Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lionel Messi îi sperie pe olandezi înaintea sferturilor CM 2022 Qatar: „Nu poate fi oprit”

Publicat

in

Olanda și Argentina se vor duela vineri în sferturile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, iar elevii lui Louis van Gaal au încercat să răspundă la întrebarea „Cum plănuiești să îl oprești pe Lionel Messi?”.

Lionel Messi, la CM 2022 QatarFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei de marți de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Frenkie de Jong și Virgil van Dijk, despre Lionel Messi: „Nu poate fi oprit”

Frenkie de Jong (fost coleg al lui Messi la FC Barcelona) a spus că decarul argentinian nu poate fi oprit de un singur jucător, iar Virgil van Dijk (Liverpool) a afirmat că septuplul câștigător al Balonului de Aur reprezintă un coșmar pentru orice fundaș.

„Ei bine, îl cunosc, dar nu știu cum poate fi oprit. A făcut diferența timp de 15 ani, nu există vreo variantă în care să fie oprit. De obicei face diferența și în timpul antrenamentelor. Trebuie să-l oprim împreună, ca echipă. Nu ne-am dat vreun mesaj și nici nu plănuiesc, ne vom întâlni vineri” – Frenkie de Jong despre Lionel Messi.

„Este o onoare să joc împotriva lui. Nu e vorba despre Van Dijk versus Messi, sau Olanda versus Messi. E vorba despre Olanda versus Argentina. Nimeni nu îl poate opri pe Messi de unul singur, va trebui să găsim un plan tactic eficient.

Lucrul dificil este că, atunci când atacăm, el se relaxează prin vreun colț al terenului sau ceva de genul ăsta. Trebuie să fii foarte vigilent în defensivă. Argentinienii mereu încearcă să îi paseze pe contraatac, pentru a ne face treaba dificilă” – Virgil van Dijk despre Lionel Messi.

Argentina va întâlni Olanda în sferturile de finală ale CM 2022, într-o partidă care se va disputa pe 9 decembrie, de la ora 21:00, pe Lusail Stadium.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> CM 2022: Lionel Messi, lider într-un top inedit

>> CM 2022: Reacția lui Lionel Messi, după meciul cu numărul 1000 din carieră

>> CM 2022: Messi își duce echipa în sferturile de finală / Ce adversar vor întâlni

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ministrul Apărării despre avioane de luptă solicitate de Ucraina: „Ce este imposibil astăzi va fi posibil mâine”

Publicat

in

D. Popa • HotNews.ro

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat pentru CBC că, după aprovizionarea cu tancuri moderne din Occident, Ucraina speră acum să primească avioane militare care ar putea înclina balanța războiului.

Oleksii ReznikovFoto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

Reznikov a spus că „lista lui de dorințe către Moș Crăciun” are „avioane de luptă, avioane și, probabil, rachete pentru a lovi depozitele de combustibil ale rușilor, depozitele de muniție și pe comandanții acestora”.

Occidentul a refuzat până acum să furnizeze avioane militare Ucrainei. Cu toate acestea, Reznikov a spus că și alte echipamente militare și arme inițial refuzate într-un final au fost trimise Ucrainei.

„Pentru mine, tot ceea ce este imposibil astăzi (va fi) posibil mâine”, a spus Reznikov, referindu-se la aprovizionarea cu avioane de luptă. În 20 ianuarie, președintele Volodymyr Zelenski le-a cerut aliaților să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă F-16.

Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a declarat că țara își propune să obțină 24 de avioane de luptă de la aliații săi occidentali în primul pachet militar de acest fel. Ihnat a spus că pachetul de sprijin ar trebui să includă două escadrile de luptă a câte 12 avioane de luptă fiecare.

Ihnat a spus că avioanele de luptă F-16 fabricate în SUA ar putea fi cea mai bună opțiune pentru forțele aeriene ucrainene. Până acum, SUA au refuzat să furnizeze avioane de luptă F-16 Ucrainei sau să autorizeze transferul acestora de către țări terțe.

Forțele Aeriene ale Ucrainei iau în considerare și avioane de luptă Rafale franceze și Gripen suedeze. Guvernul olandez a spus că va analiza să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16, în timp ce pentru Germania, trimiterea avioanelor de luptă în Ucraina este „exclusă”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Câți pensionari primesc indemnizaţie socială / Suma medie primită

Publicat

in

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.867 în ianuarie 2023, cu 616 persoane mai multe comparativ cu luna anterioară, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) și citate de Agerpres.

IndemnizatieFoto: Agerpres

Dintre aceştia, 1.029.805 erau pensionari din sistemul public, iar 116.062 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 423 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Bistriţa-Năsăud (de 489 lei), Maramureş (487 lei), Cluj (469 lei) şi Vrancea (469).

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti – respectiv 48.384 şi în judeţele Suceava (41.815 pensionari) şi Dolj (37.597).

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 303 de lei, valoarea cea mai mare fiind înregistrată în judeţele Ilfov (434 lei) şi Gorj (393 lei) şi în sectorul 1 din Bucureşti (379 lei).

Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori se înregistra în judeţele Iaşi (7.973 persoane), urmat de Botoşani (7.567) şi Dolj (7.517).

CNPP precizează că beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii şi indemnizaţii, cumulate, se situează sub valoarea de 1.125 de lei, încasează lunar această valoare, denumită „Indemnizaţie socială pentru pensionari”, conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend