Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lucian Bode, mesaj clar către prefecți: ‘Aceste măsuri nu se iau din birou, ci din teren, de la fața locului. Activitatea dumneavoastră este atent monitorizată și evaluată’

Publicat

in

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat marţi că două persoane, din Satu Mare şi Iaşi, au decedat în urma fenomenelor meteo extreme şi a inundaţiilor care au afectat aceste judeţe şi le-a cerut prefecţilor reacţii „rapide, eficiente” şi o „mobilizare exemplară” pentru a putea interveni cât mai repede în sprijinul comunităţilor grav afectate în aceste zile, subliniind că „pericolul nu a trecut”.

„Am asistat în ultimele zile la o intensificare şi extindere a fenomenelor meteo extreme provocate de ploile abundente care au afectat mai bine de jumătate din ţară, vorbim de aproximativ 30 de judeţe, acestea aflându-se sub avertizări de cod galben, portocaliu sau roşu. Dinamica fenomenelor este în continuă evoluţie şi reclamă reacţii rapide, eficiente (…) şi o mobilizare exemplară pentru a putea interveni cât mai repede în sprijinul comunităţilor grav afectate. (…) Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiilor, în coordonarea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, având în vedere că pericolul nu a trecut”, a declarat Lucian Bode la videoconferinţa cu prefecţii pe tema inundaţiilor, condusă de premierul Florin Cîţu.

El a adăugat că şi pentru cel puţin următoarele 24 de ore există avertizări de vreme severă în mai multe zone din ţară, ceea ce reclamă, a subliniat ministrul, mobilizare susţinută din partea structurilor cu atribuţii la nivelul judeţelor vizate.

„Vă solicit, domnilor prefecţi, să vă asiguraţi că există spaţii de cazare şi relocare temporară pentru situaţia în care se impune evacuarea unor persoane. Fiţi conectaţi în permanenţă cu realităţile din teren, luaţi măsurile care se impun şi nu cred că mai este nevoie să vă spun că aceste măsuri nu se iau din birou, ci din teren, de la faţa locului. (…) Este vital să menţineţi acelaşi nivel de mobilizare şi implicare până ce situaţia hidrometeorologică revine la normal şi nu mai este niciun pericol pentru cetăţeni.

Vă spun foarte limpede: activitatea dumneavoastră este atent monitorizată şi evaluată şi nu uitaţi că aţi fost învestiţi mai întâi de toate cu o responsabilitate şi mai apoi cu o funcţie. Aveţi obligaţia să răspundeţi cu profesionalism şi în mod eficient provocărilor, oricât de dificile ar fi acestea, pe măsura acestei responsabilităţi”, a afirmat Bode.

Ministrul a prezentat şi o situaţie actualizată a efectelor produse de inundaţiile recente, faţă de cea menţionată de premier.

„Aţi prezentat, domnule prim-ministru, o situaţie primită de la DSU. Este adevărat, ea se referă la intervalul de la 7,00 până astăzi la 16,30 pentru ziua de astăzi, dar în acest moment vorbim despre intervalul 15 iulie, ora 7,00, până în 20 iulie, ora 16,30, unde s-au înregistrat efecte în 80 de localităţi din 20 de judeţe. S-a intervenit pentru evacuarea apei în 192 de case. În acest moment sunt evacuate 81 de persoane în localitatea Roşia Montană din Alba şi în localitatea Breaza, Prahova.

Din păcate, am avut şi două decese – în Satu Mare, respectiv în Iaşi. La momentul acesta sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localităţi din judeţele Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Hunedoara, Prahova şi Neamţ. Traficul rutier este blocat pe un drum judeţean în Dâmboviţa şi restricţionat pe două drumuri naţionale în Alba”, a arătat Bode, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu intră la rupere: ‘Dacă mai există onoare și celălalt președinte al Senatului își va da demisia’

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu i-a cerut demisia Ancăi Dragu (USR PLUS) de la conducerea Senatului României.

„Cred că după ce vom vedea motivarea CCR, dacă mai există onoare şi celălalt preşedinte al Senatului îşi va da demisia. Demisia (Ludovic Orban – n.r.) e un act unilateral. Dacă CCR îmi va da dreptate, mă aştept ca cei doi preşedinte ai Camerelor să plece”, a declarat Florin Cîţu, marţi la Parlament.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat luni că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei, avertizând că, în cazul în care, într- o perioadă de maximum 15 zile, nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal, informează News.ro.

Vezi și:

Vești bune de la Guvern! Florin Cîțu: ‘Propunem o creştere brută a salariului minim de aproape 11% de la 1 ianuarie 2022’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vineri, restricții rutiere pe Transfăgărășan – Au loc filmări pentru un film artistic

Publicat

in

De

IPJ Argeș informează că în ziua de vineri, 1 octombrie 2021, între orele 07:00 – 19:00, pe DN 7C – Transfăgărășan, vor fi impuse restricții temporare de circulație, pe sectorul cuprins între km 108+000 (hotel Capra) și km 116+804 (intrare tunel Bâlea). Mai precis, restricțiile vor fi aplicate intermitent, cu intervale de 10 minute filmare, 10 minute eliberare trafic, pentru filmarea unor secvențe într-un film artistic.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi semnalizarea rutieră temporară. Totodată, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, polițiștii recomandă conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale organizatorilor și să nu blocheze intersecțiile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend