Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Liderul PNL, Ludovic Orban, ieșire în forță: ‘Oricine împiedică derularea procedurii aferente moțiunii de cenzură încalcă Constituția’

Publicat

in

Ludovic Orban, lider PNL și președinte al Camerei Deputaților, a fost invitatul lui Silviu Mănăstire în ediția de miercuri seară a emisiunii „Dosar de politician”, unde a explicat că oricine împiedică derularea procedurii aferente moțiunii de cenzură încalcă principiul constituțional al statului de drept, deci „afectează democrația”.

„Ei trebuie să se hotărască. Sâmbătă, duminică, luni, marți m-au acuzat că grăbesc moțiunea, iar acum, în penibilul conflict juridic între Guvern și Parlament în care nu există niciun conflict juridic, în Parlament, în cuprinsul acelui document mă acuză că am întârziat comunicarea moțiunii către Guvern, trebuie să se hotărască. Eu sunt un om care gândesc fiecare decizie pe care o iau într-o funcție publică. Am studiat toate prevederile constituționale, regulamentare, toate deciziile Curții Constituționale de-a lungul diferitelor spețe și lucrurile sunt foarte clare. Oricine împiedică derularea procedurii aferente moțiunii de cenzură încalcă Constituția și, atenție, o gravitate fără precedent, încalcă principiul constituțional al statului de drept, adică afectează democrația, și este normal să fie așa”, a declarat liderul liberalilor.

Ludovic Orban a amintit că, conform Constituției, Parlamentul este organul reprezentativ al poporului român și are dreptul să pună capăt activității unui Guvern rămas fără o majoritate parlamentară care să îl susțină.

„Practic, Parlamentul, care este organul reprezentativ al poporului român în conformitate cu prevederile Constituției, este cel care învestește guverne în numele poporului pe care îl reprezintă. În momentul în care cineva încearcă să blocheze procedural, profitând de o majoritate în Birourile permanente reunite sau în alte structuri, practic împiedică Parlamentul să își exercite dreptul de cenzurare a activității guvernamentale și să pună punct, dacă există o majoritate parlamentară care nu mai sprijină Guvernul respectiv, activității unui Guvern care nu mai beneficiază de legitimitate pentru că nu mai are sprijin în majoritatea parlamentară”, a adăugat fostul premier, conform b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Virgil Popescu: ‘Ne vom asigura și vom pune în lege, obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități’

Publicat

in

De

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat marți, pentru B1 TV, că toate facturile calculate greșit vor fi refăcute. Furnizorii s-au angajat să nu emită penalități pentru cei care nu au plătit facturile respective și nici să nu recurgă la debranșări. Popescu a mai spus că statul va avea grijă ca furnizorii să se țină de cuvânt. Ministrul a mai afirmat că românii care au plătit deja facturile incorect calculate vor primi diferența de bani înapoi și a explicat cum se va întâmpla acest lucru.

Popescu susține că nu vor exista debranșări sau penalități pentru cei care nu au plătit facturile greșite

„Azi, la întâlnirea pe care am avut-o la Guvern cu premierul, secretarul general, producătorii, furnizorii, Consiliul Concurenței, ANRE, am ieșit toți și furnizorii au promis clar că nu vor percepe absolut nicio penalitate și nu vor abuza să facă debranșări. Noi ne vom asigura că acest lucru se întâmplă și acest lucru se va întâmpla și într-o perspectivă viitoare dacă vom mai avea această situație. Eu sper ca ăsta să fi fost un episod care nu se va mai întâmpla.

Modificările pe care le vom face săptămâna viitoare sunt gândite să nu se mai modifice substanțial soft-ul, ci să fie updatat foarte repede. Ne vom asigura și vom pune în lege, vom modifica prin OUG, obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități asta nu doar pentru acele facturi neapărat, ci pentru toate facturile care au fost sau vor fi întocmite”, a declarat ministrul Popescu.

Cei care au plătit facturile incorect calculate vor primi diferența de bani înapoi

„Pentru orice divergență între un clienți și furnizor pe o sumă de rambursat, clientul notifică furnizorul și dacă suma e mai mică de 100 de lei, se recuperează în factura următoare, dacă e mai mare de 100 de lei, furnizorul are obligația în cinci zile să returneze banii. Dacă factura vine imediat refăcută, vorbim de o diferență între factura eronată și cea finală, diferența, dacă rămâne, se supune aceleiași reglementări. Deci nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați”, a mai declarat ministrul Energiei, pentru B1 TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Fair-play-ul lipsește în Coaliție? Florin Cîțu: ‘Mă așteptam să fie fair-play. Nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliție’

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine că şi lui i-ar fi uşor să propună pe Facebook măsuri irealizabile şi apoi, după şedinţa coaliţiei, să spună că nu se poate pentru că nu sunt de acord partenerii de coaliţie.

Florin Cîţu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că este nemulţumit de modul în care se comunică măsurile din coaliţie.

”E foarte uşor să vin şi eu să scriu pe Facebook că vă propunem să creştem pensiile cu 60 % sau cu 80 %. Mă duc în coaliţie, nu se poate, bineînţeles, şi apoi să spun nu vrea partenerul de coaliţie. Aş vrea mai mult fair-play, să vorbim în coaliţie, nu înainte de coaliţie, să aruncăm tot felul de mesaje pe surse sau prin comunicatori”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a precizat că partidele trebuie să comunice altfel pentru că nu sunt în campanie electorală.  

”Este o coaliţie şi este un compromis. Mă aşteptam să fie fair-play”, a mai afirmat Cîţu, precizând că nu vrea atacuri din partea liberalilor la adresa partenerilor.

”Eu sunt cel care le-am spus colegilor mei din Guvern să comunice elegant, nu vreau o comunicare care să pună în pericol stabilitatea acestei coaliţii. Este nevoie să avem această coaliţie în acest moment, să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca Partidul Naţional Liberal să fie cel care aruncă în aer această coaliţie. De aceea nu vedeţi membrii guvernului din Partidul Naţional Liberal să iasă la atac, nu-i vedeţi să atace preşedintele Partidul Social Democrat”, a adăugat Cîţu.

 Liderul PNL a mai precizat că liberalii trebuie să susţină măurile liberale din Programul de guvernare, dar şi să arate că sunt un partener cu care se poate lucra, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend