Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban anunță PLEN: șefii TVR, și SRR, CNA și Avocatul Poporului ar putea fi demiși

Publicat

in

Este oficial – conducerile TVR, SRR și CNA ar putea fi schimbați din funcție. Ludovic Orban  și Anca Dragu au decis să convoce ședință a camerelor reunite, în care urmează să se discute rapoartele de activitate ale celor doi.

Citește și: Rareș Bogdan face UN PAS în spate: În coaliție situația NU e gravă, nu discutăm despre demiteri

“Am stabilit cu doamna președinte al Senatului să convocăm biroul camerelor reunite, pentru a convoca  plenul celor două camere, la o dată pe care o vom conveni la o dată ulterioară. Printre punctele care vor fi pe masa plenului se află rapoartele TVR și de la Radio, dar și audierea candidaților pentru CNA. Dacă va fi finalizat de comisiile juridice și raportul cu privire la solicitarea de demitere a Avocatului Poporului, de asemena și raportul CNA. Se știe că respingerea raportului duce la pierderea funcției de președinte al CNA”, a declarat Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Două familii de migranţi din Siria şi Afganistan, care au încercat să intre în ţară travrsând Dunărea cu barca, depistate de poliţiştii de frontieră din Caraş-S

Publicat

in

De

Poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, au depistat două familii de migranţi din Siria şi Afganistan care au încercat să intre în România din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei bărci gonflabile, potrivit news.ro.

”Au fost depistate pe malul românesc al Dunării, în dreptul localităţii Coronini, opt persoane străine, dintre care doi minori, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi la sediul sectorului pentru verificări.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt două familii din Siria şi Afganistan, familia din Siria fiind formată din mamă, tată şi două fete în vârstă de 1 an şi 9 ani, iar familia din Afganistan din mamă de 60 de ani şi trei băieţi cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera în România cu o barcă gonflabilă, cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei.

Adulţii sunt acum cercetaţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA bat în retragere, în fața Europei: renunță la sancțiunile pentru 5 țări europene

Publicat

in

De

Statele Unite au acceptat să renunţe la ameninţarea cu tarife comerciale împotriva a cinci ţări europene având legătură cu taxele digitale impuse marilor companii tech ca Amazon şi Facebook, scrie Financial Times.

Decizia este menită să ajute ţările să implementeze acordul major încheiat recent privind reformarea impozitării companiilor la nivel mondial, informează Mediafax.

Peste 130 de ţări au aderat în această lună la cei mai amplu efort de reformare a sistemului de impozitare a com­paniilor la nivel mondial din ulti­mul secol, orchestrat de OCDE. Acesta a inclus o rată minimă de im­po­zitare a companiilor la nivel mondial de 15%, cât şi noi reguli prin care multinaţionalele lumii sunt obli­ga­te să declare profiturile şi să plă­tească mai mult în ţările unde fac business.

Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania şi Austria, care au introdus taxe ce ţintesc veniturile generate de marile companii tech americane în ultimii ani, au convenit să introducă un sistem de credite pe care multinaţionalele afectate de schimbări să-l poată folosi pentru viitoare plăţi de taxe.

Sistemul va fi operaţional în timpul unei perioade de tranziţie până când noile reguli globale vor intra în vigoare până în 2023. Astfel, deşi taxele digitale pot fi menţinute până la finalul anului 2023, o companie care a plătit mai mult în contul taxelor în 2022 decât ar fi plătit dacă noile reguli ar fi fost în vigoare poate câştiga un credit pentru suma plătită în plus.

Cel mai mare risc pentru acordul OCDE este ca Congresul american să nu ratifice această înţelegere, generând din nou posibilitatea izbucnirii unui conflict transatlantic privitor la impozitare.

Reprezentanta departamentului de comerţ al SUA, Katherine Tai a salutat înţelegerea, avertizând totuşi că America va continua să se opună implementării de taxe unilaterale pe servicii digitale de către alte ţări. Lipsa unei înţelegeri cu Turcia şi India sporeşte presiunea pe aceste ţări să încheie un pact similar, riscând impunerea de tarife americane înainte de 2023 în caz contrar.

Ministrul britanic de finanţe Rishi Sunak a declarat că a ţara sa a intenţionat dintotdeauna să renunţe la taxa sa digitală în favoarea unui acord global. „Această înţelegere înseamnă că taxa noastră este protejată până în 2023, astfel că veniturile obţinute de pe urma acesteia vor putea finanţa în continuare servicii publice vitale“, a declarat acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend