Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Liviu Dragnea iese la rampă: ‘Au fost oameni de la SRI duși la Doi și-un sfert. La Carmen Dan veneau unii cu presiuni să schimbe șefii de instituții’

Publicat

in

„Eu recunosc, după ce am aflat că o să fie subiect, am sunat-o pe Carmen Dan și i-am cerut lămuriri, că a fost acolo. Mi-a spus că nu a fost schimbat în mandatul dumneaei domnul de la Neamț. Nu are nicio legătură cu mine și cu doamna Carmen Dan”, a spus Liviu Dragnea cu referire la reportajul RECORDER, în care un șef de poliție de la Neamț a afirmat că a pierdut funcția la comandă politică.

„Nu sunt un personaj obsedat de servicii. Eu am o altă părere despre acest reportaj de la Recorder. Îmi pare că e comandat de SRI. După plecarea lui Virgil Ardelean a început o ofensivă de a prelua controlul asupra DGIPI. Când am spus că îmi dorec ca DGIPI să fie un partener corect pentru celelalte instituții de justiție am spus pentru că ceea ce dorea Pahonțu era să fie un instrument la comanda lor. Începând cu 2009 am aflat despre aceste lucruri și în fiecare an aveam discuții despre lucrurile astea cu tot felul de oameni.

Au fost oameni de la SRI duși la Doi și-un sfert. Eu voiam să lucreze constituțional și fără influență poitică. La Carmen Dan veneau unii cu presiuni să schimbe șefii de instituții. Ea nu ceda. Nici eu nu am cedat. Carmen Dan este un om cu caracter. În privința CSAT nu e adevărat, ce înseamnă „o jucărie în mâna ministrului”? La minister e jucărie și la președinte nu e? Așa am ajuns ca Iohannis să fie un dictator”, a mai spus Liviu Dragnea, conform realitatea.net

Citește și:

De ce nu a solicitat USR desființarea MAI și a ‘Doi și-un sfert’ când era la guvernare și a avut-o secretar de stat la MAI pe Irina Alexe, cea cu soț la DGPI?

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Alexandru Rafila: ‘PSD poate să își dorească alegeri anticipate. Dacă contextul politic impune o astfel de soluție sigur că ele se pot organiza’

Publicat

in

Ministrul Sănătăţii,  Alexandru Rafila, a declarat că atunci când ai o criză majoră cum este cea din educaţie probabil că nu este potrivit să vii cu o echipă nouă în Executiv, ci ai nevoie de o echipă care este funcţională.

Ministrul Alexandru Rafila a precizat despre alegerile anticipate că ”dacă contextul politic impune o astfel de soluţie sigur că ele se pot organiza”.

Şi noi eram pregătiţi ca acest lucru să se întâmple, bănuiam că la începutul acestei săptămâni care abia începe vor fi audieri în Parlament pentru o nouă echipă ministerială condusă de domnul preşedinte Ciolacu.

Lucrurile nu s-au întâmplat aşa şi provizoratul orice echipă nouă care apare are nevoie de timp de rodare pentru că se schimbă şi miniştri, se schimbă prim-ministrul, se schimbă marea majoritate a consilierilor prim-ministrul şi atunci e nevoie de o perioadă de rodaj.

Iar atunci când ai o criză majoră cum este greva celor din educaţie probabil că nu este potrivit să vii cu o echipă care să se rodeze, ci îţi trebuie o echipă care este funcţională şi mai mult este şi în deplinătatea puterilor executive, discutăm de posibilitatea de a face inclusiv ordonanţe altfel un guvern interimar, de exemplu, nu putea să facă acest lucru, nu ştim exact cât ar fi durat până la instaurarea noului guvern şi perioada de rodaj nu era poate potrivită pentru o situaţie de criză cum este cea de acum.

Probabil că după rezolvarea ei se va intra din nou în logica acestei schimbări de prim-ministru, conform înţelegerii care a fost asumate când acest guvern a fost învestit”, a explicat, Alexandru Rafila, duminică la postul B1Tv, despre amânarea rotativei guvernamentale.

El a fost întrebat când ar putea avea loc rotativa guvernamentală, în condiţiile în care unii vorbesc că va fi la toamnă, iar alţii susţin că PSD doreşte alegeri anticipate.

PSD poate să îşi dorească alegeri anticipate. Aici nu contează ce îşi doreşte numai Partidul Social Democrat trebuie să fie o înţelegere politică. Există şi intervenţia preşedintelui care este extrem de importantă, apropo de desemnarea posibililor prim-miniştri care fie să îşi depună mandatul fără să fie votaţi sau să nu întrunească o majoritate. Nu ştiu să vă spun, nu am niciun fel de informaţii legate de posibilitate. În România , din punct de vedere tehnic, este dificil de organizat alegeri anticipate.

Dacă contextul politic impune o astfel de soluţie sigur că ele se pot organiza. Nu văd şi după aceste alegeri o altă asociere politică decât cea care există astăzi, văzând toate sondajele de opinie, evoluţiile, adică acest minim 30% pentru PSD, în jur de 20% pentru PNL oferă o majoritate confortabilă care nu este posibilă în alt tip de asociere. UDMR are un procent în jur de 5%. A fost un factor de stabilitate în Guvern”, a afirmat Rafila, conform news.ro.

Ministrul PSD a menţionat că „la un moment dat probabil se va produce această rotativă”, fără a preciza un orizont de timp în acest sens.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul militar Ion Petrescu, despre victoria lui Recep Erdogan: ‘Pe plan militar avem relații foarte bune. Joacă loial față de NATO, dar din interesul național menține și o relație aparte cu Rusia’

Publicat

in

Colonelul (r) Ion Petrescu, expert și analist militar, a vorbit despre noua victorie obținută de Recep Tayyip Erdogan la alegerile prezidențiale.

Col. (r) Ion Petrescu a afirmat că Turcia joacă loial față de NATO, dar din interes național menține și o relație aparte cu Rusia.

Întrebat dacă se va schimba ceva în ceea ce privește relația Turciei cu România, analistul militar român a explicat: „Vorbim de o continuitate și trebuie să spunem că relațiile dintre Turcia și România sunt cele dezirabile. Pe plan militar avem relații foarte bune”.

„Să ne aducem aminte că la un moment dat, înainte de declanșarea operațiunii militare speciale de către Vladimir Putin în Ucraina, existau incursiuni aeriene ale unor bombardiere ruse spre litoralul românesc, erau zboruri de încercare, bombardierele nu aveau arme la bord, și atunci, pentru că primiseră misiunea de la NATO ca pentru o perioadă avioanele forțelor aeriene turcești să asigure paza flancului răsăritea al Alianței Nord-Atlantice, acestea se ridicau în aer, interceptau avioanele rusești și le obligau să se întoarcă în spațiul aerian al Federației Ruse”, a amintit Ion Petrescu.

Turcia, a spus el, este „un jucător echilibrat”.

Joacă loial față de NATO, dar din interesul național menține și o relație aparte cu Rusia – și răspunsul este simplu, milioanele de turiști ruși care vin anual în această țară și nu puținii cetățeni ruși care s-au refugiat în Turcia pentru a scăpa de prima mobilizare ordonată de Putin, când au venit în cazărmile militare rusești 300.000 de bărbați care aveau vârsta pentru această operațiune militară”, a adăugat col. (r) Ion Petrescu, conform b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend