Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liga 2: Concordia Chiajna vs Unirea Slobozia 1-1 / Programul etapei a șaptea

Publicat

in

Concordia Chiajna a terminat la egalitate, joi, meciul disputat pe teren propriu, scor 1-1, împotriva echipei Unirea Slobozia, în etapa a șaptea din Liga a 2-a.

Oaspeţii au deschis scorul prin Mustaţă, în minutul 84. Pentru Concordia a înscris Marc, în minutul 90+2.

Programul etapei a șaptea:


Vineri, 17 septembrie

16:00 Petrolul Ploiești vs Ripensia Timișoara

Sâmbătă, 18 septembrie

11:00 FC Braşov vs Dunărea Călăraşi

11:00 Astra Giurgiu vs Unirea Dej

11:00 Hermannstadt vs Dacia Unirea Brăila

11:00 FC Buzău vs Metaloglobus Bucureşti

11:00 Unirea Constanţa vs Politehnica Iaşi

17:00 Politehnica Timişoara vs Csikszereda Miercurea Ciuc

Luni, 20 septembrie

16:00 Universitatea Cluj vs Viitorul Pandurii Târgu Jiu

18:00 CSA Steaua București vs CSC 1599 Şelimbăr.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck vor fi livrate în Franţa

Publicat

in

De

Franţa a comandat 50.000 de doze de medicament anti-COVID-19 de la laboratorul american Merck, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, în timp ce autorităţile sanitare europene examinează acest tratament care ar putea fi crucial în lupta împotriva epidemiei, relatează AFP.

”50.000 de doze din acest medicament vor fi livrate în Franţa începând din ultimele zile ale lunii noiembrie sau primele zile ale lunii decembrie, adică de îndată ce tratamentele părăsesc liniile de producţie”, a declarat Olivier Véran în cadrul unei audieri în Senat.

Merck, numit MSD în afara Americii de Nord pentru a face deosebirea de un omonim german, a raportat rezultate foarte încurajatoare pentru acest antiviral la începutul lunii octombrie.

Potrivit laboratorului american, care a efectuat teste pe aproape 800 de pacienţi, dar încă nu a făcut publice detaliile, medicamentul MOLNUPIRAVIR reduce la jumătate riscul de spitalizare atunci când este administrat pacienţilor care tocmai au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

Grupul a cerut autorizare pentru tratament atât de la autorităţile sanitare americane cât şi europene, acestea anunţând luni că demarează o procedură accelerată, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul Véran a reamintit însă că acest tratament nu va fi singurul răspuns la epidemie, subliniind importanţa vaccinării împotriva COVID -19.

Costul tratamentului va fi crescut a priori. Ministrul francez nu a precizat cuantumul comenzii, dar, de exemplu, Statele Unite au comandat anul acesta 1,7 milioane de doze pentru 1,2 miliarde de dolari, adică aproximativ 700 de dolari pentru fiecare doză.

”Vaccinarea, mai mult tratament antiviral, mai mulţi anticorpi monoclonali, egal cu mult mai puţin impact asupra sănătăţii”, a insistat el.

În ansamblu, ”ne-ar proteja şi (…) în cazul unui val epidemic legat de o nouă variantă, pagubele provocate în acest caz fiind încă necunoscute”, a conchis ministrul francez al Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Garda de Mediu a oprit intrarea a 45 de tone de deşeuri metalice prin vama Giurgiu

Publicat

in

De

Comisarii de mediu din cadrul Comisariatul Judeţean Giurgiu au oprit, de la începutul acestei luni, intrarea în ţară a patru transporturi cu 45 de tone de deşeuri metalice, pe motiv că documentele de intrare în ţară nu erau completate conform legislaţiei europene privind transferurile de deşeuri. Comisarii au identificat, de asemenea, o zonă din comuna Vărăşti în care se ardeau cabluri şi anvelope, controlul arătând că “incinerarea deşeurilor în acea zona este o practică”, conform news.ro.

De la începutul lunii octombrie, comisarii de mediu din Giurgiu au controlat transferul, importul, exportului şi tranzitul de deşeuri, pentru 264 de transporturi care au trecut prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

“Pentru 4 transporturi (45 t deşeuri metalice), Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Giurgiu a dispus interzicerea intrării pe teritoriul României. Menţionăm că documentele care însoţeau transporturile nu erau completate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1013/ 2006 privind transferurile de deşeuri. În acelaşi interval, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Judeţean Giurgiu au efectuat 65 de controale şi au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 211.000 lei. În două situaţii a fost notificată Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu în vederea emiterii unei notificări prealabile suspendării actului de reglementare”, au scris, pe Facebook, comisarii de mediu din Giurgiu.

Conform sursei citate, echipele de comisari au constatat nerespectarea condiţiilor impuse prin autorizaţia de mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, neanunţarea unei poluări accidentale, nerespectarea de care utilizatori a obligaţiei de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.

Garda de Mediu Giurgiu a constatat, de asemenea, că în comuna Vărăşti, satul Dobreni, o persoană fizică se ocupă cu arderea de cabluri auto şi anvelope.

“Vetrele de foc identificate în timpul controlului au indicat faptul că incinerarea deşeurilor în această zona este o practică”, mai scriu comisarii de mediu, precizând că au anunţat organele de cercetare penală cu privite la acest aspect.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend