Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lucruri mai putin stiute despre imensul val de imigranti din Europa

Publicat

in

Exodul libienilor, sirienilor si irakienilor din aceste zile, aminteste de vremea marilor migratii de la începutul secolului al X-lea. Se ajunge în Europa, prin granitele maritime ale Spaniei, Grecieisi Italiei, apoi se trec granitele Macedoniei, Serbiei si Ungariei, cu destinatia Germania, Austria si Suedia.

Vezi și: Băsescu pune piciorul în prag. România NU ar trebui să primească refugiați

content-image

Nimeni nu poate opri valul acesta urias de sute de mii de imigranti care ia cu asalt Europa, întrucît cel mai probabil el este o operatiune bine organizata . De cineva care îsi îndeplineste un obiectiv de politica externa prin generarea unei crize umanitare soldata cu pierderea de vieti a unor oameni nevinovati.

S-a estimat ca pentru fiecare persoana care ajunge în Europa ca refugiat, pretul platit porneste de la 3.000 de euro si ajunge la 7.000-14.000 de euro. În acest caz fiind facute peste noapte conexiuni solide cu nenumarate retele ilegale, specializate de traficul de persoane. Cine plateste, caci imigrantii sunt saraci, iar afacerea e bine organizata si necesita o finantare de cîteva zeci de milioane de euro? Cotidianul austriac ”, InfoDirekt”, citeaza un raport al serviciilor de informatii ale armatei care identifica organizatii neguvernamentale din SUA care ar finanta traficul de imigranti catre Europa. Concret, ar fi vorba de ONG-uri create de Departamentul de Stat al SUA si cele apartinînd miliardarului american de origine evreiasca George Soros, parintele cunoscutei Human Rights Watch.

Generalul r. Constantin Degeratu, fost sef al Statului Major al armatei române si consilier prezidential pe probleme de Securitate Nationala este de alta parere si afirma ca Rusia este la originea valului de imigranti. Deoarece Rusia a livrat arme regimului Bashar al-Assad, împiedicînd transformarea întregului teritoriu al Siriei într-un califat ISIS. Tot Rusia ar fi de vina ca Uniunea Europeana a fost luata pe nepregatite de valul de imigranti, ea fiind ocupata cu organizarea de ample manevre militare ca raspuns al unei ipotetice amenintari din partea Rusiei. ”Ceea ce se întâmpla acum este o componenta a acestei agresiuni a non-democratiei din zona estica, ruseasca, împotriva Uniunii Europene” concluzioneaza generalul Degeratu în presa centrala din România.

Generalul Degeratu, despre criza imigran?ilor, la Adev?rul Live: Rusia este cea care genereaz? criza acestei migra?ii excesive

Cel mai interesant amanunt care nu poate fi explicat este :  de ce imigrantii ocolesc califatele bogate ale Golfului : Arabia Saudita, Kuweit Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman ? Unde se întregistreaza cel mai ridicat nivel de trai de pe glob si unde imigrantii se pot integra mult mai usor, întrucît vorbesc aceasi limba si au aceeasi religie.

Încercînd sa raspund la aceste întrebari, ocolind cliseele propagandistice lansate de americani, trebuie sa identific mai întîi, sursa care a provocat dezastrul în cîteva din statele care furnizeaza acesti imigranti. Saddam Hussein a constituit pentru SUA un obstacol de politica externa în zona Golfului si l-au înlaturat printr-o invazie militara. N-a contat faptul ca Irakul era o republica laica, cu un sistem de învatamînt gratuit de tip european, cu o evoluata retea de asistenta medicala gratuita.  Totodata, printr-o cruzime exacerbata, SUA trebuia sa dea un exemplu întregii lumi.

Dupa ce au distrus tot ce se putea distruge în Irak, SUA au pus în loc o administratie corupta, formata din slugile lor. Special selectata din oameni incapabili sa faca fata noului fenomen jihadist ISIS, venit din Siria si creat de Arabia Saudita, Qatar si Turcia. Rolul ISIS este acela de a rade totul de pe suprafata pamîntului ( traditii, vestigii istorice, obiective economice, progres si civilizatie ).

A urmat ”primavara araba” din 2011 ale carei obiective au coincis din nou cu interesele SUA în zona, adica debarcarea de la putere a lui Gaddafi din Libia si a lui Bashar al-Assad din Siria. La modul declarativ, era vorba tot de ”democratizarea” acestor tari, desi califatele feudale subordonate SUA ( Arabia Saudita, Kuweit Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman ) nu respectau nici 10 %  din regulile democratice din Siria si Libia.

Impunerea de no-fly-zone în Libia a însemnat nimicirea fortelor armate ale acestei tari, acapararea puterii de catre hoarde islamiste, special recrutate de serviciile secrete occidentale si transformarea Libiei în ruine. La aceasta opertiune participînd SUA si satelitii sai : Franta, Anglia, Belgia, Olanda, Canada, Danemarca, Italia, Norvegia, Spania, Turcia ( toate membre NATO), Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Suedia. La 4 ani de la ”democratizarea” Libiei, tara ramîne un teatru de lupta pentru împartirea puterii, între bandele formate de SUA pentru a-l rasturna de la putere pe Gaddafi.

Ce au cîstigat libienii prin ”democratizarea” impusa de americani, se vede odata cu valurile migratiei catre Europa. Mai important de mentionat este ce au pierdut libienii, dar si sirienii din cauza impunerii intereselor americane în zona ?

http://penna.gr/

http://penna.gr/

Libia sub Gaddafi nu avea datorii. Pretul unui litru de benzina în Libia era de 0,14 USD, iar în Franta de 1,77 USD. În Libia pretul unei pîini era de 0,15 USD. Învatamîntul în Libia era gratuit, un cetatean libian admis într-o universitate straina mai primea si o bursa de studii anuala de la statul libian de 2.500 USD si un automobil nou. Sistemul medical era gratuit, o asistenta medicala fiind platita cu minim 1.000 USD/luna.

https://c1.staticflickr.com

https://c1.staticflickr.com

În întreaga Libie exista o vasta retea de magazine pentru familiile cu multi copii, unde preturile erau simbolice. Pentru fiecare copil nascut, familia libiana primea un ajutor material de 7.000 USD.Tinerii casatoriti primeau 64.000 USD de la statul libian pentru a-si cumpara o locuinta, fiecare familie libiana avînd propria casa. Intermedierea în vînzarea imobilelor era interzisa prin lege. În Libia nu se platea impozit pentru imobile de locuit ( case, apartamente ). Energia electrica furnizata consumatorilor casnici era gratuita.

https://www.filepicker.io

https://www.filepicker.io

Ajutorul de somaj era de 750 USD. Fiecare întreprinzator libian care-si deschidea o afacere, primea de la stat o subventie de 20.000 USD, într-o singura transa. Cetatenii libieni primeau credite de la stat, fara dobînda. În 40 de ani de ”dictatura” Gaddafi populatia Libiei a crescut de 3 ori, mortalitatea infantila a scazut de 9 ori, speranta de viata a crescut de la 51,5 ani la 74,5 ani. Tot în ”dictatura” Gaddafi, negrii din sudul Libiei au primit drepturi egale cu ceilalti cetateni libieni.

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.(In limba franceza, pentru Reseau International) – preluat cu acordul autorului din Ziarul de Gardă

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/lucruri-mai-putin-stiute-despre-imensul-val-de-imigranti-din-europa_965799.html

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Paula Badosa câştigă la 23 de ani primul trofeu important din carieră, la Indian Wells

Publicat

in

De

Jucătoarea spaniolă Paula Badosa, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 21, a câştigat, duminică, primul ei trofeu important din carieră, la turneul de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells.

După o finală cu un tenis de clasă, care a durat trei ore şi patru minute, Badosa a învins-o, cu scorul de 7-6 (5), 2-6, 7-6 (2), pe Victoria Azarenka (Belarus), locul 32 şi cap de serie numărul 27.

Azarenka, 32 de ani, a avut în decisiv 5-4 şi 30-0 pe propriul serviciu, dar nu a reuşit să concretizeze avantajul. Şi setul acesta a ajuns în tie-break, pe care Badosa, 23 de ani, l-a câştigat clar.

De remarcat că Azarenka a obţinut 133 de puncte, în timp ce adversara ei numai 124.

Jucătoarea din Belarus a ratat o mare şansă de a deveni prima sportivă care cucereşte de trei ori trofeul la Indian Wells. Ea s-a impus la ediţiile din 2012 şi 2016.

Sportiva din Belarus rămâne cu 21 de titluri şi înregistrează a XX-a finală pierdută.

Badosa mai are un titlu în palmares, în acest an, la Belgrad (WTA 250).

Învingătoarea va primi un premiu de 1.209.730 de dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa, 640.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Badosa va urca în clasament până pe locul 11 WTA, în timp ce Azarenka va fi, începând de luni, pe locul 26.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Adrian Papahagi, critici dure la adresa lui Cioloș pentru propunerea la Ministerul Culturii: ‘O glumă proastă’

Publicat

in

De

Profesorul Adrian Papahagi îl critică dur pe premierul desemnat Dacian Cioloș pentru propunerea făcută la Ministerul Culturii, și anume Iulia Popovici. „Sigur, guvernul Cioloș va rămâne o listă pe hârtie. Dar tovarășa Popovici la Ministerul Culturii, chiar și pe hârtie, e o glumă proastă”, scrie Papahagi.

„Dacian Cioloș, marele premier-desemnat, lider al partidului de stânga-dreapta post-modern, ne-o propune ca ministră a Culturii pe tovarășa Iulia Popovici de la CriticAtac (un soi de Scânteia Tineretului rediviva).

Cine are răbdare să citească articolele tovarășei, va găsi acolo toate pozițiile stângii neomarxiste:

– critică Israelul și plânge de mila palestinienilor;

– deplânge faptul că feminismul românesc e prea liberal și burghez;

– vrea artă socială angajată, și dă ca model avangarda din URSS;

– afirmă că lupta de clasă e necesară și se teme ca nu cumva condamnarea comunismului să scoată în afara legii și stângismul ei sau al CriticAtac.

Sigur, guvernul Cioloș va rămâne o listă pe hârtie. Dar tovarășa Popovici la Ministerul Culturii, chiar și pe hârtie, e o glumă proastă (înțeleg că jurnalista stângistă e sau a fost deja secretar de stat la Min. Culturii din partea Uniunii Stângii Revoluționare)”, scrie Papahagi pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend