Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 66: Rusia acuză statele NATO că blochează negocierile de pace / Peste 1 milion de oameni ar fi fost ”evacuați” din Ucraina în Rusia / Putin, acuzat de cruzime

Publicat

in

Rusia acuză statele NATO și SUA, în mod special, de blocarea negocierilor pentru încetarea focului. Într-un interviu publicat sâmbătă dimineața, ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a susținut că dacă SUA și aliații ar dori cu-adevărat soluționarea crizei ar înceta să mai livreze armament și muniție Kievului. NATO anunța vineri seara că a interceptat de mai multe ori în ultimele zile avioanele rusești în apropierea spațiului aerian al Alianței, iar forțele ruse par să înainteze lent.

Război în Ucraina – un tanc rusesc distrus pe străzile din CernihivFoto: Emilio Morenatti / AP – The Associated Press / Profimedia

Cele mai importante informații de sâmbătă, ziua 66 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

07:34 Zelenski: Rușii fac tot posibilul pentru a distruge Donbasul / Mariupol, un lagăr de concentrare în mijlocul unor ruine

07:00 Peste 1 milion de oameni au fost ”evacuați din Ucraina” în Rusia de la debutul invaziei pe 24 februarie, a decalarat sâmbătă dimineața ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Statele NATO fac tot ce le stă în putință pentru a împiedica negocierea încetării focului, a acuzat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

00:45 Aproape 80 de supraviețuitori ai Holocaustului, evacuați din Ucraina în Germania

00:00 Svetlana Tihanovskaia cere SUA să sancționeze Belarusul la fel de puternic ca pe Rusia

23:38 Pentagonul l-a acuzat vineri pe Vladimir Putin de „depravare” și „cruzime” pentru modul în care se comportă forțele rusești în Ucraina, unde sunt acuzate că au ucis civili, inclusiv copii, potrivit AFP.

23:24 Casa Albă a transmis gazdei G20 că Rusia nu ar trebui să aibă voie să participe la summitul din acest an

22:52 SUA nu cred că Rusia va folosi arme nucleare, spune un oficial al apărării

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CDC nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19

Publicat

in

De

Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a precizat că nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19, afirmând că aproximativ 95% din populația SUA fie a fost vaccinată, fie a avut deja COVID-19, fie ambele.

CDC a declarat, de asemenea, că nu va mai recomanda școlilor sau grădinițelor să plaseze elevii în carantină sau să deruleze programe de testare în cazul în care elevii sunt expuși la COVID-19, informează reuters.com.

„Infecția anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolii grave și, prin urmare, este cel mai logic să nu facem diferențieri în ceea ce privește îndrumările sau recomandările noastre pe baza statutului de vaccinare în acest moment”, a declarat Dr. Greta Massetti, cercetător la CDC, în cadrul unei conferințe de presă.

Ghidul școlar al CDC a eliminat, de asemenea, recomandările de a organiza copiii în schimburi pentru a reduce probabilitatea de expunere la COVID-19.

Agenția a declarat că elevii care sunt expuși la COVID-19 ar trebui să urmeze recomandările CDC de a purta o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și de a face un test în ziua 5.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CE Gimnastică artistică: Echipa feminină a României nu a reușit să ajungă în finală, dar s-a calificat la Mondiale

Publicat

in

De

Echipa feminină a României nu a reușit să se califice în finala de sâmbătă, după ce a ocupat locul al nouălea în calificări, joi, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Munchen. În ciuda acestui rezultat, România a obţinut „biletul” pentru Campionatele Mondiale din acest an.

Federatia Romana de GimnasticaFoto: Facebook/ Federatia Romana de Gimnastica

La individual-compus, Ana Bărbosu s-a clasat pe locul 7 şi este singura din delegaţia României care va evolua în finalele pe aparate – la bârnă şi sol.

Calificările senioarelor de joi au avut o triplă miză: medaliile la individual-compus, echipele calificate în finala de sâmbătă şi sportivele calificate în finalele pe aparate de duminică, ultima zi a competiţiei.

Mai mult, o altă miză, probabil cea mai importantă, a fost calificarea la Campionatul Mondial de la Liverpool (29 octombrie – 6 noiembrie), acolo unde ajung primele 13 echipe clasate în concursul de joi, printre care se numără şi România.

Echipa tricolorelor s-a clasat pe locul 9, fix sub linia de finală europeană, cu un total de 152.063 puncte, iar în noiembrie va avea şansa să lupte pentru una din cele trei medalii mondiale, perfromanţă care ar aduce automat şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, scrie News.ro.

În subdiviziunea a III-a, gimnastele tricolore au obţinut următoarele note:

Sărituri: Andreea Preda 12.600, Antonia Duţă 12.500, Ana Bărbosu 12.733, Silviana Sfiringu 12.866;

Paralele: Andreea Preda 12.100, Antonia Duţă 12.400, Ana Bărbosu 13.500, Silviana Sfiringu 11.133;

Bârnă: Andreea Preda 12.466, Antonia Duţă 11.066, Ana Bărbosu 13.233, Silviana Sfiringu 12.533;

Sol: Andreea Preda 12.733, Antonia Duţă 11.333, Ana Bărbosu 13.266, Silviana Sfiringu 10.066.

La individual-compus, Ana Bărbosu s-a clasat pe locul 7 (53.032 puncte).

De asemenea, tot ea este singura gimnastă tricoloră care va evolua în finale pe aparate, la bârnă, calificată de pe primul loc, şi la sol.

Programul competiţiei în continuare este: 12 august – calificări junioare, cu punctaje care contează şi în clasamentele finale la echipe şi individual-compus; 13 august – finala pe echipe senioare; 14 august – finale aparate la junioare şi senioare.

La CE de la Munchen s-au înscris 147 de gimnaste la senioare şi 112 la junioare, din 37 de ţări

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend