Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Litoralul românesc, pe harta mondială a ciclismului olimpic Peste 400 de cicliști naționali și internaționali au pedalat la Beach Race XCO

Publicat

in

Beach Race XCO 2015 (2)

Plaja sălbatică din Corbu a adunat, sâmbătă, 25 aprilie 2015, peste 400 de cicliști din România și din străinătate și alte câteva zeci de susținători la BEACH RACE XCO, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfășoară pe nisip. La evenimentul internațional de la malul Mării, supervizat de Comisarul Internațional al Uniunii Cicliste Internaționale, Birkeland Bjorn, au participat și două echipe naționale: Republica Moldova și Bulgaria.
Evenimentul Beach Race XCO face parte dintr-o strategie mai amplă de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, prin sport, alături de Maratonul Nisipului, un alt eveniment sportiv de amploare, care a avut loc la sfârșitul lunii trecute, în stațiunea Mamaia. Reamintim că plaja din Corbu a fost inclusă în topul celor mai frumoase din lume, ocupând locul al patrulea.
Competiția sportivă, acreditată de Uniunea Ciclistă Internațională, s-a adresat, atât riderilor profesioniști, cât și celor amatori, și s-a desfășurat pe o distanță 20 kilometri, respectiv 40 kilometri. Punctele acumulate de cicliștii profesioniști la acest eveniment contează pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016.
Beach Race XCO este organizat de AndoVelo și Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța.

Câștigătorii cursei Elite (UCI) – Epic 40 km
Cursa Elite (UCI) la 40 de kilometri a fost câștigată de Marius Petrache, de la Clubul Bikexpert Racing Team. Locul secund a fost ocupat de colegul său de echipă, Alexandru Stancu, iar locul al treilea de Leonard Barbu de la CS Torpedo Zărnești.

Câștigătorii cursei Juniori (UCI) – Epic 40 km
La categoria Juniori UCI, de 40 de kilometri, cursa a fost câștigată de Pavel Mihai. Pe locul al doilea s-a clasat Munteanu Ion, iar podiumul a fost completat de Sebastian Lăzărică .

Câștigătorii cursei scurte (20 km) amatori
Cursa de 20 kilometri pentru amatori a fost câștigată de Gabriel Bobeică. Locul secund a fost ocupat de Adrian Năsturică, iar locul al treilea a fost obținut de Bogdan Valeriu Brânză. La feminin, cursa a fost câștigată detașat de Irina Dumitru, urmată de Anca Uricariu (locul 2) și Ruxandra Bunea (locul 3).

Câștigătorii cursei lungi (40 km) amatori
La 40 de kilometri amatori, câștigătorul a fost Ștefan Morcov. Locul al doilea a fost obținut de Răzvan Jugănaru, iar locul al treilea, de Filip-Ilie Grigorescu.

“Le multumim tuturor participanților, partenerilor și sponsorilor pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în realizarea acestui eveniment Suntem, totuși, foarte dezamăgiți referitor la atitudinea cluburilor de ciclism din România, deoarece acestea au preferat să participe, în aceeași zi, la concursuri de amatori, cu toate că Beach Race XCO a fost creat ca eveniment internațional, acreditat de UCI, special pentru ei. Toate premiile au fost conform regulamentului Uniunii Cicliste Internaționale. Toți cicliștii amatori care au venit, au fost foarte mulțumiți de organizarea evenimentului. Dacă la acest XCO au participat peste 400 de cicliști, cu 300 mai mulți față de 2014, la anul ne dorim să dublăm numărul participanților, mai ales a celor internaționali”, declară Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Printre cei mai importanți parteneri care au facut posibilă organizarea acestei competiții internaționale sunt: Bellotto SportWare, Heineken România (Ciuc Natur Radler), Isostar Sport Nutrition, Dorna, Biciclop, Perfect Bike, Plus Communication, AutoKarma Constanța.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
„Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

„Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

C.P. Pensiile speciale sunt furt! PMP solicită eliminarea acestora

Publicat

in

De

Pensiile speciale sunt FURT din banii publici. PMP a votat împotriva pensiilor speciale pentru politicieni și a depus un proiect de lege pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor pentru veteranii de război și pentru deținuții politici.

PMP solicită eliminarea pensiilor speciale

De ce?

Pensiile speciale reprezintă o nedreptate pentru câteva milioane de români, care au muncit cinstit o viață întreagă, dar care trăiesc la bătrânețe la limita decenței. Toți cetățenii României, fără nicio excepție, trebuie să primească pensii în funcție de contribuția adusă în societate și economie.

PMP vrea să elimine toate pensiile speciale pe care politicienii le-au prevăzut în interes propriu! Militarii care au luptat în teatrele de operațiuni, veteranii de război și deținuții politici sunt singurii îndreptățiți să beneficieze de pensii speciale. NU dorim ca parlamentarii sau primarii să obțină pensii speciale!

PMP a acționat! Am contestat la Curtea Constituțională legea care oferă pensii speciale aleșilor din administrația locală și care instituie limba maghiară drept o limbă oficială a statului român.

Toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii, inclusiv atunci când vine vorba de pensii de stat.

Departament Comunicare PMP Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend