Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lionel Messi: “Uneori mi-ar plăcea să trec neobservat” – Cine îl ajută pe argentinian să rămână cu picioarele pe pământ

Publicat

in

Lionel Messi, câştigător de şapte ori al Balonului de Aur, a acordat un amplu interviu pentru France Football, în care a vorbit despre viaţa sa şi ce înseamnă aceste trofee. Argentinianul a recunoscut că există părți negative ale faimei sale, de care ar vrea să scape.

Messi este un mare campion. Și, ca orice mare campion, se bucură de faimă și de dragostea primită din partea fanilor săi. Argentinianul apreciază acest statut, dar recunoaște, de asemenea, că există aspecte ale vieții de vedetă care nu îl încântă prea mult.

“Sunt Lionel Messi de 34 de ani, așa că m-am obișnuit. Sunt mulțumit de tot ce am trăit, chiar dacă uneori trebuie să recunosc că mi-ar plăcea să trec neobservat pentru a mă bucura de familie fără ca oamenii să mă recunoască” – Lionel Messi, pentru France Football.

În timp ce și-a exprimat această dorință, Messi a precizat că nu este în măsură să se plângă, având în vedere toate privilegiile de care beneficiază: “Întotdeauna este plăcut să primești un compliment, un zâmbet sau să ți se ceară o fotografie. M-am obișnuit și pentru mine a devenit ceva normal. Așadar, totul este în regulă”.

Antonella Roccuzzo, rol crucial în viața lui Lionel Messi

Pentru a rămâne cu picioarele pe pământ și pentru a se bucura de o viață echilibrată, Messi se bazează pe soția Antonella. El spune că ea joacă un rol vital în viața lui și că, fără prezența ei, poate nu ar fi avut cariera pe care o are.

“Este extrem de importantă în viața mea. Nu doar pentru că este mama copiilor mei, ci și pentru că a fost alături de mine aproape de la începutul carierei mele. Mă cunoaște perfect și știe cum să se comporte cu mine, în funcție de situație. De exemplu, când sunt trist sau când nu reușesc să-mi ating obiectivele. De asemenea, ne bucurăm împreună de numeroasele momente frumoase pe care avem ocazia să le trăim. Ea este o persoană esențială pentru mine, la fel ca și cei trei copii ai mei” – Lionel Messi.

Messi reușește să meargă mai departe și să nu se lase tulburat de supărări datorită rutinei pe care o are.

“Întotdeauna mi-a plăcut rutina, ordinea, atât în viața privată, cât și în cea profesională. Este ceva care mă caracterizează încă de când eram copil. Și cred că m-a ajutat să realizez tot ceea ce am realizat până acum” – Lionel Messi.

Lionel Messi a câștigat pentru a șaptea oară Balonul de Aur (singurul jucător care a reușit această performanță), trofeu decernat luni la Théâtre du Châtelet din Paris. În clasament, argentinianul a fost urmat de polonezul Robert Lewandowski și de italianul Jorginho, în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo a ocupat doar locul șase.

Messi a câștigat Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Alexandru Rafila: săptămâna viitoare vom depăși 25.000 de cazuri

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că în cursul săptămânii viitoare ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri și s-ar putea ajunge la un prag de 28.000 de cazuri pe zi.

”Avem acum 19.000, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000. Contează și perioada de incubație a virusului, pentru că Omicron are o perioadă de 3-5.

Panta descendentă depinde de foarte multe lucruri și dacă masa de oameni, câți dintre aceștia s-au îmbolnăvit. Măsurile pe care le luăm, ca de exemplu purtarea măștii, dar purtarea ei corectă, ajută foarte mult la stoparea răspândirii. Cu cât utilizezi o mască mai bună, cu atât ești mai protejat”, a spus Alexandru Rafila, la Prima TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Scrutin legislativ anticipat, alegătorii din Portugalia ies la urne pentru o zi de vot în avans

Publicat

in

De

Alegătorii portughezi au început să iasă la urne duminică pentru o zi de vot în avans, organizată din cauza crizei sanitare, cu o săptămână înaintea unui scrutin legislativ anticipat unde socialiştii aflaţi la putere par favoriţi, relatează AFP.

Printre cei circa 315.000 de alegători care s-au înscris să voteze în avans, dar care pot face acest lucru şi duminica viitoare, se numără şi premierul în exerciţiu, socialistul Antonio Costa.

Scrutinul, convocat după respingerea bugetului pe 2022 al executivului minoritar de către foştii săi aliaţi din stânga radicală, este al treilea pe care Portugalia îl organizează în plină pandemie de COVID-19.

La fel ca vecinii săi europeni, Portugalia este afectată de varianta Omicron a coronavirusului şi înregistrează numere record de infectări zilnice, care au ajuns aproape la 60.000 vineri şi sâmbătă.

Dacă previziunile din sondaje se vor confirma, Antonio Costa ar urma să câştige alegerile, dar fără să obţină majoritatea absolută pe care şi-o doreşte, aşa cum s-a întâmplat şi în 2019.

Partidul Socialist este creditat cu aproape 38% din intenţiile de vot, comparativ cu 30% pentru principala formaţiune de opoziţie de centru-dreapta, Partidul Social-Democrat (PSD) al fostului primar al oraşului Porto, Rui Rio, conform unei analize a sondajelor de opinie realizată de Radio Renascença.

Partidul de extremă-dreapta Chega, intrat în parlament cu un deputat în 2019, ar urma să primească aproape 7% din voturi, puţin peste Blocul de Stânga şi Coaliţia dintre comunişti şi ecologişti, formaţiuni ale stângii radicale care le-au permis socialiştilor să ajungă la putere în 2015, informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend