Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lider PNL, ieşire nervoasă după decizia ÎCCJ: ‘În loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să îşi prezinte demisia’

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), este de părere că secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat ar trebui să îşi dea demisia din funcţie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul acestuia şi a anulat definitiv carantina de 72 de ore impusă la Timişoara în 22 martie.

“Carantina de trei zile impusă de Raed Arafat la Timişoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiţia a făcut dreptate, iar acum, când există o sentinţă definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să îşi prezinte demisia. Spun din fericire pentru că acest succes obţinut în instanţă poate fi baza unui proces în care toţi operatorii economici afectaţi cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute şi pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor”, a scris Nica, pe Facebook.

Liderul Consiliului Judeţean Timiş a adăugat că gestionarea pandemiei nu se poate face eficient prin decizii iraţionale.

“Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraţionale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri şi se dau ordine prin spatele autorităţilor competente sau împotriva oamenilor. Am atras atenţia de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos şi situaţia din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi secretarulul de stat Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităţilor fără să îl informeze pe premierul Florin Cîţu şi fără să ţină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare şi de profesionalism, cei doi au plătit cu funcţia. Întrebarea este cum şi dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timişoarei”, a mai scris Nica.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat la decizia Curţii de Apel Bucureşti care declarase ilegal ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timişoara, în 22 martie. Decizia instanţei, care este una definitivă, nu mai afectează Timişoara, care nu se mai află în carantină.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de HFPA până ce aceasta va aplica reforme semnificative

Avatar

Publicat

in

De

Actriţa Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), organizaţia care acordă Globurile de Aur, până ce aceasta va aplica reforme semnificative.

Într-un comunicat transmis Variety, Johansson a dezvăluit că ea s-a îndepărtat de conferinţele de presă ale HFPA din cauza „întrebărilor şi remarcilor sexiste” şi crede că industria ar trebui să se distanţeze de organizaţie până ce vor fi implementate alte reforme.

„Ca actor care promovează un film, este aşteptat să participi la sezonul premiilor prin prezenţa la conferinţe de presă şi la ceremonii. În trecut, asta a însemnat deseori să înfrunt întrebări şi remarci sexiste din partea anumitor membri HFPA care frizau hărţuirea sexuală. Acesta este motivul pentru care eu, mulţi ani, am refuzat să particip la conferinţele lor”, a scris actriţa.

Ea a adăugat: „HFPA este o organizaţie care a fost legitimată de unii ca Harvey Weinstein pentru a avea amploare în vederea recunoaşterii din partea Academiei şi a industriei. Până ce nu va exista o reformă fundamentală în organizaţie, cred că este momentul să facem un pas înapoi de la HFPA şi să ne concentrăm pe importanţa şi puterea unităţii în sindicatele noastre şi în industrie ca întreg”.

Reprezentanţii Amazon Studios au emis de asemenea un comunicat în care aduc critici similare Netflix, Time’s Up şi ale altora cu privire la recentul plan de reformare al HFPA.

Planul aprobat joi include măsuri de creştere a numărului persoanelor de culoare în rândul membrilor Asociaţiei şi restricţii cu privire la primirea e cadouri şi plăţi pentru munca membrilor în comitete.

Amazon Studios a transmis că aşteaptă o schimbare semnificativă înainte de a relua colaborarea cu HFPA. „Nu am mai lucrat cu HFPA de când au fost exprimate aceste probleme, aşteptăm o soluţionare sinceră şi semnificativă înainte de a merge mai departe”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywod nu au răspuns solicitării de a comenta.

Vineri, un grup de peste 100 de publicişti şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la revizuirea HFPA. Ei au spus că vor evita evenimentele Asociaţiei, inclusiv conferinţele de presă, până ce va fi făcut lumină în cazul acesteia.

Ted Sarandos, CEO Netflix, a transmis într-o scrisoare destinată conducerii HFPA: „Nu credem că aceste noi politici propuse vor face faţă provocărilor privind diversitatea şi incluziunea din HFPA sau lipsei de standarde clare pentru cum ar trebui să opereze membrii organizaţiei. Aşadar, vom opri orice activitate cu organizaţia dumneavoastră până ce vor fi făcute schimbări mai importante”.

Preşedintele HFPA, Ali Sar, i-a răspuns tot în scris: „Asociaţia a preţuit mereu relaţia cu Netflix. Ascultăm îngrijorările dumneavoastră legat de schimbările pe care Asociaţia noastră trebuie să le facă şi vreau să vă asigur că lucrăm cu stăruinţă la ele”.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood se află în centrul atenţiei după ce, în luna februarie, o anchetă Los Angeles Tims a dezvăluit că în rândul membrilor ei nu a existat nicio persoană de culoare timp de mai mult de două decenii. Articolul respectiv a detaliat şi faptul că organizaţia a plătit sume mari membrilor pentru a face parte din comitete şi pentru a accepta călătorii de lux. În luna aprilie, o altă problemă a apărut – fostul preşedinte Phil Berk, membru al asociaţiei, a trimis un e-mail colegilor lui cu un articol în care Black Lives Matter era descrisă drept „mişcare de ură”. Berk a fost ulterior dat afară din HFPA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Report de milioane de euro la Joker și Loto 6/49

Avatar

Publicat

in

De

Un report de peste 26,98 milioane lei (peste 5,47 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în cadrul extragerilor loto care au loc duminică, iar la Loto 6/49, categoria I, este în joc o sumă de peste 11 milioane lei (peste 2,24 milioane de euro), informează Loteria Română.

La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 1,31 milioane lei (peste 267.700 de euro), iar la Noroc Plus se înregistrează un report cumulat de peste 43.200 de lei.

Potrivit sursei citate, la Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 880.200 de lei (peste 178.600 de euro), iar la categoria a II-a, la acelaşi joc, reportul este de peste 53.500 de lei (peste 10.800 de euro).

La Super Noroc este în joc la categoria I un report în valoare de peste 83.400 de lei (aproximativ 17.000 de euro) iar la categoria a II-a se înregistrează un report în valoare de peste 28.700 de lei.

Duminică, 9 mai, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 6 mai, Loteria Română a acordat 19.200 de câştiguri în valoare totală de peste 1 milion de lei.

La tragerea Joker de joi, 6 mai, la categoria a II-a s-a înregistrat un câştig în valoare de 329.410 lei. Biletul norocos a fost jucat în Târgu Jiu şi a fost completat cu o varianta simpla la Joker şi o varianta la Noroc Plus, conform agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend