Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lovitură pentru sute de persoane, devoalată de Violeta Alexandru: ‘Nu mai primesc pensie’

Avatar

Publicat

in

Lovitură pentru sute de persoane! Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, le dă o veste proastă românilor care au lucrat în Israel.

Violeta Alexandru anunță, pe Facebook, că din 2019, Israelul a întrerupt plata pensiilor pentru ne-rezidenții care, deși au muncit între 1995 și 2018.

Astfel, la această oră, spune ministrul Muncii, sunt sute de români care au lucrat în Israel, iar acum nu mai primesc pensie.

Pensii – persoanele care au muncit în Israel
Situație complicată pentru românii noștri care au lucrat în Israel și care îmi scriu că nu primesc pensie după anii munciți în această țară. Le spun care sunt concluziile mele după toată documentarea făcută. A fost un subiect care m-a preocupat de la prima discuție pe această temă, acum câteva luni, cu o doamnă care a lucrat în Israel ca îngrijitoare. I-am spus doamnei că mă ocup, voi cere informații și voi vorbi cu toti cei care îmi pot oferi date. Nici dânsa nu mi-a spus la început totul dar recent mi-a confirmat ceea ce scriu mai jos.
Străinii care muncesc în Israel nu au obligația să își plătească contribuțiile la pensii. Au alte obligații de plată dar aceasta – nu. Din banii câștigați, trebuie să își achite dânșii contribuțiile pentru pensii. Mulți nu au făcut acest lucru, posibil să fi crezut că le plătesc angajatorii pentru ei. Sau să nu fi înțeles consecințele și atunci au neglijat acest aspect al obligației de a își plăti singuri contribuțiile la pensii. Dacă statul român când, în noiembrie 2018, a primit o delegație a autorităților israeliene care a spus foarte clar, în scris, acest lucru, ar fi făcut o campanie publică de informare, măcar atunci ar fi atras atenția oamenilor ca să fie atenți și să ia măsuri pentru binele lor. În scrisoarea pe care am identificat-o de curând (pe principiul, dacă Ministrul care spune că este interesat de subiect, nu întreabă, nici noi nu aducem vorba) scrie clar:
„În baza legislației israeliene, persoana care este angajată sau desfășoară o activitate independentă în Israel, ne-rezidentă în Israel, plătește contribuții doar pentru ramurile de asigurare care sunt prestații de înlocuire a salariului: accidente de muncă, maternitate și falimentul angajatorului.”
Fac cât pot de mult și mă implic fără rezerve în orice este de rezolvat. Aici este de spus adevărul, exact așa cum este. Neinformarea oamenilor creează adevărate drame pentru care, la un moment dat PSD va răspunde! Nici oamenii nu s-au informat dar nici autoritățile nu au explicat că, dacă nu își plătesc contribuțiile la pensii, nu vor fi asigurați, anii munciți rămânând niște ani pentru care au încasat venituri dar care nu vor conta pentru pensia de bătrânețe atunci când va veni timpul să o ceară. Nu întâmplător eu insist pe acest aspect, în toate comunicările publice.
Din 2019, Israelul a întrerupt plata pensiilor pentru ne-rezidenții care, deși au muncit între 1995 și 2018, nu aveau contribuții plătite (indiferent de domeniu, construcții, servicii – inclusiv îngrijire la domiciliu). Această informație a fost adusă, oficial, la cunoștința conducerii Ministerului Muncii din România/Casei Naționale de Pensii Publice încă de la finalul anului 2018. Ce s-a întâmplat înainte de acest moment, am cerut și eu informații din Israel și le aștept.
Din discuțiile mele cu Ambasadorul nostru în Israel, am înțeles că s-a cerut punct de vedere de la Ministerul justiției. Îl aștept cu mare interes. Dacă apar noutăți, imediat vorbesc despre ele.
În această situație sunt în acest moment sute de persoane care nu mai primesc pensie din Israel. Putea să fie și un român, tot la fel tratam problema și încercam să văd care este adevărul”, dezvăluie, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Vezi și

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Răzvan Constantinescu a povestit, sâmbătă, un episod incredibil, pe care l-ar fi trăit în magazinul preferat din cartier.

Doctorul care la începutul pandemiei de coronavirus s-a oferit voluntar să se infecteze cu SARS-CoV-2 spune că un individ a intrat după el în magazin și a răcnit la vânzătoare să nu-l servească dacă nu are mască, numindu-l „bou”.

„ZÂMBETUL E O ARMĂ REDUTABILĂ
Suntem în sesiune. Ieșisem de la examen și cumpăram pâine de la magazinul meu preferat din cartier. Eram elegant, cu costum negru și cravată roșie.
La un moment dat, a năvălit unul în magazin (mă zărise încă de când intrasem), răcnind: ”Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic! Și face campanie împotriva virusului la TV!”
Mă gândeam că-l adun de pe jos dacă-i trăznesc una. Am renunțat și am zâmbit. Vânzătoarele au fost foarte încântate.
Lumea este alienată, iar această alienare nu este întâmplătoare, e una programatică.”, povestește Răzvan Constantinescu.

Vezi și

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministerul de Interne a tăiat în carne vie! Peste 14.000 de angajați MAI au verificat aproape 100.000 de persoane

Avatar

Publicat

in

De

Peste 14.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri, 22 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 4.800 de operatori economici și peste 97.000 de persoane, informează Ministerul de Interne.

Astfel, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat,  4.794 de operatori economici, 243 de operatori de transport persoane, aproximativ 9.500 de locații obiective de interes (inclusiv 3.599 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum și 97.673 de persoane.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 4.978 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 918.780 lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, situații în care au fost aplicate 4.372 de sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de  677.800 de lei.

Totodată, au fost aplicate 603 sancțiuni, în valoare de 240.200 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private,  transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

De asemenea, au fost întocmite 3 dosare penale, în care sunt cercetate 3 persoane, pentru  zădărnicirea combaterii bolilor (conform art. 352 din Codul Penal).

La acțiunile de control au participat peste 6.500 de polițiști, peste 4500 de jandarmi, aproximativ 1.700 de polițiști de frontieră și peste 1.100 de cadre ISU. Efectivele MAI au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În ceea ce privește linia telefonică TEL VERDE au fost primite 21 de apeluri telefonice dintre care opt s-au confirmat, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a opt județe.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Reamintim, totodată, că respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.

Dintre recomandările autorităților în acest sens amintim: evitarea zonelor aglomerate,  a contactului direct cu alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

Vezi și

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend