Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liviu Pop, REACȚIE la scrisoarea Vioricăi Dăncilă către conducerea CE: A tras un semnal de ALARMĂ. Cu ce a greșit doamna premier?

Avatar

Publicat

in

Senatorul PSD Liviu Pop consideră normal demersul prin care Viorica Dancila a informat conducerea Comisiei Europene despre protestele din România, premierul acuzându-l pe Klaus Iohannis că a făcut apel la continuarea protestelor. Documentul ar fi fost transmis în limba română, iar în el se menționa că protestul 10 august a fost o încercare de înlăturare pe cale violentă a Guvernului.

“E absolut normal, în condițiile în care unii actori politici încearcă dărâmarea Guvernului prin forță. Cei de la USR strâng semnături pentru inițiativa cetățenească fără penali în funcții publice. Domnul președinte USR să ne zică dacă printre persoanele care au lovit femeia jandarm sunt semnatari ai inițiativei. Dacă sunt e o dovadă în plus că acel miting a fost compromis de implicarea partidelor politice în frunte cu președintele României, care e în campanie”, a spus Liviu Pop la Digi24.

Întrebat de ce Viorica Dăncilă nu s-a adresat mai întâi cetățenilor, ci instituțiilor europene, Pop a răspuns:” Guvernul asteapta finalizarea anchetei pe care institutiile statului au demarat-o. În momentul când va avea toate datele, sigur ca se va adresa. A facut o informare pentru a afla si Comisia Europeana…A tras un semnal de alarma. Cu ce a gresit doamna Dancila?”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Helmut Duckadam, ‘declaraţie de dragoste’ faţă de Putin: ‘Tu eşti singura mea speranţă să mă vaccinez’

Avatar

Publicat

in

De

Helmut Duckadam, fostul portar al Stelei, surprinde pe Facebook printr-o postare referitoare la Vladimir Putin, aluzie la vaccinul rusesc Sputnik V.

Duckadam publică o fotografie în care apare alături de un bust al preşedintelui rus, alături de textul “Tu ești singura mea speranta sa ma vaccinez”.

Mai multe ţări europene, printre care Ungaria, Austria şi Germania, s-au interesat în ultima perioadă de posibilitatea autorizării vaccinului rusesc în Europa. Ungaria chiar a început deja să utilizeze vaccinul rusesc, de pe 12 februarie, fără a aştepta decizia europeană.

Întâmpinat iniţial cu scepticism, Sputnik V, denumit astfel în cinstea primului satelit sovietic, a convins de atunci experţii cu privire la eficienţa sa. Revista medicală specializată The Lancet a publicat rezultate conform cărora vaccinul Sputnik V este eficace în proporţie de 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

Potrivit Moscovei, care a înregistrat alte două vaccinuri, Sputnik V este autorizat la ora actuală în circa 40 de ţări, cel mai recent el fiind autorizat în Republica Moldova, vineri.

Autorităţile ruse încearcă mai degrabă să încheie acorduri de producţie în întreaga lume decât să exporte vaccinuri, din cauza capacităţilor insuficiente pentru a satisface cererea la nivel naţional, prioritară.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alexandru Rafila are veşti proaste: Ne aşteaptă o vară cu restricţii /Cel mai optimist scenariu pentru revenirea la normalitate

Avatar

Publicat

in

De

Am putea reveni la normal, după pandemie, spre sfârșitul lunii septembrie. Până atunci, România este în competiție între răspândirea bolii și viteza cu care se vaccinează populația, ținta fiind de 100.000 de persoane pe zi.

Alexandru Rafila a spus că România este, în prezent, într-o competiție între răspândirea bolii și viteza cu care se vaccinează populația.

„Cu cât vaccinăm mai rapid, scade intensitatea transmiterii. Lucrul acesta deja se observă în unele țări care au vaccinat mulți cetățeni sau o proporție mare de cetățeni, Israel, Marea Britanie. Opinia mea este că putem să avem o vară ceva mai liniștită dacă reușim să păstrăm ritmul de vaccinare și nu mă refer neapărat la numărul de doze care se administrează acum. Important e să putem să administrăm până la 100.000 de doze pe zi – asta este o țintă care trebuie atinsă ca să putem spera la o imunizare într-un interval rezonabil de timp a 70% măcar din cetățenii țării”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Acesta speră că dozele de vaccin, care vor fi mai mari în următoarele 2 – 3 luni, trebuie dublat de dorința oamenilor să se vaccineze, care să rămână păstrată.

Întrebat când vor putea românii să revină la normal, după pandemie, prof. dr. Alexandru Rafila a spus că scenariul cel mai optimist este spre sfârșitul lunii septembrie, dacă nu apar alte mutații.

„Cred că scenariul cel mai optimist din punctul meu de vedere este spre sfârșitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi certificat de nimeni și nu mă refer doar la succesul campaniei de vaccinare. Nu avem de unde să știm dacă apar tulpini modificate emergente care ar putea să producă îmbolnăviri la persoane care au fost deja vaccinate. Este un scenariu despre care sper din tot sufletul să nu se întâmple dar trebuie să te gândești măcar la o astfel de posibilitate”, a spus Alexandru Rafila.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend