Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lovitură DEVASTATOARE pentru Apple: un judecător a decis că au ASCUNS scăderea vânzărilor

Publicat

in

Un judecător federal a decis că Apple trebuie să fie judecată pentru că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri, în special în China, care a provocat acţionarilor pierderi de zeci de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Citește și: SURSE – Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

Advertisements

Chiar dacă a respins majoritatea acuzaţiilor, judecătorul districtual Yvonne Gonzalez Rogers a decis că acţionarii pot intenta un proces legat de afirmaţiile directorului general Tim Cook care a lăudat cererea puternică pentru iPhone-uri, într-o conferinţă cu analiştii care a avut loc pe 1 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte ca Apple că spună celor mai mari producători ai săi să reducă producţia.

”În lipsa unor dezastre naturale sau a altor motive, nu este plauzibil că Tim Cook nu a ştiut că cererea de iPhone-uri din China este în scădere, cu doar cu câteva zile înainte de a reduce producţia”, a scris Rogers.

Judecătorul din Oakland, California, a mai spus că decizia Apple de a nu mai publica numărul de iPhone-uri vândute ”sugerează în mod plauzibil că pârâţii se aşteptau la declinul vânzărilor”.

Apple nu a răspuns miercuri solicitărilor de comentarii.

Plângerea, care este condusă de Sistemul de Pensii al Angajaţilor din Rhode Island, a fost făcută după ce, pe 2 ianuarie 2019, Cook a redus în mod neaşteptat estimările referitoare la venituri cu până la 9 miliarde de dolari, parţial din cauza tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China.

A fost pentru prima oată de la lansarea iPhone, în 2007, când Apple a redus estimarea referitoare la venituri. Acţiunile Apple au scăzut a doua zi cu 10%, reducând capitalizarea bursieră a companiei cu 74 de miliarde de dolari.

Cook a afirmat la conferinţa cu analiştii de la începutul lunii noiembrie 2018 că iPhone XS şi XS Max au avut un start foarte bun şi că, deşi pe unele pieţe există presiuni de scădere a vânzărilor, ”nu aş include China în această categorie”.

La jumătatea lunii noiembrie 2018, Apple a spus producătorilor Foxconn şi Pagatron să oprească planurile pentru noi linii de producţie destinate iPhone şi unui furnizor important chiar i-a cerut să reducă livrările, potrivit reclamaţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Comisia juridică a Senatului a reluat dezbaterea proiectului privind carantina şi izolarea, după discuţii tehnice cu ministrul sănătăţii

Publicat

in

De

Comisia juridică a Senatului a reluat, marţi seara, dezbaterea pe articole a proiectului privind carantina şi izolarea, după şase ore de discuţii tehnice informale pe texte cu ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, notează Agerpres.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, după discuţiile cu membrii comisiei, că a fost agreată o formă a proiectului.

Advertisements

Persoanele infectate cu Covid-19 care sunt asimptomatice vor fi evaluate în spital timp de 48 de ore, după care vor fi izolate la domiciliu pentru 14 zile, a precizat Tătaru.

În legătură cu detaşarea medicilor, ministrul a spus că s-a decis să se “meargă gradual de la o detaşare voluntară şi acolo unde nu se găsesc cadre care să meargă, se vor face şi detaşări care vor fi nevoluntare, dar se specifică faptul că aceştia vor beneficia de indemnizaţii de detaşare, de asigurarea cazării şi a unei diurne”.

Senatoarea PNL Iulia Scântei prezintă în şedinţa Comisiei juridice textele agreate. Ea a precizat că votul asupra raportului comisiei va fi dat miercuri. Ulterior, raportul urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Senatului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Economiei anunță când ar putea fi deschise restaurantele: Toate procedurile sunt stabilite

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, arată că s-au stabilit toate procedurile și condițiile pentru redeschiderea restaurantelor, însă se urmărește evoluția pandemiei pentru a vedea exact data la care pot fi deschise restaurantele.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după ce s-a aflat că Andreea Esca are coronavirus: 3 întrebări i-aș adresa

Advertisements

”Dau asigurări românilor că Guvernul României este unul responsabil, cautăm permanent soluții, dar ele trebuie sprijinite de români prin respectarea regulilor sanitare. Numai așa vom putea lua, de exemplu, noi decizii în privința redeschiderii restaurantelor de interior. Noi la Ministerul Economiei suntem pregătiți, procedurile sunt deja stabilite, însă urmărim cum evoluează epidemia determinată de noul Coronavirus.”, scrie Virgil Popescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend