Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Liberalii susțin societatea civilă și femeile

Avatar

Publicat

in

Suntem în plină campanie electorală deși legea nu i-a dat incă startul. Declarațiile politice sunt tot mai multe și mai colorate, promisiunile au început să curgă iar vechii politicieni par a vrea să stea în umbra unor personaje ceva mai noi sau care nu au fost atât de vizibile în viața politică. Liberalii de exemplu susțin că de data acesta, pentru poziția de consilier local promovează oameni noi, veniți din societatea civilă și femei. Femei liberale în mod  evident, dar  într-un procent mulțumitor. Candidatul PNL pentru fotoliul de primar, Narcis Sofianu, spune că 30 % din locurile eligibile vor fi oferite femeilor liberale pe care deja a început să le promoveze chiar dacă nu are nicio siguranță că vor fi sau nu pe lista candidaților. Așa s-a întâmplat și cu Dorina Stanciu, care, în calitate  de președinte al Organizației Pensionarilor din Argeș are ca prioritate promovarea unor programe destinate persoanelor aflate la pensie. Liberala Dorina Stanciu contesta activitatea cluburilor pensionarilor din Pitești și spune că în astfel de cluburi nu ar trebui să se joace doar table și să se danseze ci că, pentru pensionari, ar fi mult mai indicate campaniile de informare. Stanciu, care ar vrea un post de consilier local, spune că sunt necesare programele de voluntariat în cazul pensionarilor și programele de întrajutorare. Toate bune și  frumoase mai ales că studiile au demonstrat că în cazul bătranilor cel mai greu de suportat este sentimentul de inutilitate de care suferă aceștia după ce se retrag din activitate. Numai că la nivelul societății argeșene mentalitatea face ca oamenii să nu fie orientați către acțiuni de voluntariat. Ba se poate spune că voluntariatul este aproape necunoscut în rândul piteștenilor și prin urmare bunele intenții ar putea deveni vorbe goale fără un program bine construit de promovare a voluntariatului și implicării în viața cetății. Cum ar fi și câți pensionari din Pitești ar fi dispuși să îngrijească copii? Căci acesta ar fi unul dintre programele promovate. Președinta Oraganizației de Pensionari Argeș, Dorina Stanciu, recunoaște că până acum nu au putut fi dezvoltate programe în rândul organizațiilor locale din cauza dezbinării de care dau dovada și care va fi cu greu înlăturată având în vedere că tot mai mult, la nivelul întregii societăți, se manifestă o tendință dăunătoate dar tot mai accentuată de individualism. La toate acestea se adaugă lipsa informării, toleranța scăzută a societății și sărăcia, care fac din pensionarul argeșean o persoană vulnerabilă și fără perspective. Și lucrurile vor rămâne neschimbate dacă în modificarea lor nu intervine întreaga societate pe lângă voința politică.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Stare de urgență până în luna mai! Iată ce țară recurge la această măsură drastică

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul extraordinar de miniștri din această duminică a aprobat o nouă stare de alarmă pentru toată Spania cu o durată de 15 zile, deși intenția este ca aceasta să poată fi prelungită pentru următoarele șase luni, până pe 9 mai, dacă Congresul o susține. Textul marchează o acoperire obligatorie pentru întreaga țară de la unsprezece noaptea la șase dimineața. Pe lângă închiderea nopții, se stabilește restricția adunărilor sociale pentru întreaga Spanie la 6 persoane. Comunităților li se oferă, de asemenea, posibilitatea de a restricționa intrarea și ieșirea de pe teritoriul lor, cu excepția unor motive justificate, dar este o decizie care rămâne în mâinile președinților lor. Acest lucru permite, de exemplu, ca comunitățile să poată închide dacă au o autonomie de frontieră foarte afectată, lucru care a fost ridicat cu o anumită ocazie în cele din apropierea Madridului, dar care până acum nu a putut fi făcut. Guvernul intenționează să extindă toate măsurile timp de șase luni, inclusiv starea de acoperire, deși totul este deschis. Dar, în orice caz, din punct de vedere politic, principala responsabilitate pentru decizii revine președinților regionali.

Citeşte şi:

Adio petreceri de Crăciun! Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi’

Medicul Cristian Oancea, avertisment dur: ‘Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri’

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ”Este extrem de greu de administrat Ilfovul, este un județ aparte, nu poate fi comparat cu niciun alt județ”

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul României, Ludovic Orban a transmis, duminică, un mesaj de colaborare şi de susţinere a proiectelor din Ilfov, cu ocazia participării la ceremonia de constituire a Consiliului Judeţean.

„Vreau să transmit un mesaj foarte clar de colaborare, de dialog, de parteneriat şi de susţinere a proiectelor importante pentru judeţul Ilfov. Este extrem de greu de administrat Ilfovul, este un judeţ aparte, nu poate fi comparat cu niciun alt judeţ, este aproape Bucureştiul, cu o problematică foarte complexă, cu aşteptări ale oamenilor care sunt relativ diferite, de la zonă la zonă”, a afirmat prim-ministrul.

El a precizat că la parteneriatul dintre Consiliul Judeţean şi Guvern ar adăuga şi Primăria Capitalei – Consiliul General, deoarece foarte multe dintre problemele Bucureştiului sunt şi ale Ilfovului şi invers şi trebuie rezolvate prin colaborarea cu CJ şi cu primăriile din judeţ.

„Sunt convins că proiectele şi programele pe care le-aţi prezentat în campania electorală vor deveni realitate. În ceea ce mă priveşte pe mine, ca premier, pot spune că o să privilegiez Ilfovul, n-am ce face ca locuitor al Ilfovului şi, de asemenea, oricând va fi necesar, vom participa la proiecte, programe, tripartite – judeţul Ilfov, municipiul Bucureşti şi Guvernul României”, a susţinut Orban, informează agerpres.ro

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend