Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liga Militarilor Profesioniști, despre Mihai Fifor: ‘Este un partener loial și un demnitar preocupat de binele celor cărora le conducea destinele’

Avatar

Publicat

in

Liga Militarilor Profesioniști (LMP), asociație cu caracter nonguvernamental, apolitic și nonsindical, a luat ființă în anul 2010, la data de 1 iunie și a căpătat personalitate juridica la data de 7 septembrie a aceluiași an. Misiunea a vizat dintotdeauna, în mod special, crearea unui cadru propice desfășurării de acțiuni care să stimuleze activitățile profesionale, să dezvolte dorința de performanță și competitivitate, să promoveze necesitatea abordării cu seriozitate a intervențiilor de ajutorare interumană, precum și să deruleze evenimente ce pot contribui la deconectarea de la stresul cotidian pentru camarazii noștri.

De-a lungul celor 10 ani de activitate, LMP și-a îndreptat atenția asupra creșterii calității vieții camarazilor noștri de la baza ierarhiei militare și a solicitat frecvent suport și susținere Ministerului Apărării Naționale. Deși relațiile de colaborare au fost excelente cu toți miniștrii care au condus acest minister, unul, în mod cu totul special, a rămas în sufletele tuturor militarilor și în conștiința membrilor LMP ca fiind cel care s-a implicat permanent, neobosit și constant în dezvoltarea unui climat bun pentru desfășurarea activității militarilor români, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia să depășească momente dificile din viață. Este vorba de Mihai Fifor.

Senatorul Mihai Fifor este cel mai apreciat ministru în rândul celor ce au jurat să își slujească patria, dintre toți miniștrii care au asigurat șefia MApN în ultimii ani. În mandatul său, ministrul Fifor a reacționat prompt de fiecare dată când a fost solicitat și a acordat mereu sprijin pentru rezolvarea problemelor ridicate de militarii români prin intermediul LMP.

„Nu am uitat momentele tensionate prin care a trecut camaradul nostru, Cap. Sandu Constantin Marian, în vara anului 2018, atunci cand, aflat în misiune în Afganistan și fiind nevoit să lase acasă soția și o fetiță de doar 4 ani si 3 luni, foarte grav bolnavă de plămâni, a aflat ca boala copilului său s-a agravat. Soția camaradului Sandu a fost plimbată pe la câteva spitale din Capitală, fără niciun rezultat. Într-un final a fost trimisă acasa, în Morărești Jud Arges. Copilul a slabit 2300 de grame in 8 zile. Camaradul nostru era foarte îngrijorat și a decis să ne contacteze pe noi, cei din Liga Militarilor Profesionisti. Salvarea copilei a fost la un SMS distanță. Ministrul Fifor a reacționat admirabil. Deși aflat în vizită oficială, în Germania, domnul Fifor a luat legătura cu soția camaradului nostru și a acordat sprijin pentru admiterea și tratarea fetiței într-unul din spitalele bucureștene.

Domnul ministru s-a implicat mereu in mod activ pentru a acorda ajutor militarilor în nevoie. Este, probabil, de notorietate cazul militarului care risca să îi fie amputate ambele brațe în urma unui accident de mașină. Domnul Fifor a făcut o donație și a intervenit prompt, salvând viața acestui om.

Un alt camarad, cap. Marinescu, aflat în misiune în Mediterana a primit ajutor din partea domnului ministru atunci când viața fetiței sale era în pericol. Domnul Fifor a luat legatura cu camaradul nostru și l-a asigurat în mod personal că fetița sa este pe mâini bune și că se va face bine. Și așa a fost.

Domnul Fifor a demonstrat mereu, în orice situație, deschidere pentru a conlucra și a acorda sprijin militarilor, în special celor aflați la baza piramidei militare.

Din punct de vedere legislativ, în mandatul domnului Fifor, au avut loc modificări importante la Legea 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, precum și la Legea 384/2006 privind Statutul SGP. Prin aceste modificări s-au acordat militarilor din Corpul SGP drepturi notabile, similare cu cele ale cadrelor militare în activitate. Liga Militarilor Profesioniști a luptat strâns pentru fiecare prevedere și drept câștigat de militari și a regăsit în domnul ministru Fifor un partener loial, un demnitar preocupat de binele celor cărora le conducea destinele.

La 10 ani de activitate, LMP dorește să mulțumească domnului ministru, pe această cale, pentru implicare, pentru camaraderie și pentru sprijinul real acordat nouă, sprijin fără de care viața multora dintre noi ar fi fost afectată în continuare. Mulțumim, domnule ministru! Onoare și patrie!”, au precizat reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cine este noul lider al senatorilor PSD

Avatar

Publicat

in

De

Grupul PSD din Senat va fi condus, începând de miercuri, de Radu-Ștefan Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul Dăncilă. Aflat la al doilea mandat de senator, Radu-Ștefan Oprea a fost susținut de conducerea PSD pentru a prelua șefia Senatului, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu, dar a pierdut cursa internă în favoarea lui Șerban Nicolae.

Fostul lider al grupului PSD din Senat, Radu Preda, a anunţat marţi că a demisionat din PSD, după ce organizaţia de la Dolj l-a pus pe locul 11 pe lista de candidaţi a partidului pentru Camera Deputaţilor. Preda s-a înscris în PMP şi va fi candidat pentru Senat pe locul 1 din partea acestei formaţiuni politice, potrivit unui mesaj pe care l-a publicat pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Peste 7 milioane de numere au fost portate în 12 ani de la lansarea serviciului (ANCOM)

Avatar

Publicat

in

De

Peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate între reţelele din România în cei 12 ani de când a fost lansat serviciul portabilităţii, din care în acest an, s-au portat aproape 670.000 de numere de telefon, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), notează news.ro.

”De la 21 octombrie 2008 când a fost lansat serviciul portabilităţii care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-şi numărul de telefon, peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate între reţelele din România. În acest an, s-au portat aproape 670.000 de numere de telefon, peste 93% dintre ele fiind de telefonie mobilă”, arată ANCOM într-un comunicat.

În cei 12 ani de la lansarea portabilităţii, au fost portate în total 7.005.720 de numere, dintre care 6.121.287 sunt numere de telefonie mobilă şi 884.433 sunt numere de telefonie fixă.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

De la începutul acestui an până la 30 septembrie au fost portate 667.469 de numere de telefon, din care 623.077 sunt numere de telefonie mobilă şi 44.392 sunt numere de telefonie fixă.

În această perioadă, RCS&RDS a primit în reţea prin portare 266.661 de numere de telefonie mobilă, urmat de Telekom Romania Communications cu 107.830 de numere portate, Vodafone cu 95.640 de numere, Orange cu 87.790 numere şi Telekom Romania Mobile Communications cu 65.138 de numere portate.

În ceea ce priveşte telefonia fixă, RCS&RDS a primit în reţea 18.491 numere, Orange 11.152, Vodafone 9.556, GTS Telekom 2.198 şi Telekom Romania Communications 796 numere.

ANCOM a primit în anul 2020 un număr de 168 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfăşurarea procesului de portare, principalele probleme sesizate vizând termenele asociate procesului de portare, refuzul portării sau alocarea numerelor provizorii.

Utilizatorii au la dispoziţie site-ul www.portabilitate.ro, unde pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, chiar dacă a fost portat. Totodată, site-ul oferă detalii cu privire la paşii care trebuie urmaţi pentru a porta un număr de telefon, răspunsuri la întrebări care apar frecvent în situaţia portării numerelor, dar şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend