Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lista datornicilor: Cum eviți să apari pe lista publică a Fiscului aferentă trimestrului al treilea din 2020

Publicat

in

La sfârșitul lunii octombrie 2020, Fiscul o să publice lista datornicilor din trimestrul al treilea al anului. Dacă vor să evite acest lucru, companiile trebuie să facă anumite demersuri în perioada următoare – fie să-și clarifice situația cu autoritățile, fie să-și achite dările.Lista cu companiile care au datorii mari la Fisc în al treilea trimestru al anului 2020 va fi afișată online, conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice 558/2016, până la 31 octombrie. Este vorba de perioada iulie – septembrie.

Afișarea listei este o obligație legală ce trebuie îndeplinită de Fisc până la sfârșitul primei luni de după trimestrul ce tocmai s-a încheiat. Însă, înainte de publicarea listei, companiile care urmează să figureze pe ea sunt anunțate în scris până la data de 15 octombrie.

Astfel, societățile au două variante la dispoziție:

  • fie să ceară Fiscului corectarea evidențelor, în caz că sumele precizate sunt greșite (datornicul se prezintă la Fisc în termen de cinci zile de la data primirii notificării, pentru ca părțile să se pună de acord asupra datoriei reale);
  • fie să-și achite datoriile, dacă au resursele necesare la îndemână (actualizarea listei datornicilor se face în 15 zile de la achitarea integrală a creanțelor).

Așadar, pentru a evita apariția pe listă la 31 octombrie 2020, firmele trebuie să-și clarifice rapid situația în următoarele zile.

Pe lista datornicilor sunt înscrise numai persoanele juridice ale căror restanțe sunt cel puțin egale cu următoarele praguri:

  • 500.000 de lei, pentru marii contribuabili;
  • 250.000 de lei, pentru contribuabilii mijlocii;
  • 100.000 de lei, pentru celelalte categorii de debitori persoane juridice.

Lista debitorilor este publicată trimestrial în încercarea de a preveni acumularea de datorii către Fisc. Mai exact, este vorba de obligațiile fiscale pentru care s-a împlinit scadența sau termenul de plată și de diferențele de obligații fiscale principale și accesorii stabilite prin decizie de impunere (chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată).

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Din cauza Omicron, persoanele de peste 60 de ani ar trebui sa nu mai calatoreasca in strainatate – recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii

Publicat

in

Forul ONU a actualizat recomandarile pentru traficul international, in contextul variantei Omicron a SARS-CoV-2 (B.1.1.529). Potrivit OMS, informatiile preliminare arata o contagiozitate crescuta a noii variante. “Persoanele care nu se simt bine sau nu sunt vaccinate cu schema completa ori nu au dovada trecerii prin boala si care sunt intr-un pericol mai mare de a face o forma grava a bolii si de a muri, inclusiv persoanele de peste 60 de ani si cele cu comorbiditati ar trebui sfatuite sa nu calatoreasca in aceasta perioada” – afirma OMS. Cum ar putea decurge restrictiile pentru varstnici aici https://ghimpele.ro/organizatia-mondiala-a-sanatatii-recomanda-ca-batranii-nevaccinati-sa-fie-lasati-sa-calatoreasca-doar-in-anumite-conditii/

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Cercetatorii sud-africani sunt aproape siguri ca Omicron detroneaza Delta

Publicat

in

Inca nu stim insa daca disparitia variantei Delta si inscaunarea Omicron e o veste buna. Studiile clinice de pana acum arata simptome blande – intre care tuse uscata, febra, transpiratii nocturne, oboseala. Savantii sud-africani atrag insa atentia ca trebuie sa treaca cel putin patru saptamani pana se vor stabili cu certitudine anumite lucruri, cum ar fi capacitatea vaccinurilor actuale de a tine piept variantei Omicron, in ce masura anticorpii dupa trecerea prin boala sunt utili in fata Omicron, precum si alte elemente legate de cat de patogena e noua varianta. Cu alte cuvinte, cat de severe sunt formele de boala. Mai multe detalii aici https://newsin.ro/varianta-omicron-va-lua-locul-delta-inca-nu-stim-daca-e-bine-sau-rau/

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend