Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Liberalii şi reforma Parlamentului

Avatar

Publicat

in

Imaginea proastă pe care o are Parlamentul în rândul populaţiei necesită o reformare a acestei instituţii- aşa şi-a început discursul vicpreşedintele PNL, deputatul Mihai Voicu, prezent la Piteşti pentru o serie de manifestări cu caracter electoral.

Ca urmare, liberalii au în plan un proiect de reformă a Parlamentului care ar putea deveni realitate doar dacă PNL câştigă majoritatea absolută.

Vicepreşedintele liberal, Mihai Voicu este de părere că imaginea Parlamentului a fost năruită nu numai de prea desele scandaluri de corupţie cu care s-a confruntat instituţia ci şi de comportanmentul cotidian al parlamentarilor, de felul în care se raportează aceştia la activitatea parlamentară, alegând fie să doarmă, fie să absenteze din Parlament. Ca urmare, proiectul de reformă pe care liberalii susţin că l-au pus la punct, se desfăşoară pe 3 mari direcţii –prezenţa parlamentarilor, transparenţa votului şi coerenţa procesului legislativ.  Liberalii au în plan adoptarea programului după care funcţionează Parlamentul European, cu săptămâni alternative de lucru în plen, în comisii şi în teritoriu şi nu în zilele aceleaşi săptămâni să fie comasate  toate aceste activităţi, în aşa fel încât parlamentarul să lucreze în Parlament doar o zi pe săptămână . Şi prezenţa parlamentarilor va trebui verificată şi la începutul şi la sfârşitul programului, semn că alesul are tendinţa de a fura până şi timpul de lucru . În plus, absenţele nu vor mai putea fi motivate, aşa cum se întâmplă acum , câţnd Biroul Permanent al Camerei poate motive absenţele parlamentarilor. Proiectul liberal exclude şi votul secret iar dacă deja vi se pare că vom avea un Parlament curat şi parlamentari demin de statutul pe care li-l oferim, ar fi bine să vă  mai temperaţi. Un astfel de proiect nu poate deveni obligatoriu decat dacă este votat de două treimi din numărul total al membrilor Parlamentului, întrucât este vorba despre o lege organică. Acest lucru este practic imposibil căci proiectul conţine şi reducerea indemnizaţiilor parlamentarilor chiulangii ori este mai mult decât greu de crezut că ar vota o asemnea schimbare. Dar afirmaţiile deputatului liberal Mihai Voicu demonstrează că în campanie se poate promite orice.

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Radu Cristescu îi atacă extrem de dur pe Raed Arafat și pe Vlad Voiculescu: ‘Pe ascuns, noaptea, ca hoții și idioții. Bată-v-ar Dumnezeu să vă bată, păgânilor și sălbaticilor’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul PSD Radu Cristescu îi avetizează pe șeful DSU Raed Arafat și pe ministrul Sănătații Vlad Voiculescu, ”românii îi vor lua în furci pe acești idioți criminali, care scuipă pe sănătatea, viața și demnitatea umană!”.

”Opriți sălbăticia nazistoidă din spitale!

Sălbăticia șocantă de la Spitalul Foișor arată încă o dată ce sub-oameni animalizați conduc România.

Arafat și Voiculescu, cei doi vătafi-fuhreri ai sistemului medical, tratează spitalele ca pe niște lagăre de concentrare naziste.

Peste noapte, cei doi călăi în costum aruncă afară bolnavii operați, ca să elibereze astfel paturile pentru aberantele lor planuri anti-pandemice, clocite în mințile bolnave ale cretinilor liberalo-useriști. Pe ascuns, noaptea, ca hoții și idioții!

Bată-v-ar Dumnezeu să vă bată, păgânilor și sălbaticilor, nici măcar înainte de Paști nu vă opriți din idioțeniile voastre criminale!

Aceste animale sălbatice în costum trebuie să plece imediat din funcții! Altfel, românii îi vor lua în furci pe acești idioți criminali, care scuipă pe sănătatea, viața și demnitatea umană!”, a scris Radu Cristescu pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Scandalos! USR PLUS îl acoperă pe Vlad Voiculescu în cazul incidentului de la Spitalului Foișor: ‘Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși’

Avatar

Publicat

in

De

USR PLUS consideră că directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi, pentru că sunt vinovaţi de modul „inacceptabil” în care a fost gestionat transferul pacienţilor.

„Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie să plece! Modul în care a fost gestionat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor este inacceptabil. Managerul spitalului a blocat formalităţile pentru transformarea Spitalului Foişor în spital COVID-19 şi prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienţilor. Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi. Spitalul Foişor aparţine de Primăria Bucureşti, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă şi acum de oamenii numiţi fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea”, transmite USR PLUS.

Potrivit sursei citate, consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei încă de anul trecut, iar rezultatul este că aceste spitale sunt „conduse dezastruos”, „sunt pline de cazuri de corupţie, furt din bani publici”.

„Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiţi de doamna Gabriela Firea şi reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcţiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuţiile prevăzute în protocolul preelectoral care permit începerea reformei”, precizează USR PLUS.

„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB şi efectuarea de concursuri corecte, transparente şi accesibile tuturor pentru funcţiile de conducere a spitalelor care aparţin de Primăria Bucureşti”, a declarat Horia Tomescu.

USR PLUS menţionează că oamenii puşi de Gabriela Firea, „fie din incompetenţă, fie din rea voinţă”, vor continua „dezastrul din sistem”.

„Costurile amânării în continuare a reformei sunt plătite în primul rând de pacienţii vulnerabili. Lucrul acesta este inacceptabil. Cerem, aşadar, de urgenţă, primarului general al Capitalei Nicuşor Dan: demiterea directorului Spitalului Foişor, demiterea directorului ASSMB, deblocarea reformelor în spitalele care aparţin de Primăria Bucureşti prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma”, se mai arată în comunicat, notează agerpres.ro

Citește și: 

Ordinul privind evacuarea Spitalului Foișor a fost avizat de Vlad Voiculescu! (document)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend