Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 66: Rusia acuză statele NATO că blochează negocierile de pace / Peste 1 milion de oameni ar fi fost ”evacuați” din Ucraina în Rusia / Putin, acuzat de cruzime

Publicat

in

Rusia acuză statele NATO și SUA, în mod special, de blocarea negocierilor pentru încetarea focului. Într-un interviu publicat sâmbătă dimineața, ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a susținut că dacă SUA și aliații ar dori cu-adevărat soluționarea crizei ar înceta să mai livreze armament și muniție Kievului. NATO anunța vineri seara că a interceptat de mai multe ori în ultimele zile avioanele rusești în apropierea spațiului aerian al Alianței, iar forțele ruse par să înainteze lent.

Război în Ucraina – un tanc rusesc distrus pe străzile din CernihivFoto: Emilio Morenatti / AP – The Associated Press / Profimedia

Cele mai importante informații de sâmbătă, ziua 66 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

07:34 Zelenski: Rușii fac tot posibilul pentru a distruge Donbasul / Mariupol, un lagăr de concentrare în mijlocul unor ruine

07:00 Peste 1 milion de oameni au fost ”evacuați din Ucraina” în Rusia de la debutul invaziei pe 24 februarie, a decalarat sâmbătă dimineața ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Statele NATO fac tot ce le stă în putință pentru a împiedica negocierea încetării focului, a acuzat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

00:45 Aproape 80 de supraviețuitori ai Holocaustului, evacuați din Ucraina în Germania

00:00 Svetlana Tihanovskaia cere SUA să sancționeze Belarusul la fel de puternic ca pe Rusia

23:38 Pentagonul l-a acuzat vineri pe Vladimir Putin de „depravare” și „cruzime” pentru modul în care se comportă forțele rusești în Ucraina, unde sunt acuzate că au ucis civili, inclusiv copii, potrivit AFP.

23:24 Casa Albă a transmis gazdei G20 că Rusia nu ar trebui să aibă voie să participe la summitul din acest an

22:52 SUA nu cred că Rusia va folosi arme nucleare, spune un oficial al apărării

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-au decis: SUA au aprobat vânzarea a peste 80 de rachete de precizie Finlandei. Care este suma contractului

Publicat

in

De

Washingtonul a aprobat vânzarea a peste 80 de rachete de precizie Finlandei pentru un total de 323 de milioane de dolari, a anunţat luni Departamentul de Stat, în contextul în care această ţară tradiţional nealiniată se pregăteşte să adere la NATO, scrie AFP, citat de Agerpres.

Guvernul finlandez doreşte să achiziţioneze 40 de rachete tactice şi 48 de bombe ghidate pentru a-şi echipa flota aeriană de luptă, iar această vânzare de echipamente sensibile trebuia să fie aprobată anterior de guvernul american, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Racheta AIM 9X Block II, cunoscută sub numele de Sidewinder, este o rachetă aer-aer cu rază scurtă de acţiune ghidată în infraroşu, produsă de Raytheon. AGM-154 JSOW (Joint standoff weapon) este o bombă ghidată de precizie cu rază medie de acţiune, care permite tiruri la distanţă de securitate (standoff), fabricată tot de Raytheon. „Acest proiect de vânzare va întări politica externă şi securitatea naţională a Statelor Unite ameliorând securitatea unui partener de încredere care este un factor important de stabilitate politică şi progres economic în lume”, a subliniat Departamentul de Stat în document.

Dacă va fi confirmată, această vânzare de arme „va îmbunătăţi capacităţile aer-aer şi aer-sol ale Finlandei” care nu va avea „nicio dificultate să le integreze în forţele sale armate”. În urma invaziei Ucrainei de către Rusia, Finlanda şi Suedia au prezentat în mai o candidatura comună pentru a se adera la Alianţa Nord-Atlantică, abandonând decenii de nealiniere militară. Aceasta, care trebuie acceptată în unanimitate de cele 30 de state membre ale NATO, a fost ratificată de toţi, cu excepţia Turciei şi Ungariei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Video | Cerere inedită în căsătorie în Argeș. Un pompier și-a cerut iubita de soție ‘la înălțime’

Publicat

in

De

Cerere inedită în căsătorie în Argeș. Un pompier în vârstă de 27 de ani şi-a cerut iubita de soţie „la înălțime”, în timpul unui exercițiu legat de riscul unor cutremure în zona de nord a județului, anunță Mediafax.

Exercițiul a avut loc în localitățile Câmpulung, Lerești și Schitu Golești.

Un pompier și-a așteptat iubita pe o clădire la 10 metri cu un buchet de flori. Când tânăra reprezentantă a ISU Argeș a fost urcată cu o platformă, pompierul a îngenunchiat în faţa iubitei sale şi a întrebat-o dacă vrea să îi fie soție.

Tânăra emoționată a dat din cap în semn de „da”.

Pompierul are 27 de ani, iubita lui 22 și amândoi lucrează la ISU Argeș. Se iubesc de aproximativ 2 ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend