Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liga 1: Meciurile din weekend și cine le va transmite – Sebastian Colțescu va arbitra derbiul CFR vs Farul

Publicat

in

Etapa a V-a din Liga 1 la fotbal va avea loc în perioada 13-16 august, iar primul meci al rundei va fi cel dintre Voluntari și Clinceni. Sebastian Colțescu va arbitra derbiul de vineri dintre CFR Cluj și FC Farul.

Etapa a V-a, programul anunțat de LPF:

Vineri, 13 august

Ora 18:30 / FC Voluntari vs Academica Clinceni
21:30 / CFR Cluj vs Farul Constanța

Sâmbătă, 14 august

18:30 / U Craiova 1948 vs Chindia Târgoviște
21:30 / UTA Arad vs CS U Craiova

Duminică, 15 august

18:30 / Sepsi OSK vs FC Argeș
21:30 / Rapid vs FCSB

Luni, 16 august

18:30 / Gaz Metan Mediaș vs FC Botoșani
21:30 / Dinamo vs CS Mioveni

Meciurile pot fi urmărite în direct pe LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Strategia națională pentru dezvoltarea pieței de capital din România, în transparență decizională

Publicat

in

De

Ministerul Finanțelor (MF) a elaborat, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Strategia națională pentru dezvoltarea pieței de capital din România pentru perioada 2022-2026. Proiectul a fost publicat spre consultare la rubrica Transparență Decizională.

„Scopul primordial al Strategiei a fost construcția unui set de măsuri de reglementare care să asigure un cadru coerent pentru dezvoltarea pieței de capital. Elementele de îmbunătățire cuprinse în strategie vizează facilitarea accesului la finanțare, precum și simplificarea regulilor existente și reducerea incertitudinilor juridice. Piața de capital este o alternativă bună și, sperăm noi, prin această Strategie, una mult mai accesibilă pentru asigurarea necesarului de finanțare din partea mediului privat”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Strategia a beneficiat de asistență tehnică acordatã de Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și este conturată în jurul a nouă obiective: îmbunătățirea condițiilor pentru listarea pe piața de capital; creșterea lichidității pe piața secundară; promovarea, dezvoltarea și creșterea unei piețe active a IMM-urilor; promovarea economiilor în rândul investitorilor persoane fizice; creșterea rolului investitorilor instituționali; facilitarea finanțării pe termen lung prin mecanisme de piață; susținerea digitalizãrii și a inovației financiare; susținerea dezvoltării pieței locale de capital privat (private equity) și de capital de risc (venture capital); stimularea investițiilor verzi.

Elaborarea Strategiei este pasul final, dintr-un proces de trei etape, derulate pe parcursul a doi ani. Prima etapă a constat în elaborarea de către OCDE unui raport privind caracteristicile cheie ale sectorului corporativ, accesul la finanțare și starea actuală a pieței de capital din România. Etapa a fost finalizată în februarie 2021, iar raportul de analiză a sectorului corporativ românesc a inclus și o analiză detaliată a evoluției piețelor de oferte publice primare și secundare de capital privat și a piețelor de obligațiuni corporative.

În ce-a de-a doua etapă a fost prezentat Raportul diagnostic privind problemele structurale și barierele semnificative în dezvoltarea pieței de capital din România.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Magistrații nu au avut nicio milă: Criminalul de la Onești a fost condamnat la pedeapsa maximă, 30 de ani în spatele gratiilor

Publicat

in

De

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a sechestrat și ucis doi oameni într-un apartament din Onești, județul Bacău, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Soția sa, Aurelea Moroșan, a fost condamnată al 12 ani de încbhisoare.

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, vineri, că judecătorii Tribunalului Bacău au decis ca Gheorghe Moroșan să petreacă următorii 30 de ani de închisoare pentru crimele din 2021, când a ucis doi muncitori într-un apartament din Onești, după ce inițial i-a sechestrat. Magistrații s-au pronunțat și în cazul soției sale, Aurelea Moroșan, care a fost condamnată la 12 ani de închisoare. „Pronunțarea în cazul lui Gheorghe Moroșan, criminalul de la Onești, stabilește și daune morale de 2.000.000 euro”, a spus avocatul Cuculis, scrie Mediafax.

Citește și: Detalii terifiante date de tatăl unui bebeluș ucis de medicul de la Polizu: Copilul a fost găsit într-o caserolă capac, băgată în sac

Gheorghe Moroșan a fost condamnat la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat și la 10 zece ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și la alți 10 ani la pedeapsa pentru aceeași infracțiune. De asemenea, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi linştii publice.

Prin contopirea pedepselor, Morpșan Gherghe a fost condmnat la pedeapsa cea mai grea, de 30 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 7 ani și 4 luni închisoare, inculpatul având de executat în final pedeapsa principală rezultantă de 37 de ani și 4 luni închisoare. Pedeapsa a fost redusă însă la maximul general al pedepsei închisorii prevazut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare.

Decizia magistraților poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi cu un cuţit pe 1 martie 2021 de către suspectul Gheorghe Moroşan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

Iniţial, agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri cu agresorul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend