Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lucrătorii feroviari îi cer lui Cîţu un colac de salvare – Societăţile naţionale de transport feroviar, în prag de faliment

Publicat

in

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane cere, vineri seară, premierului Cîţu ”un plan sau o soluţie prin care societăţile naţionale de transport feroviar să poată fi salvate de la faliment”. Lucrătorii feroviari reclamă că situaţia este mult mai gravă decât o arată rapoartele oficiale, iar fără o infuzie de capital şi fără un plan clar de restructurare se poate ajunge la ”un colaps generalizat al industriei feroviare”.

”Stimate domnule Prim-ministru,

Vă rugam, în numele celor peste 30.000 de lucrători feroviari pe care Federaţia noastră sindicală îi reprezintă, să identificaţi un plan sau o soluţie prin care societăţile naţionale de transport feroviar să poată fi salvate de la faliment. Situaţia este cu mult mai dificilă decât este prezentată de rapoartele pe care le primiţi în analiză. Oamenii sunt la capătul puterilor, iar speranţa că la calea ferată lucrurile se pot schimba în bine aproape că a dispărut. Fără o infuzie de capital consistentă şi susţinută de un plan coerent de redresare economică este foarte posibil că în următoarele 12 luni să asistăm cu toţii la un colaps generalizat al industriei feroviare, a transmis, vineri seară, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane.

Lucrătorii feroviari apreciază că ”atâta vreme cât va exista o ultimă şansă de salvare aceasta trebuie corect şi la timp exploatată”.

”Noi ceferiştii, am spus acest lucru în ultimii 10 ani de zile, suntem pregătiţi să muncim mai mult şi mai bine, dar ne dorim să avem alături de noi instituţii puternice şi management performant care să implementeze reforme autentice în favoarea oamenilor, a companiilor şi statului, nu împotriva noastră, a tuturor. Vă rugăm să acordaţi ultima şansă la supravieţuire căii ferate şi vă asigurăm de totala noastră colaborare şi de angajamentul nostru de contribui proactiv la un plan coerent de redresare economică. Finanţaţi calea ferată, domnule prim-ministru. Altfel, lucrurile vor degrada definitiv şi ireversibil, iar falimentul căii ferate va scutura din temelii întreaga economie românească”, au mai transmis ceferiştii.

Aceştia îi solicită premierului o întrevedere.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Nemții vor avea viață grea: Olaf Scholz, viitorul cancelar, vrea vaccinarea obligatorie

Publicat

in

De

Viitorul cancelar german, Olaf Scholz, a declarat, marţi, că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat, scrie agerpres.ro.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni între Merkel, succesorul acesteia şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul german se va pronunţa asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat

in

De

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a indicat într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului, precizând că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.ro.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend