Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lovitura dura pentru primarii argeseni – Fara cadouri de Craciun pentru nevoiasi

Publicat

in

Primarii din judetul Arges care obisnuiau ca, inainte se sarbatori, sa ofere pachete cu alimente si dulciuri persoanelor defavorizate, au primit o lovitura din partea Curtii de Conturi care considera metoda total ilegala.

În urma controalelor de audit realizate de Camera de Conturi Argeş la unităţile administrativ-teritoriale, inspectorii au dat o lovitură uriaşă primarilor, care nici acum nu şi-au revenit din şoc. Piteştiul, Albota, toate primăriile din zona Câmpulung sau, mai bine spus tot ceea ce a intrat în acţiunile de control ale Camerei de Conturi din acest an, au fost puse să dea înapoi banii pe care i-au cheltuit în 2015 ca să cumpere produse specifice sărbătorilor de iarnă, pentru a le oferi colindătorilor şi persoanelor în dificultate.

Piteştiul a alocat pentru cadourile de Crăciun 130.000 lei, în 2015, iar pungile cu dulciuri au ajuns la copiii din familiile defavorizate, la copiii persoanelor cu handicap, la colindători şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Piteşti. Acum, aceşti bani sunt ceruţi înapoi, deşi suma a fost aprobată în Consiliul Local. Numai că primarul Cornel Ionică a contestat decizia Camerei de Conturi, iar dacă răspunsul este nefavorabil se va îndrepta către instanţă.

Foarte revoltaţi sunt şi ceilalţi primari, care an de an au realizat această cheltuială pentru cadouri de sărbători, însă acum este prima dată când sumele respective le sunt imputate.

La Curtea de Arges, de asemenea, in fiecare an se alocau bani pentru acest gen de cadouri care ulterior erau impartite prin Serviciul Public de Asistenta Sociala. Se pare ca acum nu va mai fi asa, asta daca nu se va gasi o alta portita legala prin care, din bugetul local sa fie „cadorisiti” cei care au probleme financiare si nu numai.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ultimă oră! Alte decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți dimineața, citând INSP, trei noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

Toate cele trei persoane aveau comorbidități. Bilanțul este de 1.279 decese.

„Deces 1277

Femeie, 68 ani, județ Argeș.

Dată confirmare: 20.05.2020.

Dată deces: 01.06.2020.

Comorbidități: diabet zaharat, HTA, sindrom mielodisplazic.

Deces 1278

Femeie, 58 ani, județ Ilfov.

Dată confirmare: 22.05.2020.

Dată deces: 30.05.2020.

Comorbidități: astm bronsic, hernie hiatala, mielom multiplu.

Deces 1279

Bărbat, 75 ani, județ Bistrița.

Dată confirmare: 01.06.2020.

Dată deces: 01.06.2020.

Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, BPOC, cord pulmonar cronic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mare atenție, români! Astăzi este ultima zi în care puteți face asta

Publicat

in

De

Autoritățile au amendat, în perioada stării de urgență în jur de 300.000 de oameni, suma totală de încasat de către statul român ridicându-se la 130 de mulioane de euro

Însă, aceste amenzi pot fi contestate, numai că ultima zi pentru depunerea contestărilor este astăzi, 2 iunie.

Curtea Constituțională a stabilit că amenzile date în timpul stării de urgență ar fi neconstituțională însă, cu toate acestea, amenzile sunt valabile. Însă, amenzile pot fi contestate în instanță.

Plângerile se depun la judecătoriile în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.

Termenul limită pentru contestarea unei amenzi este în mod normal de 15 zile de la data la care a fost întocmit procesul verbal iar dacă acest termen este depășit, amenda nu mai poate fi contestată.

Dar, dat fiindcă aceste amenzi au fost date în perioada stării de urgență, contestațiile se pot depune în dermen de 15 zile de la ridicarea stării de urgență.

Documentele care trebuie depuse în dosar sunt, contestația, o copie a  procesului verbal împreună cu orice document care susține motivul contestației.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend