Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lovitură pe scena politică! Șerban Nicolae, Aurelian Pavelescu, Liviu Pleșoianu și Cătălin Ivan deschid listele PER la alegerile parlamentare

Avatar

Publicat

in

E lovitură pe scena politică după ce mai multe partide mici s-au unit în jurul Partidului Ecologist Român, pentru a încerca intrarea în Parlament la alegerile din 6 decembrie 2020.

Numeroşi politicieni cu experienţă se regăsesc pe listele PER, mai ales după ce Ecologiştii au negociat cooptarea unor parlamentari care nu au mai prins listele la PSD. Din partea PER candidează preşedinţii PNŢCD (Aurelian Pavelescu) şi ADN (Cătălin Ivan), dar şi actuali parlamentari, cum ar fi Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu sau Sorin Bota. Buzăul, judeţul lui Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, este singurul în care PER nu a depus liste de candidaţi, informează stiripesurse.ro.

Nume cunsacrate în alte partide, care candidează din partea PER:

Anca Stoenescu (Arad) – fost inspector școlar general de Arad și consilier local PSD în Arad

Cătălin Rădulescu (Argeş) – deputat ex-PSD

Ovidiu Zară (Braşov) – fost jurnalist

Ritzinger Adrian Bernhard (Brăila) – fost preşedinte PNL Brăila

Marian Palazu (Călăraşi) – fost consilier municipal PNL la Călăraşi

Neli Ion (Dâmboviţa) – fost consilier local la Târgovişte şi consilier judeţean Dâmboviţa din partea PD, PDL, PNL

Răzvan Mareş (Hunedoara) – fost viceprimar al Devei din partea PSRO

Cătălin Ivan (Iaşi) – fost europarlamentar PSD, preşedinte ADN

Sorin Bota (Maramureş) – senator ex-PSD

Bogdan Stanoevici (Mureş) – ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în Guvernul Ponta, candidat la Primăria Capitalei în 2020 din partea ADER

Sanda Ladoşi (Mureş) – cântăreaţă celebră; Tot pe lista PER Mureş se mai află compozitorul Andrei Kerestely şi interpretul de muzică ușoară Marcel Pavel.

Cătălin Micăilă (Neamţ) – fost consilier local ALDE în Piatra Neamţ

Gabriel Diaconu (Olt) – fost viceprimar al Slatinei din partea PDL

Emanuel Savin (Prahova) – senator ex-PSD, fost primar al oraşului Buşteni (PSD şi PDL)

Dan Ioniţă (Prahova) – fost senator PP-DD

Lia Stanca (Sălaj) – fostă parteneră de afaceri a Elenei Udrea la Băile Boghiş

Ioan Gligor (Sibiu) – a făcut parte din PDL, formațiune din partea căreia a candidat în 2012 pentru un post de senator, apoi în 2016 s-a înscris în bătălia electorală pentru fotoliul de primar al Sibiului din partea PMP

Teodor Niţulescu (Teleorman) – fost primar al municipiului Alexandria, fost deputat PSD şi fost prefect al judeţului Teleorman

Nicolae Avram (Vâlcea) – senator ex-PSD

Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae (Bucureşti) – parlamentari ex-PSD

Aurelian Pavelescu (Bucureşti) – preşedinte PNŢCD

Lista integrală a candidaţilor PER:

Nr.crt. JUDET CAMERA DEPUTATILOR SENAT
1 ALBA BOBESI CRISTIAN SUTEU CODRUTA
2 ARAD FLORIN  DOROTIU ANCA STOENESCU
3 ARGES CATALIN RADULESCU ADRIAN NEAGA
4 BACAU CRISTIAN MANOLACHE PASCARU ION
5 BIHOR MIRAUT LILIANA NICOLETA GABOR LUCIAN SAMUEL
6 BISTRITA NASAUD SILVIU RUS GHEORGHE IANOS
7 BOTOSANI CARMOCANU GHEORGHE ISPIR CONSTANTIN
8 BRASOV DONOSA ADINA OVIDIU ZARA
9 BRAILA COMSA GHEORGHE Ritzinger Adrian

Bernhard

10 BUZAU
11 CALARASI BOTOSANEANU ROMEO MARIAN PALAZU
12 CARAS SEVERIN ARMASU PAUL VALENTIN SCHINTEIE CO

NSTANTIN

13 CLUJ GHERMAN VASILE PETRU BANDOL MIHAELA VIVIANA
14 CONSTANTA DANIEL MORARU NICOLETA FLOREA
15 COVASNA AMIEROAIE CATALIN PAL RADU
16 DAMBOVITA NELI ION BAICOIANU CIPRIAN MIHAIL
17 DOLJ SERGIU DRAGANCEA COSMIN VATAFU
18 GALATI CIOBOTARU ANA-MARIA CIOBOTARU
19 GIURGIU DRAGHICI CONSTANTIN VASILE LAMASANU
20 GORJ CATALIN IVANIS COANDA MARIA
21 HARGHITA FLORIN DRAGAN TIVADAR VASILE
22 HUNEDOARA RAZVAN MARES SMARANDA GHEORGHE
23 IALOMITA Tirpe Adrian DINCA NICUSOR
24 IASI CATALIN IVAN BURLACU VALENTIN
25 ILFOV CRISTINA BADANOIU DUMITRU DIDI
26 MARAMURES SORIN BOTA ANGHELUTA LUCIAN DUMITRU
27 MEHEDINTI CARMEN DINCA TOMOIAGA VASILE
28 MURES BOGDAN STANOEVICI SANDA LADOSI
29 NEAMT MISAILA CATALIN TANASELEA IOAN
30 OLT DIACONU GABRIEL CIUBUCANCA DICA MILENA
31 PRAHOVA EMANUEL SAVIN DAN IONITA
32 SATU MARE DONCA RAUL IORGA MARIAN
33 SALAJ GABRIEL URECHE LIA STANCA
34 SIBIU IOAN GLIGOR BAILA ANDREEA NICOLETA
35 SUCEAVA DORU VULPOIU IULIAN SANDU
36 TELEORMAN TEODOR NITULESCU CONSTANTIN BERECHET
37 TIMIS GIORGIO ANDREI ADRIANA ROMANOV
38 TULCEA IONEL STAN TEODOROV LAURENTIU ADRIAN
39 VASLUI IGOR ISTRATI BALAN ALICE MIHAELA
40 VALCEA AVRAM  NICOLAE GILI BORUZ
41 VRANCEA Gîsculescu-Angheliu Violeta
42 BUCURESTI 1.LIVIU PLESOIANU

2.DANUT POP

3.AURELIAN PAVELESCU

1. SERBAN NICOLAE

2. RADU BALABAN

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Călin Popescu Tăriceanu: ‘Ne-au obligat să purtăm măștile alea neconforme, 10.000 de români care au pierdut lupta cu COVID-ul, jumătate se află pe conștiința celor care au lăsat măștile acelea în țară!’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe pagina sa de Facebook că ‘peste jumătate din măștile de protecție pe care le-am purtat au fost neconforme și nu ne-au protejat’.

”Cred că trecem cu vederea mult prea ușor întâmplări care ne afectează grav viața! Bunăoară mă așteptam ca după anunțul Ministrului Economiei, că peste jumătate din măștile de protecție pe care le-am purtat au fost neconforme și nu ne-au protejat, piețele publice să fie pline de oameni care să ceară plecarea lui Orban și a lui Iohannis! Acum! Pe loc!

Pentru că, din cei 10.000 de români care se infectează zilnic, jumătate o fac din cauză că au avut încredere în recomandările lui Iohannis: poartă masca! Din cei 10.000 de români care au pierdut lupta cu COVID-ul, jumătate se află pe conștiința celor care au lăsat măștile acelea în țară!

Pentru că ei ne-au obligat să purtăm măștile alea neconforme și tot ei sunt cei sunt responsabili de calitatea măștilor care se importă în România! Au împrumutat 125 miliarde de lei, bani pe care tot noi îi vom da înapoi, și nu au fost în stare să aducă niște măști de Doamne ajută! Nu sănătatea noastră a contat pentru ei, ci șpăgile pe care și le-au tras când au lăsat în țară măști neconforme!

Vă gândiți că poate fac același lucru și cu vaccinul care ni-l tot flutură pe la nas, doar – doar le vom da votul? După ce ne vaccinează cu armata copiii și părinții o să zică: Ooooppsss, vaccinul ăla nu era bun! Dă rateuri în 60% din cazuri! Mea culpa!

Nu vi se pare ciudat că s-au grăbit să plătească 12 milioane de euro, ÎN AVANS!!!, pentru un vacccin care încă nu există? Nu vi se pare ciudat că mobilizează armata pentru o campanie de vaccinare cu un vaccin care nu există? Nu vi se pare că băieții ăștia de la guvern sunt niște criminali în costume Armani?

Mie așa îmi par!” a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘Aproximativ 30 de judeţe, este o situaţie critică, preşedinţii de consilii judeţene reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul Ludovic Orban, a declarat vineri seara că Guvernul va adopta două hotărâri de guvern pentru plata salariilor pe luna octombrie ale angajaţilor din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi, totodată, pentru plata  indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali ai acestora.

„Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm astăzi două hotărâri de guvern. Nu-mi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu plata salariilor pentru angajaţii din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia drepturilor copilului din subordinea consiliilor judeţene. Nu ştiu cum şi-au bugetat aceste cheltuieli, cum au fost alocările de la bugetul de stat. Cert este că mai multe judeţe, cred că aproximativ 30 de judeţe, este o situaţie critică în care consiliile judeţene, preşedinţii de consilii judeţene reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale.

Ca atare, va trebui să adoptăm astăzi o hotărâre de guvern de alocare din Fondul de rezervă a sumelor de bani necesare pentru plata salariilor pe luna octombrie pentru acele consilii judeţene care reclamă absenţa banilor”, a afirmat Orban în şedinţa de guvern.

El a adăugat că pentru lunile noiembrie şi decembrie Guvernul va face „o analiză foarte serioasă” a modului în care consiliile judeţene şi-au construit bugetul, a resurselor efectiv alocate şi, de asemenea, a obligaţiilor de plată din partea bugetului de stat, astfel încât guvernanţii să se asigure că toţi angajaţii din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului vor primi salariile până la sfârşitul anului.

„Aici, va trebui să avem mare grijă în construcţia bugetului pe anul viitor, astfel încât să nu mai permitem să se ajungă într-o astfel de situaţie. Probabil din cauza faptului că a fost an electoral, foarte mulţi preşedinţi de consilii judeţene nu au respectat disciplina în construcţia bugetară şi nu au alocat sumele suficient pentru cheltuielile de personal, cheltuind banii pe alte tipuri de cheltuieli şi au rămas fără bani”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că, de asemenea, a solicitat Ministerului Dezvoltării şi prefecţilor să ceară primăriilor situaţia cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali ai acestora.

„Am primit semnale din teritoriu că există întârzieri la plată, atât în privinţa indemnizaţiilor, cât şi în privinţa salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi. Şi aici, va trebui să adoptăm o hotărâre de guvern astfel încât să putem să fim siguri că alocăm nişte bani astfel încât toate aceste persoane, toţi aceşti cetăţeni să beneficieze de sumele cuvenite în conformitate cu prevederile legale”, a precizat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Adio burselor de merit pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Rectificarea bugetară, cu minus pentru elevi, dar cu plus pentru anumite firme

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend