Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LOVITURĂ de proporții dată de PSD: Toată organizația municipală a PNL Giurgiu a trecut la social-democrați

Avatar

Publicat

in

 

 

PSD dă o lovitură de proporții rivalilor din PNL! Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Marian Măroiu, a trecut la PSD Giurgiu, cu toată echipa municipală a PNL.

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că Marian Măroiu este candidatul PSD a funcţia de primar al municipiului. Marian Măroiu va face echipă cu Marian Mina, candidatul PSD Giurgiu pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Niculae Bădălău a declarat că aceasta este echipa câştigătoare pentru Giurgiu.

Publicitate
 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Beneficiile aronia pentru cardiaci şi diabetici – cum susţin preparatele din aronia sănătatea sistemului cardiovascular?

Avatar

Publicat

in

Nu de puţin timp, romanii au aflat de beneficiile aronia şi au învăţat să consume produsele din această plantă minune, care sunt deopotrivă gustoase, sănătoase şi săţioase. Cel mai cunoscut produs disponibil pe piaţă din fructele de aronia este sucul, recomandat atât cardiacilor, cât şi diabeticilor. Gemul este o altă variantă preferată. Atât băutura, cât şi alte preparate pe bază de aronia sunt foarte gustoase, ajutând consumatorii să îşi îmbunătățească starea de sănătate. Aronia face bine corpului, graţie cantităţii şi calităţii nutrienţilor, mineralelor, vitaminelor şi ingredientelor cu un impact pozitiv asupra sănătăţii.

Cum resimt pacienţii cardiaci beneficiile aronia?

Publicitate

Fructele de aronia au atras atenţia specialiştilor în ultimele decenii. Aceștia au efectuat numeroase studii referitoare la beneficiile pe care le aduc fructele de aronia consumatorilor. În cele mai recente studii, s-a demonstrat chiar eficienta aroniei în a diminua inflamaţia şi în a preveni apariţia problemelor cardiovasculare. Un tratament cu suc de aronia este foarte util în caz de circulaţie sangvină defectuoasă sau de cardiopatie ischemică. În unele studii s-a observat chiar diminuarea şi normalizarea tensiunii arteriale, dar şi diminuarea stresului şi spasmelor la nivelul vaselor de sânge.

Graţie conţinutului ridicat de fenoli şi de antioxidanţi din fructelor de aronia ajunse la maturitate, preparatele din aceste fructe au un efect de curăţare a sângelui şi de vindecare a rănilor, îmbunătăţind elasticitatea vaselor de sânge şi împiedicând blocarea acestora.

În ceea ce priveşte pacienţii cardiaci care se confruntă cu hipertensiune arterială, fructele de aronia reprezintă un adevărat medicament. În cadrul studiilor efectuate în acest sens, s-au înregistrat scăderi semnificative ale valorilor sistolice şi diastolice măsurate la trezire şi ca medie pe 24 de ore. Reducerea tensiunii arteriale este semnificativă atunci când perioada de consum de suc de aronia este mai lungă.

În plus, specialiştii au observat în urma studiilor efectuate şi scăderea nivelului anormal de colesterol şi de trigliceride din sânge.

Beneficiile aronia în tratamentul diabetului

Pentru că fructele de aronia susţin şi curăţă sistemul cardiovascular, sucul obţinut se va dovedi extrem de util şi pentru diabetici, acestea fiind bogate în antociane şi prezentând numeroase proprietăţi farmacologice. Aceste proprietăţi sunt demonstrate în mod ştiinţific, împreună cu atenuarea stresului oxidativ indus de hiperglicemie şi a complicaţiilor. Prin aceste teste s-a demonstrat faptul că sucul de aronia are un efect foarte puternic asupra glucozei postprandiale la pacienţii sănătoşi, după testul de toleranţă iniţial. Efectele benefice constau în diminuarea glicemiei şi a lipidelor în exces în sânge.

Nu în ultimul rând, fructele de aronia se dovedesc de ajutor şi în problemele gastrice, unul din cele mai vizibile efecte ale preparatelor fiind influența benefică în problemele digestive precum ulcerele gastrice şi diareea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sfaturi de luat în considerare în achiziţionarea unui nou set de anvelope de iarnă

Avatar

Publicat

in

Legislaţia aflată în vigoare în România la momentul actual cere conducătorilor auto să circule în condiţii corespunzătoare cu autoturismul. Astfel, atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, şoferii romani trebuie să-și doteze autoturismul cu anvelope de iarnă pentru a circula în deplină legalitate şi siguranţă.

De asemenea, cauciucurile de iarnă şi all season ar trebui înlocuite cu anvelope noi după un rulaj de şase ani, chiar dacă par intacte sau dacă nu şi-au atins încă limitele uzurii.

Publicitate

Criterii de care șoferii trebuie să ţină cont în alegerea celor mai bune anvelope de iarnă

Achiziţionarea unui set de anvelope de iarnă depinde de foarte multe lucruri. În primul rând, trebuie să se țină cont de dimensiunile roţilor, specificate în cartea tehnică a maşinii, eticheta acestora oferind informaţii despre caracteristicile de mediu şi de siguranţă pe baza a trei criterii importante:

·  Frânarea pe suprafeţele umede

Această caracteristică este marcată cu o literă de la A la G. În condiţii de ploaie sau de ninsoare, distanţa de frânare poate fi cu până la 18 metri mai scurtă pentru anvelopele de iarnă clasa A, comparativ cu anvelopele din clasa G.

·  Consumul de carburant

O altă caracteristică importantă a anvelopelor de iarnă ține de consumul de carburant şi de economia de combustibil, care sunt evaluate cu aceleaşi litere. Diferenţa de consum între anvelopele clasa A şi clasa G este de 7.5%.

·  Nivelul de zgomot

Pentru anvelopele de iarnă, nivelul optim de zgomot trebuie să se situeze sub 70 de decibeli.

Cum trebuie pregătită maşina pentru iarnă?

Pentru a pregăti maşina pentru sezonul rece, pe lângă schimbarea obligatorie a anvelopelor, conducătorii auto trebuie să acorde atenţie unor aspecte foarte importante:

·  verificarea bateriei auto şi a sistemului de încărcare al bateriei;

·  verificarea consistenței antigelului, care trebuie să reziste la temperaturi de până la -30 de grade Celsius;

·  verificarea termostatului, care trebuie să funcţioneze în parametri optimi şi să poată încălzi habitaclul;

·  verificarea nivelului de ulei de motor şi respectarea intervalului recomandat de revizie;

·  rezolvarea problemelor ambreiajului, care este una din cele mai solicitate piese pe timp de iarnă;

·  evitarea folosirii simultane a mai multor consumatori, pentru a menaja bateria.

Îmbătrânirea şi durata de viaţă a anvelopelor de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt compuse din diferite tipuri de materiale şi din amestecuri de cauciuc cu proprietăţi esenţiale pentru o bună funcţionare, proprietăţi care se schimbă în timp. Aceste schimbări depind de o serie de factori pentru fiecare anvelopă în parte, cum ar fi condiţiile de depozitare şi de utilizare la care sunt supuse anvelopele pe parcursul duratei lor de viaţă.

Din acest motiv, după o perioadă de utilizare a anvelopelor de 5 ani, acestea pot fi supuse unui control anual efectuat de către un specialist. Specialiştii recomandă înlocuirea anvelopelor cu unele noi, chiar dacă acestea par încă bune sau că nu au atins încă limita legală de uzură.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend