Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban: ‘Astăzi am finalizat, sub forma unui parteneriat stat-privat’

Avatar

Publicat

in

Într-o postare pe pagina de socializare, premierul Ludovic Orban anunță că, joi, a încheiat un parteneriat cu Spitalul Metropolitan Monza, cooptându-l în rețeaua națională de suport COVID.

Premierul spune că această colaborare a fost finalizată sub forma unui parteneriat stat-privat.

Situația epidemiologică necesită adaptare continuă. Tot anul acesta a fost o cursă contra cronometru pentru a crește capacitatea de tratare a sistemului medical și pentru a crește numărul de paturi din secțiile de ATI.

Astăzi, am finalizat, sub forma unui parteneriat stat-privat, cooptarea spitalul Metropolitan Monza, în rețeaua națională de suport COVID.

M-am asigurat că vom avea încă 30 de locuri în ATI, într-un moment în care fiecare dintre acestea contează.
De la începutul pandemiei și până acum, guvernul liberal a lucrat la turație maximă pentru a se asigura că sistemul nostru medical, fie că vorbim de personal medical, echipamente sau paturi disponibile în secțiile de ATI, o să poată să ducă povara în spate, până la terminarea acestei crize. Am reușit, într-un timp foarte scurt, să ne regrupăm, și acum, alături de partenerii noștri din mediul privat, extindem capacitatea din rețeaua natională de suport COVID.

Vreau sa reiterez, pe această cale, faptul că guvernul liberal este decis să sprijine infrastructura națională de sănătate și în urmatorii ani, obiectivul nostru prioritar fiind consolidarea capacității statului de a proteja siguranța și bunăstarea cetațenilor. Prin Planul National de Investiții și Relansare Economică, prioritatea Guvernului este construirea, modernizarea și reabilitarea a 25 de spitale județene și 110 spitale orașenești, cu o alocare bugetară de neprecedent – 17,5 miliarde de lei în perioada 2021-2027. Deja au fost semnate, într-un timp record, contractele pentru construirea primelor 3 spitale regionale, cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro.

Trebuie sa întelegem ca traversăm vremuri grele, dar sunt convins că, împreună, putem să ieșim din această perioadă mai puternici. Avem șansa unică de a dezvoltă sistemul de sanatate din România așa cum nu a fost dezvoltat în ultimii 30 de ani, cu ajutorul fondurilor europene. Avem șansa să facem niște investiții accelerate nu numai în infrastructura sistemului medical, dar și în cercetare, dezvoltare și inovare. Să nu o irosim!
Împreună, dezvoltăm România!”, este mesajul lui Ludovic Orban.

Vezi și

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

TOPUL ZONELOR afectate de pandemie: 41% din cazuri sunt în CINCI județe

Avatar

Publicat

in

De

41,1% din cazurile noi de Covid-19, înregistrate în perioada 1-7 martie în România, au fost raportate în București, Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, 33% din totalul deceselor au fost înregistrate în Timiș, București, Maramureș, Dâmbovița și Suceava, conform Mediafax.

Citește și: Vești EXCELENTE pentru români, în plină criză economică generată de pandemie: ce anunță patronii legat de salarii

De la începutul pandemiei până în prezent unul din 66 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Totodată, INSP arată că 85.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.4% din decese au fost la bărbați.

Specialiștii Institutului mai arată că 95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

China introduce un ‘paşaport de sănătate’ pentru călătoriile internaţionale

Avatar

Publicat

in

De

China a lansat pentru cetăţenii săi un paşaport digital care le va permite să-şi dovedească statutul sanitar în timpul călătoriei spre sau dinspre străinătate şi va putea contribui la o deschidere sporită a frontierelor chineze, relatează marţi AFP.

Acest “certificat de sănătate pentru călătorii internaţionale” este o aplicaţie pentru smartphone care afişează sau autentifică datele sanitare ale pasagerilor, cum ar fi testele lor pentru COVID (PCR şi anticorpi) şi statutul lor privind vaccinarea.

Pentru moment, aplicaţia nu este obligatorie şi este rezervată chinezilor.

Ea le “va oferi mai multă comoditate” în călătoriile lor “pe măsură ce acorduri de recunoaştere reciprocă a certificatelor de sănătate vor fi încheiate între China şi alte ţări”, potrivit Xinhua.

Aplicaţia are scopul “să promoveze relansarea economică mondială şi să faciliteze trecerea frontierelor”, a indicat Ministerul de Externe chinez, fără să precizeze care sunt beneficiile concrete la care ea dă dreptul şi nici dacă alte ţări intenţionează să o recunoască.

Vezi și: Membrii Familiei Regale Britanice, noapte albă pe fondul crizei provocate de interviul cu Prințul Harry și Meghan Markle – Va exista o declarație oficială?

SUA şi Marea Britanie intenţionează să lanseze sisteme similare. În Uniunea Europeană, ideea unui “paşaport verde” va fi prezentată de Comisie la Bruxelles la 17 martie.

Cu excepţia focarelor localizate, China s-a debarasat în mare parte de COVID-19 din primăvara anului 2020 datorită lockdown-urilor, testelor în masă, portului generalizat al măştii şi carantinei impuse la intrarea în ţară.

Lansat luni printr-un miniprogram integrat pe populara aplicaţie WeChat, noul paşaport de sănătate chinez va putea fi de asemenea imprimat şi pe hârtie.

De la sfârşitul lunii martie 2020, China nu autorizează intrarea pe teritoriul său decât chinezilor, precum şi unui număr limitat de cetăţeni străini. Ţara asiatică şi-a redus de altfel considerabil zborurile internaţionale.

Printre cetăţenii străini, doar diplomaţi, oameni de afaceri şi persoane deţinătoare de permis de sejur şi de muncă valid pot intra în ţară în anumite condiţii.

Toţi călătorii, chinezi şi străini, trebuie de altfel să efectueze la sosire o carantină de cel puţin 14 zile într-un hotel pe cheltuiala lor.

Lansarea acestui paşaport de sănătate digital lasă să se întrevadă posibilitatea unei generalizări pe termen mediu a acestui sistem pentru străini sau chiar o ridicare parţială a restricţiilor de călătorie la intrarea sau ieşirea din ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend