’

Publicat

in

De

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a reafirmat că organizația județeană pe care o conduce îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL la congresul din luna septembrie.

Am avut o şedină a organizaţiei judeţene, a Colegiului director, în care am stabilit data alegerilor în filială,  norma de reprezentare pentru fiecare organizaţie şi calendarul de alegeri în fiecare  organizaţie în cele 77 de UAT-uri din judeţul Caraş-Severin, din Banatul de munte.  În acelaşi timp, în cadrul şedinţei, ne-am exprimat încă o dată susţinerea pentru domnul preşedinte Ludovic Orban ca  şi candidat la Congresul din septembrie şi eu ca preşedinte sunt alături de domnia sa, în echipa sa şi filiala şi-a manifestat, aşa cum ştiţi, ca şi în viitor, la competiţia din luna septembrie, să fim alături de domnia sa.

Argumentele sunt foarte multe. Pot spune doar că a dovedit ca premier, în cel mai dramatic an al României de după Al Doilea Război Mondial că a avut curajul şi priceperea  să salveze vieţi. O spun în cunoştinţă de cauză şi nu doresc să intru în argumente, în probe, în motive”, a declarat Marcel Vela.

Vela a adăugat că, făcând parte din echipa guvernamentală a lui Ludovic Orban, ca ministru de Interne, este normal să rămână alături de acesta.

Sunteţi cu toţii la curent cu orice eveniment, orice acţiune a Guvernului României care a dovedit, un guvern liberal condus de preşedintele Ludovic Orban şi competenţă, şi curaj, şi patriotism. Făcâd parte din aceatsă echipă condusă de premierul Ludovic Orban mi se pare normal să rămân alături de domnia sa şi să luptăm alături pentru o lume mai bună, o Românie dezvoltată şi o perspectăvă mai dezvoltată pentru toţi compatrioţii noştri”, a declarat Marcel Vela, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, despre ora de educație sexuală: ‘Este foarte bună. Cuvântul sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțin pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute’

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat despre introducerea orei de educația sexuală, în școli, că este una foarte bună și că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opțional.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul, conform news.ro.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend