Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

LSRS Japonia organizează evenimentul „Let your imagination bloom”

Avatar

Publicat

in

Dacă toamna numărăm bobocii, atunci primăvara…. numărăm petalele de cireși! Anul acesta vă invităm la evenimentul „Let your imagination bloom”, organizat de către filialele LSRS Japonia și Liga Studentilor Romani din Strainatate – LSRS Coreea de Sud , în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană, Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center) și Centrul de Studii Româno-Coreene (Romanian – Korean Studies Center), cu ocazia sezonului cireșilor înfloriți. Acest eveniment marchează totodată începerea colaborării dintre cele două filiale de la reactivarea acestora, scriu acestia intr-o postare pe pagina de socializare.

Întrucât ne dorim să împărtășim admirația noastră pentru sezonul ce vestește primăvara în cele două țări asiatice, în perioada 29 martie- 5 aprilie organizam o serie de postări informative pe rețelele de socializare ale celor două filiale. Totodată, de pe data de 29 martie, am dat startul concursului din cadrul evenimentului, mai scriu acestia. Mai multe detalii pot fi gasite, aici.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Franţa deschide o anchetă pentru antiterorism după răpirea jurnalistului Olivier Dubois

Avatar

Publicat

in

De

O anchetă pentru ”răpire în bandă organizată” şi ”în legătură cu o acţiune teroristă” a fost deschisă după răpirea în Mali a jurnalistului francez Olivier Dubois, a anunţat Parchetul naţional antiterorism (Pnat), confirmând informaţii publicate de ziarul Le Monde, relatează miercuri AFP.

Această investigaţie, care se desfăşoară în mod clasic atunci când un francez este răpit în străinătate, a fost deschisă după confirmarea miercuri a răpirii acestui jurnalist de către Grupul de sprijin pentru islam şi musulmani (GSIM), la începutul lunii aprilie, scrie Agerpres.ro.

Un jurnalist francez răpit luna trecută de militanţi islamişti în oraşul Gao din nordul Mali a apărut într-o înregistrare video în care face apel la autorităţile franceze să facă tot ce pot pentru a-l elibera, notează Reuters.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

‘Retragerea mercenarilor din Libia ar fi un semnal de sprijin pentru guvernul libian’, afirmă Angela Merkel

Avatar

Publicat

in

De

Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat miercuri într-o discuţie cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, că retragerea forţelor străine şi mercenarilor din Libia ar fi “un semnal important” de sprijin pentru guvernul libian de tranziţie, notează AFP.

În cursul unei videoconferinţe, cei doi lideri “au fost de acord să sprijine noul guvern de tranziţie condus de Abdelhamid Debibah în ameliorarea aprovizionării populaţiei şi organizarea de alegeri la sfârşitul acestui an”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Seibert, într-un comunicat.

Angela Merkel a subliniat în acest sens “că apropiata începere a retragerii soldaţilor şi mercenarilor străini ar fi un semnal important”, a spus el.

ONU estimează la circa 20.000 numărul militarilor străini, în principal din Turcia, şi a mercenarilor (ruşi, sirieni, ciadieni şi sudanezi) desfăşuraţi în Libia, scrie Agerpres.ro.

Luni, guvernul libian a cerut Ankarei să coopereze pentru a facilita plecarea acestor trupe. La rândul său, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, aflat în vizită la Tripoli, a criticat “aceste voci care se fac auzite şi pun pe picior de egalitate prezenţa turcă în Libia cu cea a grupărilor ilegale”.

La sfârşitul lui aprilie, Liga Statelor Arabe, ONU, Uniunea Europeană şi Uniunea Africană au reclamat împreună “retragerea imediată şi necondiţionată a tuturor forţelor străine şi mercenarilor” din ţară.

Libia încearcă să lase în urmă un deceniu de conflicte, după căderea în 2011 a regimului lui Muammar Gaddafi. Un haos marcat de existenţa în ultimii ani a două puteri rivale, în Tripolitania (vest) şi Cirenaica (est).

În cursul războiului între aceste două puteri rivale în 2019 şi 2020, Turcia a susţinut activ Guvernul de uniune naţională (GNA), instalat la Tripoli şi recunoscut de ONU, în timp ce forţele din estul ţării, conduse de mareşalul Khalifa Haftar, au primit sprijin din partea Emiratelor Arabe Unite, Rusiei şi Egiptului.

După terminarea luptelor vara trecută şi semnarea unui acord de încetare a focului, un nou guvern de unitate a fost înfiinţat.

Acest executiv de tranziţie, condus de omul de afaceri Abdelhamid Debibah, urmează să asigure tranziţia până la alegerile naţionale prevăzute să aibă loc în decembrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend