Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LINISTE !!! Dai o petrecere şi deranjezi vecinii, PLĂTEŞTI AMENDA DE 6000 lei ! VEZI NOILE SANCŢIUNI aplicate celor care tulbură liniștea publică

Publicat

in

În curând, cei care tulbură liniștea publică în mod repetat vor avea de achitat amenzi mai mari decât în prezent, potrivit unui proiect de act normativ adoptat de curând de către deputați. Proiectul prevede, printre altele, reglementări  în ceea ce privește sancțiunile aplicate celor care își deranjează vecinii în timpul orelor de liniște.

Persoanele care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare vor fi amendați sau li se va impune să presteze ore de muncă în folosul comunității, conform unei propuneri legislative adoptate recent de Camera Deputaților.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publiceaduce, printre altele, modificări la Legea nr.61/1991 (care reglementează sancţionarea încălcărilor normelor de convieţuire socială și ale ordinii şi liniştii publice) va intra în vigoare abia după ce va fi promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Concret, proiectul legislativ aduce modificări în ceea ce privește valoarea amenzilor pentru anumite fapte care produc tulburarea liniștii publice. Totodată, prin acest proiect de act normativ se dorește adăugarea unor articole care să reglementeze sancțiunile în cazul în care anumite acțiuni vor fi repetate într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte. Astfel, cei care continuă să facă gălăgie vor fi sancționați mai dur decât prevede legislația în vigoare.

În ceea ce privește amenzile, propunerea legislativă reglementează sancționarea persoanelor care produc aceeași faptă de mai multe ori într-o zi. Mai exact, cei care își deranjează în mod repetat vecinii (asta înseamnă, conform proiectului de act normativ, „repetarea contravențiilor (…) într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte”) vor primi amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Această sancțiune se va aplica celor care deranjează în timpul orelor de liniște, respectiv între orele 22:00 și 8:00 și orele 13:00 și 14:00. Mai mult decât atât, proiectul propune ca alternativă la această amendă între 70 și 120 de ore de muncă în folosul comunității.

Tot cu o amendă mai mare (între 3.000 și 6.000 de lei) sau cu ore de muncă în folosul comunității (între 100 și 150) vor fi pedepsiți și cei care vor organiza petreceri private și care vor folosi aparaturi muzicale care pot tulbura liniștea locuitorilor (fie că petrecerile au loc în corturi, în spații neacoperite sau în alte amenajări din apropierea locuințelor sau a imobilelor cu caracter social din orașe). Și această sancțiune se aplică tot în cazul în care fapta se repetă într-un interval de 24 de ore.

Cu același gen de sancțiune va fi pedepsită și săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare sau amenințări cu acte de violență. Și de această dată, proiectul legislativ se referă la repetarea acestor acțiuni, repetare pedepsită cu o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei. Alternativa la această amendă va fi prestarea a 50 – 100 de ore de activități în folosul comunității.

Legislația în vigoare nu prevede sancționarea faptelor care se repetă pentru niciuna dintre acțiunile enumerate mai sus. În prezent, în cazul în care o persoană săvârșește aceeași faptă de mai multe ori într-o zi poate fi amendată cu aceeași sumă prevăzută în legislație pentru fapta pe care a comis-o.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Victor Ponta, intervenție virulentă în ședința online a Camerei Deputaților: Toți politicienii corupți să plătească pentru asta

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta a intervenit virulent în ședința online a Camerei Deputaților, 

„Recunosc că mi-am propus și eu să fiu la fel de ipocrit și la fel de atent ca nu cumva să mai pățesc ceva, cum sunt toți ceilalți care au vorbit înainte, să laud lupta doamnei Gorghiu, care tocmai și-a numit soțul într-o funcție de zeci de mii de euro. Să spun ce țară extraordinară, eliberată de corupție suntem. Să le facem o statuie în Parlament lui Portocală, lui Onea, nu vreți? Că trei ani de zile am stat la tribunal până când trei judecători au spus că acuzațiile la adresa mea erau niște făcături politice. Îmi vine să vomit, nu mai pot. Vreți să-i facem o statuie lui Portocală? Am înțeles că așa trebuie, să acceptăm toate abuzurile, să acceptăm că toți, toți parlamentarii sunteți corupți, dar absolut toți, că toți primarii sunt corupți și așa mai departe. Dar vreau să spun un lucru. Când pierdeți echilibru și când nu realizați că trebuie toți politicienii corupți să plătească pentru asta, dar și toți procurorii care fac dosare politice, nu vă apucă nimic la stomac când vă dați toți atât de anti-corupți? Apropo, domnul Orban nu a putut să candideze la Parlament pentru că a fost acuzat de un procuror după care a fost achitat”, a declarat Victor Ponta.

Vezi și:Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alexandru Rafila, despre pericolul de contaminare din apa mării și a piscinei: Cu cât păstrăm distanța, cu atât riscul nu există

Publicat

in

De

”Apa nu e un mod de transmitere, evident, dar sigur că dacă apropierea este prea mare și există contact direct între două persoane, atunci riscul de infecție, dacă una din ele are o boala inaparentă, asimptomatică, sigur că poate transmite boala. Dar repet, cu cât păstrăm distanța, cu atât riscul nu există. Dacă discutăm de piscine sau de apa mării în sezonul cald, discutăm despre spații deschise, nu despre spații închise”, a declarat Alexandru Rafila.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend