Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lucian Bode INTRĂ TARE după circul de la Otopeni: Luăm în calcul debarcarea unei singure curse pe Aeroport

Publicat

in

Indisciplina pasagerilor din aeroporturi poate duce la măsuri dure.  Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, luni, este posibil ca pe Henri Coandă să aterizeze o singură cursă pentru ca pasagerii să respecte normele privind distanțarea socială.

Citește și: Scădere INEXPLICABILĂ a numărului de paturi de pe ATI: Acum, avem 731, acum câteva zile, erau peste 4.000

Afirmația a fost făcută în contextul în care, luni dimineața, au apărut imagini din Aeroportul Otopeni, în care se pot vedea pasagerii a trei curse, care stau unii lângă alții, fără a păstra distanța de doi metri dintre ei, recomandată în contextul pandemiei de coronavirus, conform Mediafax.

„Am discutat cu cei de la Aeroportul Otopeni în această dimineață (luni dimineața – n.red.). Au venit trei curse în același timp. Din păcate, cu toate că aveam spațiu suficient ca pasagerii să păstreze acea distanță minim obligatorie de doi metri, cu toate că aveam afișe și indicatoare, cu toate că am difuzat în permanență mesaje audio și video, în interiorul aeroportului, pentru a păstra acea distanță, pasagerii au ales, din păcate, să stea în apropiere unul de celălalt, cu toate riscurile pe care și le asumă. Luăm în calcul să pemitem accesul în aeroport pe o singură cursă, astfel încât să nu se suprapună mai multe curse. Dacă nu reușim să-i convingem să înțeleagă să păstreze această distanță, atunci vom permite accesul, debarcarea unei singure curse astfel încât această distanță, foarte clară, de altfel marcată în aeroport, dar care nu este respectată, să fie respectată”, a explicat Bode, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor spune că, în prezent, pot debarca, simultan, două sau trei curse aeriene. Singura condiție este, însă, ca pasagerii să stea la distanță de doi metri unii față de alții.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sora unui soldat ISIS, impușcată în SUA, după ce a atacat un polițist cu un cuțit / VIDEO

Publicat

in

De

Sora unui bărbat acuzat că plănuia un atac în numele grupării jihadiste Stat Islamic a fost împuşcată mortal după ce a atacat cu un cuţit un poliţist în plină stradă, în Florida. Poliţia a publicat imaginile şocante care surprind momentul atacului, scrie Tampabay.com.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 67: Să ne trezim dracului la realitate! Nu mai vin banii!

Din clipul postat online se vede cum Heba Momtaz Al-Azhari, în vârstă de 21 de ani, stă pe o bancă în faţa sediului poliţiei Temple Terrace. La un moment-dat îi cere ajutor unui poliţist, iar când acestaa se apropie de ea, scoate din geantă un cuţit de bucătărie şi îl atacă.

Poliţistul se fereşte şi încearcă să scape, dar tânăra continuă să-l urmărească şi să îndrepte lama cuţitului spre el.

Un alt ofiţer de poliţie, vede întreaga scenă, aleargă spre ei şi o împuşcă pe femeie.

„Nu a avut altă soluţie decât să tragă”, a declarat şeful poliţiei din Temple Terrace, Kenneth Albano, în cadrul unei conferinţe de presă. „Este un moment traumatizant pentru un ofiţer să-şi scoată arma şi cu atât mai mult să ia o viaţă”, a continuat acesta.

Al-Azhari a fost dusă la un spital local, dar a murit scurt timp după aceea.

Femeia a fost identificată drept sora lui Muhammed Momtaz Al-Azhari, un bărbat care în urmă cu cinci zile a fost arestat în timp ce cumpăra arme pe care plănuia să le folosească într-un atac în masă comis în numele ISIS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 3 iunie

Publicat

in

De

Ortodoxe

Sf. Mc. Luchilian, Ipatie şi Paula fecioara (Dezlegare la peşte)
Greco-catolice
Sf. m. Lucilian şi Paula cu fiii lor

Romano-catolice
Ss. Carol Lwanga şi îns., m.

Sfântul Mucenic Luchilian este pomenit în calendarul creştin ortodox la 3 iunie.

Sfântul Luchilian a trăit în timpul împăratului Aurelian (270-275), a locuit aproape de Nicomidia şi a fost slujitor într-un templu păgân. S-a creştinat către bătrâneţe, devenind propovăduitor al adevărului evanghelic.

În timpul persecuţiilor împotriva creştinilor, a fost prins şi dus la judecată înaintea prefectului Nicomidiei, Silvan. În faţa autorităţilor a mărturisit că este creştin. A fost bătut şi apoi aruncat într-o temniţă unde se mai aflau patru tineri, închişi pentru Hristos. Aceştia se numeau Ipatie, Pavel, Dionisie şi Claudie.

Au fost duşi cu toţii la Bizanţ unde au fost condamnaţi la moarte.

Cei patru sfinţi tineri au fost tăiaţi cu sabia; iar pe Sfântul Luchilian l-au spânzurat pe cruce şi, pătrunzându-l cu piroane peste tot trupul, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. O tânără creştină, pe nume Paula, care îi îngrijise în timpul drumului şi în perioada detenţiei, iar după moarte le-a îngropat trupurile, a fost prinsă de autorităţi, torturată şi omorâtă în acelaşi loc cu cei pe care îi slujise. (sursă: vol. „Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend