Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lovitura dura pentru primarii argeseni – Fara cadouri de Craciun pentru nevoiasi

Avatar

Publicat

in

Primarii din judetul Arges care obisnuiau ca, inainte se sarbatori, sa ofere pachete cu alimente si dulciuri persoanelor defavorizate, au primit o lovitura din partea Curtii de Conturi care considera metoda total ilegala.

În urma controalelor de audit realizate de Camera de Conturi Argeş la unităţile administrativ-teritoriale, inspectorii au dat o lovitură uriaşă primarilor, care nici acum nu şi-au revenit din şoc. Piteştiul, Albota, toate primăriile din zona Câmpulung sau, mai bine spus tot ceea ce a intrat în acţiunile de control ale Camerei de Conturi din acest an, au fost puse să dea înapoi banii pe care i-au cheltuit în 2015 ca să cumpere produse specifice sărbătorilor de iarnă, pentru a le oferi colindătorilor şi persoanelor în dificultate.

Piteştiul a alocat pentru cadourile de Crăciun 130.000 lei, în 2015, iar pungile cu dulciuri au ajuns la copiii din familiile defavorizate, la copiii persoanelor cu handicap, la colindători şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Piteşti. Acum, aceşti bani sunt ceruţi înapoi, deşi suma a fost aprobată în Consiliul Local. Numai că primarul Cornel Ionică a contestat decizia Camerei de Conturi, iar dacă răspunsul este nefavorabil se va îndrepta către instanţă.

Foarte revoltaţi sunt şi ceilalţi primari, care an de an au realizat această cheltuială pentru cadouri de sărbători, însă acum este prima dată când sumele respective le sunt imputate.

La Curtea de Arges, de asemenea, in fiecare an se alocau bani pentru acest gen de cadouri care ulterior erau impartite prin Serviciul Public de Asistenta Sociala. Se pare ca acum nu va mai fi asa, asta daca nu se va gasi o alta portita legala prin care, din bugetul local sa fie “cadorisiti” cei care au probleme financiare si nu numai.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Va fi dezvoltat un nou vaccin anti-COVID! Cine îl produce și când va fi disponibil

Avatar

Publicat

in

De

Italia va avea gata un vaccin anti-Covid, produs de compania farmaceutică ReiThera, începând cu luna septembrie.

Potrivit Agenţiei Italiene a Medicamentelor (AIFA), din această toamnă va fi posibilă administrarea a câtorva milioane de doze din acest vaccin.

Președintele Agenţiei Italiene a Medicamentelor , Giorgio Palau, a anunţat într-un interviu televizat că „este posibilă administrarea a câtorva milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de Reithera începând din septembrie”, relatează EFE, citată de Agerpres. Potrivit acestuia, la acestea se vor adăuga alte 200 de milioane de doze de vaccin pe care Italia le-a comandat de la alte companii farmaceutice, a căror livrare a fost întârziată.

Pentru ca vaccinul de la Reithera să fie disponibil, a precizat Palau, „avem nevoie de câteva luni în plus pentru că faza 1 de abia a fost încheiată, iar la fazele 2-3 vor participa zeci de mii de persoane.

Din acest motiv, acest vaccin „nu este util în această fază critică, dar cu siguranţă va fi mai târziu”, a explicat el. De asemenea, „avem o companie italiană capabilă să realizeze alte aporturi”, a precizat Palau. Italia a anunţat marţi că va investi 81 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui vaccin.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Călinescu pune tunurile pe USR-PLUS: ‘Trebuie să dispară, acolo colcăie de informații și servicii’

Avatar

Publicat

in

De

Actorul, omul de televiziune și președintele Partidului Verde, Florin Călinescu, a vorbit la Radio Guerilla,  despre intrarea sa în politică și planurile de viitor. El a transmis că USR – PLUS, trebuie să dispară. Călinescu a precizat că a fost chemat ca martor la Tribunalul București, într-un proces în care e implicat Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și Laura Georgescu.

”Povestea cu partidul nu are niciun sens să o dezvoltăm. Partidul Verde, în congresul din august 2019, a fost înregistrat la Tribunalul București. Primesc acasă o hârtie să fiu martor în data de… unde să fiu martor? Păi ați fost cerut martor. Am fost chemat într-un proces cu Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și fosta președintă a CNA, Laura Georgescu. O să mă duc să întreb instanța în ce calitate m-au chemat. N-am avut nicio relație cu domnul Hrebenciuc”, a spus actorul la Radio Guerilla.

Florin Călinescu e hotărât să găsească oameni capabili, interesați să intre în Partidul Verde. Care e obiectivul?

”Probabil câțiva europarlamentari, un acces în Paralament, dar nu mă mulțumește cu nimic accesul în Paralament dacă nu depășim un anume procent”.

Cât despre personajele prezente acum scena politică, Florin Călinescu spune că e convins că nu vor realiza ce au promis. ”USR-PLUS trebuie să dispară”, a mai spus el.

”Eu cred că politic PSD, PNL, USR PLUS și AUR ne vor face un mare serviciu până în 2024 pentru că nu au cum să rezolve lucruri. Sloganul meu a fost să-i lăsăm pe alții să vomite, iar noi să încercăm să rezolvăm ceva. Nu si vor face treaba că nu au cum. Se vor compromite. Probabil ar trebui să dislocăm ceva din USR – PLUS. Trebuie să dispară, acolo colcăie de informații și servicii.

Trebuie să găsim tineri. Noua jucărie a lui Iohannis va distruge PNL, asta e clar”, a adăugat președintele Partidului Verde.

Nu l-a omis nici pe Ludovic Orban, fostul premier și actualul președinte al Camerei Deputaților:

”Orban e unul dintre cei mai mediocri oameni politici”, conform cu româniatv.net

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend