Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lovitură în plin pentru Klaus Iohannis! Candidatul care i-ar putea da decisiva în lupta pentru prezidențiale

Publicat

in

Bursa zvonurilor aduce un nou nume în lupta pentru prezidențiale! Acesta i-ar putea pune serioase probleme lui Klaus Iohannis.

Actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar independent și fost senator PNL este la un pas să își anunțe o candidatură la Președinția României, anunță Știripesurse.ro.

Surse din zona Pro România susțin că partidul condus de Victor Ponta ar putea avansa o candidatură care să rupă destul electorat de stânga și care să poziționeze partidul destul de bine în vedere anegocierilor aprinse și dure care vor urma.

Informațiile nu au rămas doar la nivel de zvon. Mircea Diaconu a transmis un mail destul de interesant redacției STIRIPESUSRSE.RO, mail care susține temeinic informațiile aflate în cursul ultimelor zile de reporterii STIRIPESURSE.RO

”E sfârsit de săptămână și simt nevoia să vă mărturisesc ceva.

Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România.

Așa că aleg, încă o dată, să mă implic. Cum?

Vă povestesc duminică, 25 august, ora 16:00, în cadrul unei conferințe de presă pe care o voi susține pe treptele Ateneului Român, din București.

Al dvs.,

Mircea Diaconu”, se spune în mesajul transmis redacției.

Surse din Pro România susțin că ar fi un candidat capabil să reprezinte cu succes partidul, dar să și convingă și alte partide să susțină această candidatură.

Reamintim că PSD și-a lansat azi oficial candidatul în cadrul Congresului extraordinar de la Palatul Parlamentului în persoana președintelui partidului, premierul Viorica Dăncilă.

În același timp ALDE care a anunțat candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu este la un pas să plece din Coaliția la guvernare și să facă într-un prim pas o alianță electorală cu Pro România.

Intrarea în cursă a lui Mircea Diaconu trebuie văzută și calculată în acest context. Rămâne de de văzut ce vor spune calculele politice și cum se aranjează astrele politicii românești.

Vezi și

SURSE Șoc total! Nu ar exista nicio înregistrare în cazul de la Caracal!

Anunț important pentru toți românii! Iată cum se obțin aceste adeverințe

Vești bune pentru pensionari- De ce veți avea parte

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Monica Anisie: ‘Şcoala românească e sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi’

Publicat

in

De

Şcoala românească este sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi şi a rămas captivă unor formule conservatoare, a afirmat luni ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple intitulate „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi PSD.

„În aceşti 30 de ani de la Revoluţie, modernizarea şcolii româneşti nu a fost una reală şi consistentă. Excepţia o face anul 2011, care a fost marcat de apariţia primei legi a educaţiei menite a schimba profund sistemul educaţional. Dar şi această lege, la numai un an de la implementare, a fost modificată cum aţi ajuns la guvernare. Dumneavoastră puteţi să depuneţi câte moţiuni doriţi, dar nu îi scutiţi pe propriii miniştri care au gestionat cel mai mult şcoala românească în aceşti ani. Şcoala românească este sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi. Da, şcoala românească a rămas captivă unor formule conservatoare, unui sistem care nu pune accent pe abilităţile elevului, ci pe capacitatea de a înmagazina cunoştinţele şi de a le reda fără să fie învăţat cum să coreleze informaţiile între ele şi să le adapteze la realităţile lor”, le-a spus ministrul semnatarilor moţiunii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Ea a admis că şcoala românească nu ajută copiii şi tinerii să afle cine sunt şi încotro se îndreaptă.

„Sunt de acord că şcoala românească nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul să afle cine este şi încotro va merge. Pot să fiu eu învinovăţită de asta? Sunt ministru de aproape şapte luni. Aş fi putut să rezolv în şapte luni ce nu au reuşit miniştrii dumneavoastră în toţi aceşti ani de mandat? (…) Am citit cu atenţie textul moţiunii. Chiar dacă pare desprins dintr-o comedie, voi păstra decenţa şi voi răspunde cu seriozitate acuzaţiilor dumneavoastră. (…) De ce oare şcoala românească nu a fost pregătită pentru învăţământul online? Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii români?”, a afirmat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a menţionat că prin Programul naţional „Şcoala de acasă” se alocă şi fonduri şi se vor achiziţiona şi dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

„Sunteţi într-o gravă eroare. Există Programul naţional „Şcoala de acasă” prin care se alocă şi fonduri şi se vor achiziţiona şi dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate”, a subliniat demnitarul.

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării. Votul va fi dat miercuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Marcel Vela este optimist, dar îi avertizează pe cei care încalcă legea: ‘Putem cere carantinarea’

Publicat

in

De

Marcel Vela este încrezător că evoluția cazurilor de coronavirus din ultimele zile își va continua panta descendentă. Totodată, ministrul de Interne avertizează că dacă autoritățile vor semnala creșterea numărului de cazuri în anumite zone, se poate ajunge la carantinarea unor cartiere sau sate.

”Nu cred că vor crește cazurile, pentru că marea majoritate a populației este responsabilă. Este posibil să crească aceste cazuri, dar putem să le izolăm sau să atenuăm consecințele lor. Nu vor fi cazuri dramatice pentru că vom fi la datorie. Putem cere carantinarea acolo unde se întâmplă focare.”, a precizat Marcel Vela.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend