Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LIVIU STANCU: PROBLEMELE „MĂRUNTE” SUNT MAI IMPORTANTE DECÂT CRED OAMENII POLITICI

Avatar

Publicat

in

În campania asta, zi de zi printre blocurile din Pitești am putut să văd diferența dintre viziunea oamenilor politici si problemele care îi macină zi de zi pe locuitorii orașului.
Undeva departe de transparentizarea administatiei publice, digitalizare, infrastructura de transport, proiecte pe fonduri nerambursabile, Smart City-ul samd, se află o realitate cruntă care șochează, nevoia schimbării imediate fiind mult mai presantă decât credeam.
În cartiere, mai ales in zonele sărace, viața de zi cu zi are alte repere.
Murdăria cotropește orașul. Dacă gunoaiele sunt ridicate când are chef operatorul de salubrizare, multe dintre ghenele de gunoi au altă belea: construite fiind în cel mai stupid mod, la fiece ploaie râuri de mizerie ies din ghenă infectând străzile din jur. In Trivale, oamenii mi-au arătat o astfel de sursă de mizerie care deversa direct către intrarea unei scări de bloc. Noroc cu seceta de până acum!
Aglomerările urbane nu au toalete! În bazarul Gh.Lazăr, imediat lângă centru, foarte populat in cursul zilei, nu există astfel de dotări. In parcuri sau în locurile de joacă se apelează la modalitățile Evului Mediu pentru rezolvarea unor astfel de nevoi.
Constructiile haotice nu sunt remarcate de Primărie, in schimb au deranjat rufele puse la uscat. Mii de oameni ce trăiesc in blocuri fără balcoane s-au trezit peste noapte fără uscătoare. Vajnicii apărători ai esteticii urbane nu au remarcat construcțiile hâde de peste tot dar au învins în lupta cu uscătoarele de rufe – le-au tăiat din rădăcină. Reacția oamenilor a fost imediată, rufele care până atunci se uscau intr-un singur loc, acum s-au cățărat pe toți pereții blocurilor, expuse la toate geamurile locuințelor confort redus. Ce mare lucru era să faci niste proiecte tip pentru uscătorii cu estetică cumsecade?!
O măsură stupidă, fără alternativă, a amplificat în mod uriaș spectacolul rufelor la uscat care acum fâlfâie peste tot, martore a neputinței unei administratii obtuze.
În mileniul III, în Pitesti copiii se joacă in mijlocul străzii în timp ce pârloagele de lângă blocuri, hectare întregi de terenuri goale, nici ca maidanele de altă dată nu pot fi folosite, pline fiind de mizerii.
Fiecare cartier e plin de probleme care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp!
Dacă problemele strategice ale orașului necesită o abordate cu un efort serios de analiză, bătălia cu mizeria, cu toate celelalte probleme care macină viața de zi cu zi, trebuie începută imediat!
Administratia publică trebuie să iasă în cartiere, să rezolve problemă cu problemă lucrurile pretins mărunte dar care fac viața un chin!
După alegeri, PRO ROMÂNIA si Liviu STANCU încep treaba! Împreună pentru Pitesti!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei vizați

Avatar

Publicat

in

De

La Senat se află în dezbatere o propunere legislativă prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare pentru încă un domeniu industrial.

Locurile de muncă vizare sunt cele din domeniul producției de energie electrică și termică despre care inițiatorii legii spun că sunt deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care muncă se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi.

Inducția electromagnetica din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.

În expunere de motive se mai spune că speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin că aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă din sector.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis: România nu are capacitatea pentru testare foarte, foarte mare

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a explicat că nici nu se pune problema pentru testarea în masă a populației pentru Covid-19, asta pentru că România nu are capacitatea de a face sute de mii de teste din lipsă de personal și aparatură.

”În primul rând, România nu are capacitatea pentru testare foarte, foarte mare. Testarea în masă ar presupune sute de mii de teste și nu avem capacitatea, nici personalul pentru așa ceva. Nici nu este recomandată testarea în masă. Acest procedeu este recomandat de unii care vor să pară interesanți.

Faptul că am ajuns la 37.000 de teste este de apreciat, având în vedere de unde am plecat.”, a spus Klaus Iohannis

Citește și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend