Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Liberalii nu au strălucit de-a lungul anilor în Argeş-afirmaţie făcută de un important lider PNL

Avatar

Publicat

in

Candidaturile liberalilor la funcţiile de primari în Argeş dar şi de presedinte de Consiliu Judeţean au fost lansate astăzi, în prezenţa copreşedinţilor PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Argeşul nu reprezintă un judeţ special din acest punct de vedere întrucât cei doi copreşedinţi au fost până acum la lansarea candidaţilor din Moldova şi din Ardeal.  Pentru alegător însă este mai important de ştiut ce au de gând liberali să facă în perioada post alegeri, căci şansele de a putea obţine majorităţi în primăriile din Argeş şi în Consiliul Judeţean sunt nule într-un judeţ dominat ani la rând de PSD. Aşadar, potrivit copreşedintelui, Vasile Blaga, după  alegeri se fac alianţele. Blaga a precizat că de la centru nu se impune nimic în teritoiu şi că fiecare organizaţie judeţeană este liberă să facă ce alianţe doreşte. Vasile Blaga a argumentat foarte bine acestă decizie de a nu păstra aceiaşi linie de  alianţe de la nivel naţtional. El a înţeles că realităţile din local sunt foarte diferite de la un judeţ la altul şi că impunerea de la centru nu ar avea ca rezultat decât apariţia unor sincope în funcţionarea partidului. Aşadar, după alegeri, indiferent de partidul pentru care aţi ales să va daţi votul, alianţele electorale ar putea să vă displacă sau dimpotrivă ,căci se iau în calcul, pentru crearea de alianţe, absolut toate formaţiunile politice, cu execepţia PSD. Pare ciudată această excepţie invocată de ambii copreşedinţi având în vedere istoricul celor doua partide care prin fuzionare au format actualul PNL. Poate ar fi bine de amintit că partidul din care a ajuns Vasile Blaga liberal, este o ramura a fostului FSN cu orientare socialistă la începuturile sale şi care, în funcţie de oportuinităţile şi conjuncturile naţionale şi internaţionale, şi-a schimbat doctrina peste noapte, devenind brusc un partid cu tendiţe de dreapta.

Refuzul alianţei cu PSD a fost întărit şi de copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, un liberal care era, în urmă cu  câtiva ani, un vehement oponent al democrat-liberalilor lui Blaga şi un aliat al social democraţilor. Aceste poziţii exprimate atât de categoric nu fac altceva decât să întărească principiul fundamental după care funcţionează politicienii, şi anume că în politică este posibil orice. Şi Vasile Blaga a întărit acest lucru spunând clar că deşi nu l-a iertat şi nu l-a uitat pe fostul său coleg de partid , Mircea Andrei, cel care „a lăsat PDL-ul şi fară sediu”, este foarte dispus să facă alianţe electorale cu partidul acestuia.

Copreşedinţii PNL au reiterat afirmaţiile liberalilor din Argeş conform cărora la aceste alegeri sunt promovate şi  femeile precum şi oamenii valoroşi  din afara partidului, însă la nominalizarea candidaţilor au fost auzite doar trei nume de femei implicate în lupta pentru câştigarea uneia dintre cele 102 primării câte are judeţul Argeş. Printre candidaţii liberalilor se numărau toţi foştii primari sau viceprimari sau vechi membri de partid proveniţi fie din PNL, fie din PDL sau din PSD.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a recunoscut că în Argeş liberali nu au strălucit şi ca social democraţii au dominat viaţa politică din judeţ dar a ţinut să precizeze că în acest an, politica argeşeană ar putea avea parte de o mare surpriză care să marcheze  întreruperea perioadei de dominaţie social -democrată.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO! Judecătorul Rebeca a dat în judecată Prefectura Argeș – Anunțul a fost făcut în direct la PROFIT 24 TV

Avatar

Publicat

in

De

În emisiunea “Chestiuni Arzătoare” cu Iulian Uță de la PROFIT 24 TV, judecătorul Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a făcut un anunț care ar trebui să dea de lucru juristilor Prefecturii Argeș si chiar prefectului Emanuel Soare. Astfel magistratul argeșean a anunțat in direct ca nu a putut depune oficial solicitarea la sediul Prefecturii Argeș ( explicand si de ce) prin care cerea public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş și că, în aceste condiții, a dat în judecată Prefectura Argeș și CJSU. Ion Rebeca a anunțat ca ieri, 19 octombrie, a depus cererea de chemare in judecată, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios administrativ şi fiscal, prin care cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş. Pârâți în proces sunt Instituția Prefectului Argeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Dosarul se va judeca in regim de urgenta, iar o solutie ar putea fi dată la sfarsitul acestei saptamani.

IATA, MAI JOS, ANUNȚUL JUDECĂTORULUI REBECA IN TIMPUL EMISIUNII, DE LA MIN 11:00

LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – JUDECĂTORUL CARE CERE ANULAREA OBLIGATIVITATĂȚII MĂȘTII, IN DIRECT și TRANSFĂGARĂȘANUL ÎNCHIS ILEGAL? DUMITRU GRECU, PLÂNGERE PENALĂ CONTRA CNAIR – CINE ARE DREPTATE? – Suna si spune-ți părere !

LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – JUDECĂTORUL CARE CERE ANULAREA OBLIGATIVITATĂȚII MĂȘTII, IN DIRECT și TRANSFĂGARĂȘANUL ÎNCHIS ILEGAL? DUMITRU GRECU, PLÂNGERE PENALĂ CONTRA CNAIR – CINE ARE DREPTATE? – Suna si spune-ți părere !

Publicată de Profit 24 TV pe Luni, 19 octombrie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PREFECTUL A DECIS: De mâine, în Argeș, INTERZIS activităților de FOCUL LUI SUMEDRU și HALLOWEEN – Vezi și alte restricții impuse

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, întrunit luni în şedinţă extraordinară, a hotărât, prin HCJSU nr48 art7, că, “începând cu data de 20.10.2020, pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment și/sau activitate tradițională de tipul Focul lui Sumedru, Halloween și altele asemenea, care generează aglomerări de persoane.”

De asemenea, conform Hotărârii nr 48/19.10.2020, art6, “este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș.”

Vă amintim că, prin Hotărârea de Guvern 856/14.10.2020, care prelungește starea de alertă, în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Conform HG856/14.10.2020, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, iar prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate, dispuse din exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

În plus, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive, etc) , conform HG 856/14.10.2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend