Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lucian Bode, despre cazul crimei de la Arad: ‘S-au finalizat cercetările la fața locului’

Publicat

in

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, cu privire la crima cu bombă, de la Arad, în urma căruia a fost ucis afaceristul Ioan Crișan, că cercetările la fața locului au fost finalizate.

Lucian Bode a precizat că „epava” a fost ridicată și depozitată într-un loc în care se continuă cercetările.

Vreau să vă spun că ieri s-au finalizat cercetările la fața locului, în sensul în care epava a fost ridicată și depozitată într-un loc în care se continuă cercetările, dar la fața locului am finalizat cercetările. Ele vor continua și pe alte aspecte, dar legate de epavă ele s-au terminat ieri”,  afirmat Lucian Bode.

Vezi și La două zile de la atentatul cu bombă din România, Lucian Bode ne asigură: ‘Vorbim de un caz singular. România este o țară sigură’

Apare o primă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă, de la Arad: Motivul pentru care ar fi fost ucis Ioan Crișan

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Benjamin Netanyahu a plecat cu blesteme: Urmașul său spune că a fost amenințat cu armata de boți de către cel mai longeviv premier pe care l-a avut Israelul

Publicat

in

De

Premierul israelian, Naftali Bennett, afirmă, într-un interviu publicat vineri, că predecesorul său ,Benjamin Netanyahu, l-a ameninţat în timpul negocierilor pentru formarea unui guvern, după ultimele alegeri.

În articolul din cotidianul Haaretz, citat de AFP, Bennett relatează că după alegerile din martie – al patrulea scrutin în mai puţin de doi ani – Netanyahu, aflat la sfârşit de mandat, intenţiona să-şi păstreze postul. Actualul premier, care obţinuse un rezultat electoral bun, încerca să formeze o nouă coaliţie, cu ajutorul căreia să preia conducerea guvernului, scrie agerpres.ro.

“Când şi-a dat seama că nu am de gând să îl las să târască Israelul în cea de-a cincea rundă de alegeri, m-a ameninţat cu adevărat”, susţine Bennett. Cuvintele lui Netanyahu ar fi fost: “Ascultă, dacă înţeleg bine ce vrei să faci, trebuie să ştii că voi porni împotriva ta toată maşinăria mea de război (…) şi mai vedem noi”.

Potrivit lui Bennett, rivalul său politic, de care fusese apropiat în trecut, se referea la “armata lui de boţi (programe informatice care efectuează automat acţiuni pe internet – n. red.), de grupuri online, de oameni de la radio, televiziune şi din reţelele sociale”.

Ameninţările l-au determinat pe Bennett, lider al dreptei naţionaliste aliate în mod natural cu formaţiunea Likud a lui Netanyahu, să prefere o alianţă eterogenă cu partide de dreapta, centru şi stânga, alături o formaţiune arabă. “Ceva s-a schimbat atunci la mine. Mi-am dat seama că (…) dacă nu iau o decizie, ţara nu va scăpa.

Noua coaliţie a pus capăt, în iunie anul trecut, perioadei de 12 ani – un record în istoria ţării – în care Netanyahu s-a aflat în fruntea guvernului Israelului. El este inculpat din mai 2020 pentru corupţie, abuz de încredere şi deturnare de fonduri, în mai multe dosare.

Netanyahu susţine că este nevinovat, acuză justiţia de o “lovitură de stat” împotriva sa şi a refuzat luni să încheie un acord pentru negocierea unei condamnări. Bennett a afirmat că nu doreşte să îl vadă în închisoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Aderarea la OCDE pare a fi deja compromisă! Profesorul Cristian Păun: ‘Vom ajunge în OCDE la sfântul așteaptă, cu politicienii pe care-i avem’

Publicat

in

De

Cristian Păun, profesor universitar la Academia de Studii Economice din București, a vorbit despre procesul de aderare al României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Dacă va deveni membră OCDE, țara noastră se va afla în clubul celor mai dezvoltate economii ale lumii.

Vom fi mai vizibili, mai atractivi pentru investitorii și creditorii internaționali, având mare nevoie de capital și de expertiza din spatele acestui capital. Pe de altă parte, înseamnă un lucru bun și asupra guvernanței din România. Corsetul cu care vine la pachet OCDE, inclusiv pachetul său de reforme, va disciplina și mai mult actul de guvernare, îl va face mai transparent, îl va face mai verificabil.”

România și-a depus încă din 2004 candidatura de aderare la OCDE. Pentru a fi admisă în cadrul organizației, trebuie să îndeplinească mai multe condiții, iar în ultimii ani nu s-au făcut progrese remarcabile, mai spune profesorul Cristian Paun:

Aderarea la OCDE înseamnă, de fapt, transparență în actul de guvernare, gândiți-vă că noi avem probleme cu a cere unui partid să ne arate pe cheltuiește banul public pe care îl primește de la bugetul de stat și strâmbături din nas din partea politicienilor, că de ce trebuie să facă ei așa ceva, ori, în OCDE astfel de strâmbături din nas nu sunt permise. Și pe mine mă surprinde într-o oarecare măsură această invitație pentru că România nu a făcut salturi importante pe zona birocrației, a libertății economice, pe zona statului de drept, pe zona corupției.”

Când va deveni România membru al OSCE? Profesorul Cristian Păun spune că va fi un proces de durată similar cu cel al aderării la Spațiul Schengen sau zona euro:

Singurul criteriu pe care îl îndeplinim cu brio, în special al PIB-ului și al PIB-ului pe locuitor, dar dacă e să luăm în calcul și celelalte lucruri, pachetul de reforme, schimbările care ar trebui să se întâmple în actul de guvernanță, cred că va fi un proces de durată și mi-e mai degrabă că va sfârși această invitație la fel ca și celelalte de dinainte. Când vom ajunge în OCDE? Cred că răspunsul este similar întrebării când vom intra în zona Euro, probabil la sfântul așteaptă, cu politicienii pe care-i avem”, conform europafm.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend