Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liberalii recunosc care este marea lor problemă pentru turul II al alegerilor prezidențiale

Publicat

in

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat joi, în conferinţă de presă, că președintele Klaus Iohannis nu va avea probleme în a-și asigura al doilea mandat, dar singura problemă va fi prezența la vot pentru că există un curent de demobilizare, oamenii considerând că Iohannis este câștigător sigur.

Citește și: VIDEO Gest fără precedent la Guvern: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit în conferință de presă cu un mesaj-protest

„Vom opta între două persoane şi între două direcţii diferite pentru România. Pentru orice om care urmăreşte scena politică din România, fără să facem calificări privind-o pe doamna Dăncilă, cred că este evident că dl Klaus Iohannis este, de departe, cel mai potrivit să fie ales în continuare în funcţia de preşedinte al României şi să reprezinte, aşa cum a făcut şi până acum, România, cu demnitate, în exterior, să susţină o direcţie bună de dezvoltare a acestei ţări şi politici publice care generează modernizarea ţării”, a afirmat Ilie Bolojan. 

Liderul PNL Bihor a precizat cele două direcţii majore, reprezentate de cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, în turul doi: România care se modernizează şi România care rămâne în urmă. 

Pe de o parte, a spus el, candidatul Klaus Iohannis a definit ce înseamnă România care se modernizează, România normală, în care garanţia îndreptării spre prosperitate este apartenenţa la Uniunea Europeană ce garantează accesul la pieţe economice, o politică externă suprapusă peste politica UE, cu o politică de securitate bazată pe parteneriatul cu SUA şi pe apartenenţa militară la blocul NATO, care susţine întărirea armatei europene, dar nu în afara NATO, cu relaţii civilizate cu toţi vecinii. 

„Acesta este drumul pe care România ar trebui să-l urmeze pentru a recupera cât mai rapid întârzierile pe care le avem”, a subliniat Bolojan. 

De cealaltă parte, candidatul Viorica Dăncilă reprezintă, a precizat Bolojan, România care rămâne în urmă. 

„La 30 de ani de la Revoluţie, beneficiem de o energie cinetică începută cu votul de la europarlamentare, plus referendumul, prin care şase milioane de români au arătat că vor o justiţie normală în ţară. Vin alegerile prezidenţiale, urmează localele şi parlamentarele, ocazie ca această energie a modernizării să depăşească o zonă critică şi, într-adevăr, să se creeze condiţiile pentru ca România să scape de balastul rămas din regimul comunist. Este o realitate că PSD a guvernat peste 20 de ani din aceşti 30 de ani în România şi că, indiferent cât ar dori liderii lui să spună altceva, este partidul care are încorporate cele mai multe din tarele comunismului”, a declarat Ilie Bolojan. 

Liderul PNL Bihor a enumerat aceste tare ca fiind: sistemul de pile şi relaţii de la PCR (favorizând nepotismul şi incompetenţa), preluarea instituţiilor în proprietatea partidului, credinţa că oamenii partidului sunt deasupra legii (tendinţe de modificări ale legilor în beneficiul infractorilor), statul umflat (care consumă resurse în defavoarea investiţiilor), preluarea minciunii şi a fricii, ca instrumente de conducere. 

„Doamna Viorica Dăncilă, creaţia lui Liviu Dragnea, este exponent al acestui sistem. Şi cred că oamenii tineri, care înţeleg încotro trebuie să meargă România, sunt conştienţi că votul de duminică este forţa cu care ei pot să arunce acest balast peste bord. Este o ocazie foarte importantă ca să aducem moştenirea comunistă acolo unde îi este locul, la un procent cât mai mic. Iar România, fără PSD, să scape de acest balast şi să existe condiţiile modernizării. Asta este, de fapt, esenţa votului de duminică: votul prin care România poate să scape de PSD,” a declarat Bolojan. 

El a mai adăugat că electorii nu trebuie să considere că este de la sine înţeleasă câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis. 

„Da, este o premisă foarte de clară de la care pornim. Dar nu e totuna câţi oameni se vor prezenta la vot. Pentru că noi credem că nu votul în sine este o problemă, ci prezenţa la vot şi ideea că oricum Iohannis va câştiga. Forţa votului este în mâinile oamenilor şi fac apel la toţi concetăţenii noştri să participe la vot şi să voteze pentru România care se modernizează, pentru România normală şi, bineînţeles, pentru România fără PSD. Deci un vot raţional pentru Klaus Iohannis”, a conchis Bolojan. 

Preşedintele PNL Oradea, Florin Birta, viceprimar al municipiului, a declarat că, în urma numeroaselor întâlniri cu cetăţenii, feedback-ul a fost unul pozitiv pentru candidatul PNL la prezidenţiale, dar a subliniat că prezenţa la vot este importantă. 

Viceprimarul Mircea Mălan a afirmat că impresia pe care şi-a făcut-o în campanie este că „oamenii simt o nevoie pronunţată de normalitate”, deoarece „s-au săturat de gâlceavă şi de ceartă, aşteaptă responsabilitate de la oamenii politici, să fie reprezentaţi corespunzător şi aşteaptă rezolvare la problemele lor concrete.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Traian Berbeceanu, PRIMELE EXPLICAȚII după ce s-a înscris în PNL: Nu voi viza nicio funcție

Publicat

in

De

Traian Berbeceanu vine cu primele explicații după ce s-a înscris în PNL. Acesta spune că e nevoie de oameni noi, că e dreptul său să intre în lumea politică și că nu va viza nicio funcție.

Citește și: INCREDIBIL: Poliția anunță că DOI oameni au MURIT pe A3 pentru că șoferul unei mașini a EVITAT un pieton care circula pe autostradă

„De ce acum?

Pentru că, cred cu tărie, este momentul ca în viața tuturor partidelor să apară oameni noi, care până acum nu au mai fost implicați politic.

Pentru că am hotărât să nu mai privesc de pe margine, să mă implic, să nu mai fiu nevoit să invoc eternul „în locul lor așa aș face”.

Și nu în ultimul rând, pentru că am dreptul!

De ce PNL?

Pentru că mereu am avut simpatii liberale.

Pentru că în organizațiile din județul meu sunt oameni minunați, dedicați comunităților locale, gospodari care deja au demonstrat că merită, cu prisosință, votul oamenilor.

Pentru că în ultima perioadă de timp am avut șansa să cunosc lideri naționali, oameni valoroși, buni profesioniști, convingăndu-mă personal de bunele lor intenții.

Pentru că, în condițiile unei guvernări pline de greutăți inimaginabile, am simțit grija față de cetățeni, preocuparea pentru sănătatea și siguranța acestora în detrimentul cumulului de capital electoral.

Pentru că este partidul care poate să repornească România.

Pentru că PNL!

Unde în PNL?

Jos, la talpă, în linia întâi.

Voi fi un simplu membru de partid, fără să vizez vreo funcție de conducere.

Nu mă interesează vreo candidatură personală, nu îmi doresc niciun loc pe vreo listă. Dar voi susține, cu toată puterea și priceperea, candidații desemnați, având convingerea că, împreună, avem șansa să schimbăm „culoarea” județului”, scrie Berbeceanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raluca Turcan laudă programul ‘Teleșcoală’: ‘Cred că în perioada următoare trebuie extins’

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat vineri că Teleşcoala a fost un proiect bun, iar în perioada următoare trebuie extins pentru a se putea merge cu predarea de la distanţă pe cât mai multe canale.

„Teleşcoala a fost un proiect bun, derulat în reţeaua TVR, dar cred că în perioada următoare trebuie extins şi să mergem pe măsura aceasta de predare de la distanţă pe cât mai multe canale, astfel încât să simţim educaţie de calitate peste tot în România”, a spus Turcan, la Gala Teleşcoala, organizată în grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, potrivit Agerpres.

Citește și: SONDAJ CURS – Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta

Ea s-a arătat impresionată de efortul pe care l-au făcut profesorii care au participat la Teleşcoală.

„Să ştiţi că şi Guvernul a făcut un efort uriaş să poată asigura partea de educaţie viabilă, funcţională, în condiţiile în care aproape peste tot ne explodau în fiecare zi probleme şi îmi doresc ca atunci când va începe şcoala, în septembrie, să putem spune că suntem mult mai pregătiţi pentru orice situaţie decât am fost atunci când cursurile au fost suspendate şi am luat criza cu toţii faţă în faţă şi a trebuit să răspundem aşteptărilor oamenilor”, a menţionat Raluca Turcan.

Vicepremierul a afirmat că mai sunt foarte multe de făcut în privinţa sistemului de educaţie din România, pentru că sunt în continuare discrepanţe foarte mari, „inegalităţi şi inechităţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend