Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lovitura sub centura pentru liberalii din Arges -Crin il interzice pe Mircea Diaconu la europarlamentare

Avatar

Publicat

in

MIRCEA DIACONU IN PITESTIO noua lovitura pentru liberalii din Arges. Membru al organizatiei PNL Curtea de Arges, cunoscutul actor Mircea Diaconu, are intezis in a mai candida la alegerile europarlamentare si asta dup ace Crin Antonescu i-ar fi interzis acest lucru.

Motivul invocat de Crin Antonescu în legătură cu interzicerea de a mai candida la europarlamentare a lui Mircea Diaconu a fost acela că politicianul argeşean nu şi-a încheiat socotelile cu ANI.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nicușor Dan a anunțat primele execuții pe care le va face la Primăria Generală

Avatar

Publicat

in

De

După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Nicușor Dan a confirmat că prima decizie ca primar general va fi demiterea directorului Direcției Juridice. 

Vezi și: SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

„O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în patru, cinci, şase luni ( să avem rezultatele auditului – n.r.). În orice caz, foarte repede, a Primăriei şi a instituţiilor din subordine, asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, pentru ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a afirmat Nicuşor Dan.

Chestionat care ar fi prima acţiune de impact la PMB, Nicuşor Dan a răspuns: „Demiterea directorului Direcţiei Juridice”.

„Bineînţeles că, în prima zi, trebuie să începi să ai acea situaţie financiară, pentru că te vei trezi că n-au oamenii bani să îşi ia salariile, da, că nu mai sunt bani în conturi. Tu, ca şef de instituţie, trebuie să te asiguri de funcţionarea financiară a instituţiei. Trebuie să evaluăm, pentru că avem această oportunitate extraordinară de fonduri europene, să vedem cât de bun este compartimentul pentru fonduri europene. Înţeleg că sunt nişte specialişti acolo”, a adăugat Dan.

Acesta a vorbit şi despre faptul că îşi va respecta promisiunea de transparenţă totală la Primăria Capitalei şi a instituţiilor din subordine.

„Nu numai pe trecut, ci şi pe viitor. Este o promisiune de transparenţă totală în Primărie şi în instituţiile din subordine, şi cred că, cu votul Consiliului General, o să obligăm şi primăriile de sector să facă acelaşi lucru. Asta este o promisiune. Pe afacerile de corupţie, de care am vorbit în campania asta electorală, fără îndoială ne vom duce către ele. Ne vom duce şi pe marile dosare de retrocedări. Adică, cred că sunteţi şi dumneavoastră curioşi, cum sunt şi eu, cum de au fost împropietăriţi oameni în Parcul Herăstrău.

Vreau să spun un lucru, nu ăsta este obiectivul meu, adică cred că mandatul meu, pe care mi l-au dat bucureştenii, este să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraş şi să îi dau o direcţie de dezvoltare. Adică să atragem mari investiţii în Bucureşti, să îl profilăm pe piaţa globală ca centru de IT, să avem centre de conferinţe, să aibă loc aici evenimente de business, să vină o agenţie europeană să se instaleze la Bucureşti”, a explicat Dan.

Întrebat când va fi instalat oficial în funcţia de primar general al Bucureştiului, Nicuşor Dan a replicat: „Sunt nişte proceduri administrative. În jur de 10-12 zile, de astăzi”.

„O acţiune simbolică, pe care am anunţat-o, este deschiderea uşii Primăriei. Primăria, după cum ştiţi, e o clădire monumentală, care are o uşă uriaşă vizavi de Cişmigiu, care este uşa de intrare în Primărie şi care o să funcţioneze ca uşă de intrare. Acum, ea e închisă cu lacăt şi, dacă nu mă înşel, are şi un covoraş, care coboară nişte trepte, şi bucureştenii intră prin nişte intrări laterale, înguste. Bineînţeles, că nu este asta acum… Am fost acuzat că ăsta este programul meu de campanie… dar este un gest simbolic pentru ca bucureşteanul să ştie că se duce acolo la primăria lui, care e a lui. Intră pe uşa din faţă că e a lui”, a completat Nicuşor Dan.

Despre colaborarea celor trei partide în consiliul general între PNL şi USR-PLUS, acesta a spus că deja USR şi PLUS sunt în proces de fuziune, iar situaţia este disperată şi în acest context măsurile şi acţiunile care trebuie luate în CGMB sunt obligatorii pentru a duce la ieşirea din faliment.

„În primul rând că cele trei partide încep să devină două, procesul de fuziune USR-PLUS.. În al doilea rând şi în al treilea rând, situaţia este disperată. Deci cel puţin un an şi jumătate, mişcările pe care noi o să le facem, Primărie şi Consiliu, sunt obligatorii. Să ieşi din faliment înseamnă să iei nişte măsuri în care cumva cu spatele la zid. În al treilea rând, în momentul în care primarul comunică coerent ce vrea să facă pentru oraş şi lucrurile astea sunt în acord cu ceea ce am spus noi toată campania asta şi ceea ce bucureştenii află, eu cred că majoritatea pe lucrurile foarte importante o să fie mai mare decât cea dintre PNL şi USR-PLUS, pentru că nu poţi să fii nebun şi să te opui la nişte chestiuni care sunt evidente pentru oraş”, a conchis Dan, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

Avatar

Publicat

in

De

Sechestrul pe conturi, diminuat de judecătorii ieșeni în cazul Aurei Florentina Pârvu

Judecătorii ieșeni au mai admis în parte și contestația formulată de Aura Forentina Pârvu împotriva sechestrului pus de procurorii DIICOT pe conturile curente deschise de apropiata dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoșteanu la BRD, Libra Bank și Raiffeisen Bank. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au considerat că trebuie redus cuantumul sumelor până la concurența cărora s-a instituit acest sechestru, de la 4.099.500 de lei și 192.861,05 euro, la 4.026.100 de lei. În schimb, instanța a menținut sechestrul, dar numai până la suma e 4.026.100 de lei.

Vezi și: DIICOT, arestare cu răsunet în rândul oamenilor de afaceri. Prejudiciu enorm adus statului

Publicitate

„Instanța admite contestațiile reunite formulate de petentele Aura Florentina Pârvu, SC Expert Clean Plus SRL Iași și SC Perla Iași SRL împotriva sechestrului pus de DIICOT Iași. Revocă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aparținând petentei Aura Florentina Pârvu, în calitate de unic administrator și asociat cu 99,02 la sută în cadrul SC Expert Clean Plus SRL, societate în care asociat cu 0,98 la sută este SC Perla Iași SRL. Desființează în totalitate procesul-verbal de aplicare a sechestrului penal asupra bunurilor imobile”, au încheiat judecătorii. Decizia este definitivă.

Judecătorii au ridicat sechestrul pus pe bunurile omului de afaceri ieșean

În urmă cu câteva zile, judecătorii au dispus ridicarea unui alt sechestru pus de procurorii DIICOT în cazul omului de afaceri Cristin Zămoșteanu. Printre imobilele care nu se mai află sub sechestru se numără Hotelul Pleiada și Hala Centrală. Judecătorii de la Tribunal au admis parțial contestația omului de afaceri și au menținut măsura asiguratorie pentru alte imobile.
Amintim că DIICOT a pus inițial, pe lângă bunurile menționate, sechestre pe imobile în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei, dar și pe conturile unor firme. Însă, în ultimele zile, mai multe conturi au fost deblocate.

Percheziții cu tam-tam la un dezvoltator imobiliar

În urmă cu mai bine de o lună, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții și au dispus rețineri în dosarul în care este vizat dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămoșteanu. Așadar, pe 28 iulie 2020, anchetatorii au efectuat 40 de percheziții domiciliare, au dus la audieri 17 persoane, dintre care au reținut 3. Audierile în acest caz au durat până târziu în noapte. A doua zi, anchetatorii au formulat o propunere de arestare preventivă în cazul celor 3 persoane reținute: Cristin Zămoșteanu, Ovidiu Crețu și Aura Florentina Pârvu.

Vezi și: Detalii incendiare despre arestarea momentului din rândul oamenilor de afaceri. Prin ce metodă a fost prejudiciat statul

Argumentul adus de anchetatori pentru arestarea preventivă este acela al „bunei desfășurări a procesului penal, în condițiile în care trebuie finalizată urmărirea penală cu privire la faptele pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală față de inculpați, precum și finalizarea analizei materialului probatoriu”. Ulterior, decizia a fost contestată, dar judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au menținut arestarea preventivă în cazul celor 3. În acest dosar, DIICOT Iași vizează 14 persoane fizice, în total, acuzațiile fiind de natură economică, în special evaziune fiscală și spălare de bani, conform celor de la bzi.ro.

Citește și:

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelorviewscnt

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend