Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liderul Cartel Alfa: prin șomajul tehnic, salariile bugetarilor vor fi tăiate cu cel puțin 35%

Avatar

Publicat

in

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, susține că măsura șomajului tehnic pentru bugetari, care va fi implementată de către Guvern va conduce la o scădere cu cel puțin 35% a salariilor bugetarilor. Hossu consideră că, în viitor, Guvernul pregătește și alte măsuri de austeritate mult mai grave și se teme de o reducere drastică a personalului din sistemul bugetar.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

”Faptul că se pregătesc aceste măsuri și faptul că se dorește a se da de înțeles că instituțiile publice funcționează și jumătate din personal, nouă ne lasă de înțeles faptul că în viitor se pregătesc măsuri de austeritate drastice.

Cel puțin aparent sunt categorii întregi care sunt excluse și care nu vor conduce decât la mărirea crizei Covid-19. Dau un exemplu: medicii veterinari, care astăzi participă la testări. Pe de altă parte, veterinarii au un rol esențial în producerea sistemului alimentar, asta pentru că ei securizează produsele alimentare. De aceea, criza coronavirusului ar putea fi dublată de o criză alimentară.

Dacă se practică  același mecanism luându-se în considerare salariul de încadrare și se coroborează cu această prevedere 75% din  salariu mediu brut, atunci scăderea salariilor în sistemul bugetar va fi de cel puțin 35%, în anumite cazuri și mai mult de 35%.”, a spus Bogdan Hossu, la Realitatea Plus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Eusebio Sacristan, fostul jucător al Barcelonei, a părăsit secţia de terapie intensivă

Avatar

Publicat

in

De

Eusebio Sacristan, fostul fotbalist al naţionalei Spaniei, cunoscut mai ales din perioada când a jucat la FC Barcelona, a părăsit secţia de terapie intensivă a spitalului din oraşul Valladolid în care a fost operat la cap în urma căzăturii suferite pe scările unui hotel în ziua de 30 decembrie, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Eusebio Sacristan, care are 56 de ani, a fost operat în ultima zi a anului trecut pentru a îmbunătăţi presiunea intracraniană provocată de un cheag, ca urmare a căzăturii suferite. Fostul mijlocaş a fost nouă zile în comă indusă.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Potrivit unui comunicat al fundaţiei care-i poartă numele, Eusebio va începe a doua parte a procesului de recuperare, rămânând internat într-o unitate spitalicească, în speranţa că se va putea întoarce la viaţa pe care a dus-o înaintea accidentului.

Fostul internaţional spaniol, cu 15 selecţii, Eusebio şi-a început şi şi-a încheiat cariera la Real Valladolid. Jucătorul lui Johan Cruyff la FC Barcelona între 1988 şi 1995, el a mai evoluat la Atletico Madrid şi Celta Vigo.

Eusebio a adunat 543 de meciuri în La Liga, fiind pe locul 3 la acest capitol, după Andoni Zubizarreta şi Raul Gonzalez. Ca antrenor, el le-a pregătit pe Celta Vigo, echipa secundă a Barcelonei, Real Sociedad şi Girona.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Facultatea de Jurnalism din București a lansat Biblioteca Virtuală: ‘Suntem convinși că acest demers va completa proiectele de digitalizare’

Avatar

Publicat

in

De

În scopul desfășurării optime a procesului de învățământ online și respectând cerințele legale referitoare la drepturile de autor, din luna ianuarie a acestui an Biblioteca Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, filială a Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”, cu suportul logistic și tehnic al facultății, a început digitizarea fondului de documente, acestea regăsindu-se pe platforma Microsoft Office 365, pusă la dispoziție și administrată de către Universitatea din București.

Primele resurse bibliografice sunt cele aferente disciplinelor corespunzătoare primului semestru al anului universitar, documente indispensabile pentru pregătirea studenților în vederea susținerii examenelor din sesiunea imediat următoare. Treptat, după o schemă de priorități stabilită de către cadrele didactice ale facultății și organizate după principiile științei biblioteconomice, colecțiile vor fi completate cu toate documentele.

Accesul la această platformă se realizează pe baza contului instituțional al utilizatorilor și a permisului emis de către Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”.

Decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat: “Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învățământului universitar. Actuala criză trebuie privită și ca o oportunitate de reducere a birocrației în facultate: în contextul pandemiei, când activitatea de predare și evaluare a trecut în online, înscrierea la examenele de admitere și de finalizare a studiilor se realizează fără cozi și fără dosare cu șină, am eliminat ștampila din dosarul de practică profesională a studenților, iar acum, profesorii și studenții FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital. Salut efortul colegilor IT ai Universității din București, mulțumesc Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” și bibliotecarelor facultății pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambițios. Studenții FJSC au acces de la distanță la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnaliști și specialiști în comunicare.”

”Considerăm că această inițiativă vine într-un moment salutar și suntem convinși că acest demers va completa fericit proiectele de digitalizare derulate de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, afirmă conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, directorul general al acestei prestigioase instituții.

În primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, aceștia efectuând mai mult de 1650 de vizite pe site.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: ‘Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu’

Detalii tehnice suplimentare referitoare la accesul pe platforma bibliotecii digitale se găsesc pe site-ul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, http://www.fjsc.unibuc.ro/ și pe paginile de Facebook ale facultății, https://www.facebook.com/fjsc20, respectiv a bibliotecii, https://www.facebook.com/Biblioteca-FJSC-725655874458555.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend