Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liviu Dragnea sustine ca nu a dat vina pe americani pentru pierderea alegerilor si spune ca a trimis o scrisoare Ambasadei SUA: Nimeni n-a vorbit despre implicarea unei alte tari

Publicat

in

Presedintele executiv al PSD a negat, vineri seara, ca ar fi spus in sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD ca americanii s-ar fi opus ca Victor Ponta sa devina presedinte al Romaniei, asa cum afirmase Marian Vanghelie, precizand ca a trimis si o scrisoare amabasadei SUA in care infirma acest lucru. “Nimeni n-a vorbit la acea discutie de sase ore (sedinta CExN al PSD – n.red.) despre implicarea unei alte tari in aceste alegeri. Eu am explicat ca Facebook-ul este o retea de socializare americana, dar pe care au folosit-o romanii si s-au socializat pe Facebook si s-au hotarat sa voteze impotriva noastra, dar au votat romanii”, a afirmat Liviu Dragnea, la RTV.Dragnea a adaugat ca “Daca Marian Vanghelie a inteles ca folosind o retea de socializare de sorginte americana deci american, asta este in mintea lui. De altfel, eu am si trimis o scrisoare oficiala Ambasadei SUA sa ii asigur ca nici eu, nici altcineva din PSD nu a purtat asemenea discutii si ca ii asiguram in continuare de tot sprijinul nostru pentru parteneriatul strategic si ca apreciem relatia stabila dintre Romania si SUA”.

Marian Vanghelie declarase, joi seara, dupa excluderea sa din PSD, ca Dragnea a justificat esecul alegerilor dand vina pe americani. “Dragnea ne-a povestit ca Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de cand a existat PSD. Ne-a spus ca americanii sunt de vina si ca noi nu putem sa castigam alegerile. E adevarat ca am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu totii ca noi suntem la putere si ca o sa luam tot 70 la suta, cum am luat cu USL”, a declarat edilul sectorului 5 la emisiunea “Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.

Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova au fost exclusi joi din PSD, decizie luata in sedinta  Comitetului Executiv National, in urma propunerii lui Victor Ponta, cu 80 de voturi “pentru”, doua impotriva si doua abtineri.

In sedinta CExN, care a durat mai bine de 6 ore, au existat doua propuneri, una de suspendare a celor trei si una de excludere, fiind votata cea de excludere.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Lege promulgată: Indemnizație de 500 de lei pe lună pentru urmașii deținuților politici

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea de completare a Decretului-Lege nr.118/1990, potrivit căruia copiii persoanelor decedate din motive politice în dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 au dreptul la o indemnizaţie lunară de 500 lei.

Potrivit actului normativ, “copilul celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale ţărăneşti ori decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, strămutaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 500 lei“.

Publicitate

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după ce s-a aflat că Andreea Esca are coronavirus: 3 întrebări i-aș adresa

“Copilul minor la data la care unul sau ambii părinţi s-au aflat în una din situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2), precum şi copilul născut în acea perioadă are dreptul la o indemnizaţie lunară în acelaşi cuantum cu indemnizaţia de care a beneficiat părintele său. Copilul născut după încetarea situaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 50% din indemnizaţia de care a beneficiat părintele său. Copilul care s-a aflat atât în situaţiile prevăzute la alin. (6), cât şi în una din situaţiile prevăzute la art.1 alin. (1) şi (2) beneficiază de indemnizaţia al cărei cuantum este mai mare. La stabilirea indemnizaţiei în situaţia în care ambii părinţi ai copilului au beneficiat de indemnizaţie lunară se ia în calcul indemnizaţia părintelui al cărei cuantum este mai mare”, mai prevede legea.

Din cei circa 128.000 de foşti deţinuţi politici, deportaţi, strămutaţi şi soţii/soţiile celor decedaţi care mai erau în viaţă în 1990, la 31 mai 2019 mai erau viaţă 32.062, rata mortalităţii fiind acum de circa 300 de persoane pe lună, cu tendinţă accentuată, media de vârstă fiind în jur de 80 de ani”.

“Media de vârstă a copiilor beneficiarilor Decretului-lege, născuţi înainte, în timpul sau după perioada în care părinţii lor s-au aflat în aceste situaţii este de circa 60 de ani. Scopul acestei iniţiative este de a aduce reparaţiile juste, cuvenite pentru suferinţele îndurate de victimele regimului comunist aflate în viaţă, care din cauza persecuţiilor politice, vădit nedrepte, au fost grav discriminate social şi profesional, ceea ce a avut ca efect limitarea şi restrângerea majoră a veniturilor materiale ale acestora şi ale familiilor lor timp de decenii, în toată perioada comunistă”, a menţionat deputatul minorităţilor naţionale Slavoliub Adnagi, inițiatorul legii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 89: Care e sensul să mă duci 48 de ore la spital?

Publicat

in

De

A apărut episodul 89 al Verdictului Politic, rubrica realizată de Dana Budeanu în exclusivitate la STIRIPESURSE.RO. În acest episod, Dana Budeanu vorbește despre ideea avansată în Senat de ministrul Sănătății, ca asimptomaticii să stea 48 de ore în spital pentru a vedea dacă manifestă simptome.

Din episodul de azi:

Publicitate

„Am inteles ca s-a stat pana la ora 1 jumate noaptea in Senat sa se dezbata, sa se reciteasca, o lege fara sens, anume legea carantinarii, legea puscariei, o lege care este doar un abuz, inca un abuz asupra sclavilor acestei natii pentru ca doar sclavii respecta abuzurile, sclavii sunt tinuti prizonieri ca abuzurile sa se poata intampla. Si un caine fuge daca incerci sa dai in el si o furnica fuge daca incerci sa o prinzi. Ce faceti, nenorocitilor, cu oamenii, nu este un abuz, este o dictatura. Legea nu are niciun sens, e zero (…) Am citit legea. Care e sensul sa ma duci la spital, imbecilul dracu’ Tataru, 48 de ore, dupa care eu semnez pe propria raspundere ca plec din spital daca nu au inceput simptomele? Pai 99,9% din infectati nu au simptome. Si daca apare peste 48 de ore tu cum stii ca a aparut simptomul? Ma paraste vecinul ca m-a auzit tusind pe balcon?”, a zis Dan Budeanu.

Mai multe în materialul video de mai jos:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend